Friday, November 10, 2017

Romane in pregatire la Editura Arthur!


O poveste în care devotamentul și dârzenia se împletesc cu simțul aventurii și curajul

Ilustrații de Pauline Baynes
Traducere din limba engleză de Irina Oprea și Radu Paraschivescu
hardcover, 140x205 mm
ISBN 978-606-788-285-8
Bestseller, Recomandată, Pentru copii, Ilustrată
Autor: C.S. Lewis
Colecție: Arthur GOLD

Un nobil grup de prieteni, format din Jill, Eustace și Puddleglum, Omul-din-mlaștini, este trimis de Aslan să-l salveze pe Rilian, Prințul Narniei dispărut. Ca să-i călăuzească, Aslan îi dă lui Jill patru semne pe care trebuie să le țină bine minte, în ordinea în care i-au fost date. În căutarea lor, cei trei au de înfruntat pericole groaznice și de străbătut peșteri adânci și întunecate. Dar misiunea lor în Ținuturile Subpământene îi face să înfrunte un rău mai seducător și mai mortal decât și-ar fi închipuit vreodată.




Traducere din limba engleză de Iulia Arsintescu
hardcover, 145x185 mm
ISBN 978-606-788-197-4
Pentru copii
Colecție: Orange Fantasy

„Un șobolan care apărea ici-colo, chițăind sonor și bălăcindu-se în smântâna proaspătă putea fi, doar el, o adevărată pacoste. După câteva astfel de zile, era uimitor să vezi cât de mult se bucurau oamenii să vadă un puști cu mutră de tont, dar cu fluier de vrăjit șobolanii. Și rămâneau uimiți când șobolanii ieșeau din toate găurile ca să-l urmeze pe fluieraș să iasă din oraș. Dar uluiți cu adevărat ar fi fost să afle că șobolanii și fluierașul se întâlneau undeva în boschetele de lângă oraș cu un motan și numărau solemn banii.“

Formidabilul Maurice pune la cale escrocheria perfectă. Descurcăreț în viața de stradă, motanul cunoaște valoarea banilor și vorbele lui meșteșugite sunt foarte convingătoare. Dar când Maurice și cohortele de șobolani care-l urmează hotărăsc să înșele orașul BaDeloc, nu sunt de ajuns cuvintele avântate pentru a supraviețui pericolelor care-i așteaptă. Fiindcă acesta e un oraș unde nu prea se găsește de mâncare iar șobolanii sunt priviți cu ură, unde pivnițele sunt căptușite cu capcane mortale și unde un rău înspăimântător pândește sub străzile înfometate...

Plasată în populara Lume Disc, povestea spusă de Terry Pratchett este deopotrivă cuceritoare și nostimă. Unul dintre cei mai apreciați scriitori de fantasy răstoarnă o poveste clasică și nimeni nu se va mai uita cu aceiași ochi la fluierașul fermecat, și nici la șobolani.




hardcover, 145x210 mm
ISBN 978-606-788-241-4
Pentru copii
Colecție: Smart Blue

Când apare o ghicitoare în piața orașului Baltese, orfanul Peter Augustus Duchene știe ce întrebări vrea să-i pună: Mai trăiește sora lui? Și dacă da, cum o poate găsi? Răspunsul misterios al ghicitoarei (Un elefant! Un elefant îl va călăuzi acolo!) declanșează un lanț de evenimente remarcabile, imposibile, totuși mai reale decât cele din viața de zi cu zi. Se petrec minuni: poate cea mai impresionantă este că oamenii descoperă motive să fie solidari. Autoarea evocă teme generoase – încrederea în viitor și sentimentul de a fi acasă, dorința și compasiunea – cu delicatețea unui magician.

Uneori misterioasă, alteori sumbră, dar în cele din urmă plină de speranță, Elefantul magicianului ne amintește că, până și în cele mai întunecate clipe, nu totul este pierdut.“ - School Library Journal



Legenda lui Magee, zis Maniacul.

Traducere din limba engleză de Tatiana Dragomir
paperback
Bestseller, Recomandată, Pentru copii
Colecție: Smart Blue

Se-ntâmplă ca Jeffrey Magee, eroul uneia dintre cele mai importante cărţi pentru copii scrise vreodată, să dorească să fugă. Şi să tot fugă...

Se-ntâmplă ca fuga lui să fie totodată o căutare intensă a unei familii. La fel ca eroii din vechime, care umblau în lung şi-n lat să vindece lumea, în goana lui nebună, Magee uneşte oameni şi schimbă mentalităţi, după cum îşi descoperă talentul la baseball şi dezleagă iţele tuturor nodurilor care-i apar în cale.

Şi se mai întâmplă, în fine, ca din curajul şi candoarea sa neobişnuite să se nască o legendă.



"J.K. Rowling a format o întreagă generaţie de cititori.“ - The Times

Traducere din limba engleză de Tatiana Dragomir
hardcover, 990 p, 140 x 205 mm
ISBN 978-606-788-254-4
Autor: J.K. Rowling
Colecție: Arthur GOLD

„Tu și Lordul Întunecat împărtășiți anumite gânduri și emoții. Directorul crede că nu este de dorit ca această situație să continue. De aceea vrea ca eu să te învăț cum să-ți blochezi mintea față de Lordul Întunecat.“ - Profesorul Snape

Timpuri întunecate au venit peste Hogwarts. După atacul Dementorilor asupra vărului său Dudley, Harry își dă seama că Voldemort va folosi orice mijloace ca să-l găsească. Sunt mulți cei care nu acceptă că Lordul Întunecat s-a întors, dar Harry nu este singur: un ordin secret se adună în Piața Grimmauld spre a lupta împotriva forțelor întunericului. Harry trebuie să-i dea voie profesorului Snape să-l învețe cum să se protejeze de atacurile sălbatice ale lui Voldemort asupra minții lui. Dar atacurile se întețesc pe zi ce trece, iar Harry e în criză de timp...

O poveste plină de aventuri despre dorința de a-i salva pe cei la care ținem cel mai mult.

Traducere din limba engleză de Tatiana Dragomir
hardcover, 165x225 mm
ISBN 978-606-788-259-9
Pentru copii, Ilustrată

Misterios este tărâmul secret al jucăriilor...

Ele au un cod secret de demult, la fel de vechi cum e și copilăria: să-i bucure pe copii și să-i apere de orice pericole.

Cea mai mare onoare în Lumea Jucăriilor este să devii preferata unui copil. Așa se întâmplă cu Ollie, un urs cu urechiușe de iepure făcut pentru Billy chiar de mama lui. Ollie devine cel mai bun prieten al lui Billy, confidentul și preferatul lui.

Pe acest tărâm sunt însă și jucării rele, iar cel mai temut este Zozo, regele-clovn, care conduce ceata Pociților. Zozo și Pociții s-au jurat să răpească toate jucăriile preferate ale copiilor și să le țină închise până când uită de copiii lor și se pierd pentru totdeauna.

Când Ollie este furat, dragostea îl împinge pe Billy să-și salveze preferatul din bârlogul subteran al lui Zozo, aflat în Carnavalul Întunecat – dincolo de parc, printre copaci și în plină noapte. Billy are numai șase ani, dar trebuie să acționeze ca un om mare.



Continuarea îndrăgitului roman Bătrânul din Lună

Traducere din limba engleză de Alexandra Columban
Ilustrații de Grace Lin
hardcover, 145x185 mm
ISBN 978-606-788-274-2
Pentru copii, Ilustrată
Autor: Grace Lin
Ilustrator: Grace Lin
Colecție: Orange Fantasy

Luna nu s-a mai ivit de mult deasupra satului, dar singurul care pare să fi băgat de seamă acest lucru neobișnuit e Rendi, băiețelul hoinar pripășit pentru o vreme la hanul din sat și care noapte de noapte își găsește cu greu somnul din cauza bocetelor sfâșietoare ale nopții. Chiar și așa, zilele trec netulburate până când o femeie misterioasă își face apariția la han. Serile puținilor oaspeți devin dintr-odată mai frumoase alături de doamna Chang care le spune povești una și una. Dar curând Rendi își va da seama că poveștile nu sunt simple povești și că propria lui aventură ar putea fi cheia misterelor care învăluie Satul Cerului Senin.


Lemony Snicket a fost deseori acuzat că și-a lăsat cititorii în întuneric.

Cu ilustrații de Jon Klassen
hardcover
ISBN 978-606-788-226-1
Pentru copii, Ilustrată
Ilustrator: Jon Klassen

Laszlo se teme de întuneric.
Întunericul nu se teme de Laszlo.

Laszlo locuiește într-o casă.
Întunericul locuiește în pivniță.

Într-o noapte, întunericul urcă în camera lui Laszlo, iar Laszlo coboară în pivniță.
Această poveste ne spune cum a încetat Laszlo să se teamă de întuneric.

E seara de Ajun şi Splat îi scrie lui Moş Crăciun.

hardcover, 254x254 mm
ISBN 978-606-788-272-8
Pentru copii, Ilustrată
Autor: Rob Scotton
Ilustrator: Rob Scotton

E seara de Ajun, şi Splat îi scrie lui Moş Crăciun, rugându-l să-i aducă un cadou mare de tot. Dar oare chiar a fost un pisoi cuminte? Ca să fie sigur că a făcut destule fapte bune, Splat îi dă o mână de ajutor mamei cu pregătirile de Crăciun. Plin de bune intenţii, cotoiul ca un zgâmboi spală vasele, împodobeşte pomul, curăţă zăpada de pe alee şi zăpăceşte tot în cale.

O să-i aducă Moşul cadoul mare de tot? Splat adoarme aşteptându-l şi iată că dimineaţa de Crăciun a şi sosit...







Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori