Friday, May 5, 2017

Romane in curs de aparitie la Editura RAO!


REGINA UMBRELOR (Tronul de Clestar #4)
de Sarah J. Maas


Aventura, Fantasy, Romance
Fictiune Tineri
Nr. Pagini:704
Cartonata


LAUREATĂ AL PREMIULUI GOODREADS CHOICE AWARD

Celaena Sardothien a revenit în regatul său, pentru a-şi duce la bun sfârşit răzbunarea şi a-şi elibera ţinutul de tiranicul rege care a răpit magia. Pentru prima dată, şi-a acceptat identitatea. Este Aelin Galathynius, Regina Terassenului, însă, înainte de a redobândi tronul, trebuie să lupte. Cel de-al patrulea volum al seriei Tronul de cleştar continuă aventurile Caelenei, în drumul său spre un deznodamânt care i-ar putea schimba viaţa pentru totdeauna.


NISIPURI MISCATOARE
de Malin Persson Giolito


Thriler, Crime
Nr. Pagini: 448


Volum deţinător al premiului ”Cel mai bun thriller suedez al anului2016”

”Nisipuri mişcătoare” este un thriller incisiv despre o adolescentă de 18 ani, Maja Norberg, acuzată de câteva crime comise într-o şcoală de la periferia bogată a Stockholmului. O dramă care ridică întrebări despre arhitectura complicată a dragostei, efectele dezastruoase ale sentimentului de vină şi rolul justiţiei. Totuşi, cum a reuşit Maja, o fată simpatică şi bună la învăţătură, să ajungă cea mai dispreţuită adolescentă din ţară? Ce a făcut, cu adevărat? şi prin ce concurs de împrejurări a ajuns după gratii?

OPERATIUNEA CEZAR
de Garance Le Caisne


Istorie, Nonfictiune, Adulti 
Nr. Pagini: 208


DOVEZI COPLESITOARE DESPRE CRIME DE RAZBOI SI CRIME IMPOTRIVA UMANITATII

În Siria, un om a reuşit să le strângă şi să le divulge. Numele lui de cod? Cezar. Acest fost fotograf al poliţiei militare siriene şi-a riscat viaţa şi familia pentru a realiza, vreme de doi ani, 45 000 de fotografii şi a strânge documente ale unor deţinuţi torturaţi până la moarte în închisorile lui Bashar al Assad. El nu a apărut niciodată în mass-media. Ancheta despre funcţionarea maşinii morţii siriene, subiectul carţii ”Operaţiunea Cezar”, este o incursiune pe tărâmul care depăşeşte orice închipuire.


CELULA 7
de Kelly Drewery



Fictiune Tineri
Thriller


O CARTE CA O BOMBĂ CU CEAS

O lume în care justiţia şi soarta celor acuzaţi de crimă sunt hotărâte de public, însă nu în felul cunoscut de pe vremea gladiatorilor (prin ridicarea sau coborârea degetului), ci prin televot. Dacă eşti votat „nevinovat” pleci acasă, liber; dacă, însă, publicul votează că eşti „vinovat”, atunci eşti condamnat la moarte prin electrocutare pe scaunul electric. În aşteptarea sentinţei, deţinuţii sunt mutaţi, timp de şapte zile, din celulă în celulă. În ultima zi, acuzatul se află în Celula 7, unde i se aduce la cunoştinţă decizia publicului. Martha, o fetiţă în vârstă de 16 ani, a mărturisit că a omorât o celebritate. Dar chiar a făcut-o? şi, dacă e nevinovată, de ce a luat asupra ei o asemenea faptă?
 Poate că vrea să arate iraţionalitatea şi brutalitatea sistemului sacrificându-se cu speranţa într-o lume mai bună... 
Sau, poate, protejează pe cineva...


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori