Sunday, October 23, 2016

"Robogeneza" de Daniel H. Wilson, acum in precomanda la Editura Nemira!


Data aparitiei 26.10.2016
Titlu original Robogenesis
Colectia Nautilus
Autor Daniel H. Wilson
Traducator Mihai Dan Pavelescu
Format Paperback
Dimensiuni 130 x 200 mm
Nr. pagini 424



„O poveste ingenioasa si puternic vizuala despre razboiul dintre oameni si roboti.“ - The New York Times

Mathilda Perez, fetita care are acces la comunicarea pe cai ascunse, vrea sa-i salveze viata fratelui ei si, in plus, trebuie sa identifice o noua amenintare. Pe de alta parte, in randurile celor din neamul Osage, supravietuitorii obositi se straduiesc sa redevina razboinici. Iar de pe malurile unui Tokyo devastat inventatorul Takeo Nomura si iubita lui fac o descoperire uimitoare in ocean.

Cu ajutorul unei subtile cunoasteri a tehnologiei robotilor, Daniel H. Wilson inventeaza o lume suprarealista, la doar un pas de lumea noastra. Fata in fata cu o noua provocare, Archos R-14 poate fi singura speranta de supravietuire.

„Un roman care bantuie cititorul... Wilson construieste intr-un ritm infricosator o poveste palpitanta despre pericolele pe care le aduce tehnologia avansata in viata noastra.“ - Los Angeles Times

Cartea I:

„O lectura care te tine cu sufletul la gura.“  - Stephen King

Intr-un viitor nu atat de Indepartat, robotii ne-au facut viata mult mai usoara: ne curata bucatariile, ne conduc masinile si lupta In razboaie In locul nostru – pana cand aceasta tehnologie avansata se Intoarce Impotriva celor pe care Ii servea. Controlata de o inteligenta artificiala numita Archos, reteaua globala de masinarii de care lumea noastra a ajuns sa depinda devine subit cel mai mare dusman al ei. La Ora Zero – momentul In care robotii ataca – rasa umana este aproape anihilata. Pe masura ce supravietuitorii se aduna, umanitatea se solidarizeaza pentru prima data In Incercarea de a riposta.

„Robopocalipsa este genul de roman despre rascoala robotilor care nu ar fi putut fi scris decat Intr-o epoca In care robotii devin o parte obisnuita din viata noastra de zi cu zi. Aceasta nu este o speculatie despre un viitor Indepartat, plin de fiinte sintetice de neInteles. Este la cinci minute departare In viitorul Pamantului, plin de robotii pe care Ii luam de buni.“  -  io9.com

„O opera de fictiune vizionara: Infricosatoare, scrisa minunat si mult, mult prea plauzibila.“ - Lincoln Child

Despre autor:
Daniel H. Wilson s-a nascut in Tulsa, Ocklahoma, in 1978 si a studiat informatica la University of Tulsa. Este doctor in robotica, titlu obținut la Carnegie Mellon University, Pittsburgh. A publicat cateva romane, mai multe volume de proza scurta, precum si lucrari de nonficțiune, printre care: Amped, How to Survive a Robot Uprising, A Boy and His Bot, Where’s My Jetpack? Romanul sau Robopocalipsa este bestseller New York Times.Compania Dreamworks a achiziționat drepturile de ecranizare, iar adaptarea cinematografica va fi semnata de regizorul Steven Spielberg.


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori