Saturday, July 9, 2016

ARHIVISTA WASP de Nicole Kornher-Stace, in curand la Leda Edge!


Sarcina lui Wasp e simplă. Să vâneze stafii. Și în fiecare an trebuie să lupte ca să rămână Arhivistă. Singură şi disperată, face o înţelegere cu stafia unui supersoldat. Va merge cu el în lumea lui subpământeană pentru a căuta stafia demult pierdută a partenerei sale, iar în schimb va afla mai multe decât orice Arhivistă dinaintea ei despre lumea lui preapocaliptică. Şi sunt multe lucruri de ştiut. În definitiv, Arhivistele sunt însemnate dinainte de naştere, menite să facă munca sacră a unei zeiţe. Sunt alese. Sunt speciale. Sau cel puţin aşa li se spune de patru sute de ani.

Arhivista Wasp se teme că nu ea este cea aleasă, că nu va supravieţui călătoriei în lumea subpământeană, că viaţa violentă de care a scăpat era poate mai bună decât locul spre care se îndreaptă. Dar nu există decât o singură modalitate de a afla.

„Tinerii vor empatiza cu frământările interioare ale lui Wasp și cu lupta ei de a înțelege o lume plină de ură și violență. Ritmul alert și acțiunea captivantă îi vor atrage chiar și pe cititorii cei mai rezervați. În concluzie, o lectură obligatorie pentru fanii distopiilor, care preferă să evite poveștile de dragoste și finalurile previzibile.”- SCHOOL LIBRARY JOURNAL

YALSA Best Fiction for Young Adults 2016
Kirkus Reviews Best Teen Books of 2015
Book Riot Best of 2015
Buzzfeed 32 Best Fantasy Novels of 2015
ABC Best Books for Young Readers
Finalistă Norton Award

Follow on Bloglovin

1 comment:

alexa ioana said...

sunt curioasa cum este aceasta carte, nu ma atrage in mod special, dar parca as vrea sa o citesc

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori