Thursday, June 9, 2016

Recenzie! Rivali de Penelope Douglas


Epica/EpicLove/Contemporary Fiction/Family/Drama
Traducere: Adina Pintea 
Format: 13,7 x 20,3 cm 
Tip: Broșat
384 pag./ 28.69RON


Madoc și Fallon. Doi adolescenți înstrăinați, jucându-se cu focul și forțând granițele dintre iubire și ură…
Ea s-a întors.
Acum doi ani, a plecat pe neașteptate la o școală cu internat. Și de-atunci n-a mai vorbit cu mine. Înainte, când locuiam în aceeași casă, obișnuia ca în timpul zilei să mă ignore, iar noaptea, ca să mă scoată din minți, îmi lăsa ușa dormitorului ei întredeschisă.
Eram un prost atunci, dar acum sunt hotărât să câștig acest joc cu propriile-i arme.
M-am întors.
Au trecut doi ani și cred că încă mă dorește, chiar dacă se comportă ca un nemernic.
Dar n-o să mă mai tem și nici n-o să mă las doborâtă. N-o să mai fiu intimidată de el. O să ripostez. Fiindcă, probabil, chiar asta vrea.
Rivali este a doua carte din seria Intimidare, a autoarei Penelope Douglas.


Parerea mea:

Intimidare m-a câștigat de la primele pagini! N-ai cum să-i reziști unei povești care surprinde o perspectiva diferită a modului în care iubirea și ura se împletesc atât de bine, încât uneori pot fi confundate. Am avut așteptări mari de la următorul volum al serie și Rivali nu m-a dezamăgit. Dacă povestea lui Tate și Jared vi s-a părut complicată stați să-i întâlniți pe Fallon și Madoc.


”Au existat oameni care mi-au fost dragi și oameni care nu mi-au fost dragi. Oameni pe care i-am iubit și oameni pe care i-am urât. 

A existat însă o singură persoană pe care mi-a fost mai mare dragul să o urăsc.”

Pe Madoc, companionul mai amuzant al lui Jared în a-i face viața un calvar lui Tate, l-am cunoscut în Intimidare. Trebuie să recunosc că am fost curioasă să-i aflu povestea și am fost încântată când am văzut ca va avea propriul lui volum. Madoc este băiatul de bani gata. Nu-i lipsește nimic, în afară de prezența părinților. Este încântat să aibă casa doar pentru el întreaga vară, până când tatăl lui îi face bagajele și îi spune că nu se poate întoarce în casă. Surioara lui vitregă s-a întors în oraș. Fallon nu îi este chiar soră, este fiica soției tatălui său. Și povestea lor este veche și complicată.

”-Te simți bine?
Nu.
Ei bine, din când în când.
Mă rog, da. De cele mai multe ori, cred.
Numai noaptea nu.”


Fallon se întoarce pe neașteptate în orașul pe care îl adoră și unde inima i-a fost frântă și viața distrusă. Vrea să încheie o etapă și să o poată lua de la capăt în Chicago la colegiu. Pentru asta trebuie să îl înfrunte pe Madoc și să-și demonstreze că între ei nu mai e nimic. Are un plan și de data asta ea este cea care conduce jocul, asul din mânecă este al ei. Nu vrea decât să o dea la pace cu trecutul și să-i lase în urmă pe toți cei care au dezamăgit-o sau rănit-o. Dar în drumul ei s-ar putea să descopere că nu toți sunt atât de vinovați cum credea și că este posibil ca tot ea să plece din nou cu inima frântă.

Jared, Tate, Jax, K.C. și mama lui Jared, Katherine, au și ei momente lor în Rivali. M-am bucurat să-i văd pe Jared și Tate în sfârșit liniștiți, pentru că o meritau. Dar cel mai mult m-a distrat să-l văd pe Jared sub papuc. :)) Am așteptat cam mult acest moment, dar și când a venit a meritat. Katherine și Jax ne surprind în acest volum, însă nu vreau să vă stric surpriza de a afla singuri despre ce este vorba.

Rivali te prinde repede și devorezi fiecare pagina, pentru a descoperi ce s-a întâmplat în urmă cu doi ani între Fallon și Madoc și a vedea dacă povestea lor are un viitor sau este doar o umbră a trecutului. Ca de obicei, stilul lui Penelope Douglas te captivează și nici nu simți cum se duc paginile. Madoc este la fel de amuzant și gașca este mai unită ca niciodată, așa că toți cei care au citit Intimidare trebuie să parcurgă acest volum. Nu veți fi dezamăgiți.

Lectură plăcută!





Follow on Bloglovin

4 comments:

Unknown said...

Am citit si acest volum al autoarei. Mi-a placut, insa nu la fel de mult cum mi-a placut primul volum din serie, si anume povestea lui Jared si Tate. Ma bucur ca si in Rivali, autoarea a decis sa introduca si personajele mele preferate din Intimidare.

alexa ioana said...

desi nu este chir genul meu preferat de cartea, Rivali ma cam tenteaza. si imi place foarte mult coperta :D
felicitari, Andra, pentru recenzie !

Unknown said...

Iti recomand sa citesti intai primul volum din serie, Intimidare. Mie mi-a placut extrem de mult! Chiar merita iar autoarea are un stil de scris foarte fain!

Unknown said...

Sincer sunt destul de reticenta la genul asta de carti, mi se par destul de superficiale, dar presupun ca nu pot sa judec pana nu incerc.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori