Tuesday, April 19, 2016

DUFF de Kody Keplinger, ACUM DISPONIBIL LA EPICA PUBLISHING HOUSE!


Bianca Piper are șaptesprezece ani, este o fire cinică, dar o prietenă loială, și nu se crede deloc cea mai frumușică din grupul ei de amice. Totodată, este mult prea isteață ca să se lase atrasă de șarmul fustangiului Wesley Rush, vedeta liceului. De fapt, Bianca îl urăște. Ba chiar, după ce acesta o poreclește „Duffy”, îi răstoarnă un pahar de Cola direct în cap.
Însă lucrurile nu stau prea bine în familia Biancăi, iar ea caută cu disperare ceva care să o distragă. Așa că îl sărută pe Wesley. Mai mult decât atât, chiar îi place. Dornică de o evadare, Bianca începe cu el o relație secretă, de tipul inamici cu beneficii.
Dar, apoi, situația se schimbă. Wesley nu e deloc un tip superficial, iar viața lui e la fel de încâlcită ca a ei. Dintr-odată, îngrozită, Bianca își dă seama că e pe punctul de a se îndrăgosti de tipul pe care credea că îl urăște cel mai mult.

Ficțiune contemporană pentru adolescenți +14 ani

„În liceu, întotdeauna m-am simțit ca rățușca cea urâtă – prietenele mele cele mai bune erau incredibil de frumoase, așa că în ultimul an de liceu, atunci când am aflat că există și un cuvânt care descrie această stare de fapt, am știut că eu eram ceea ce se numea DUFF – Desemnată Urâțica și Dolofana din gașca Fetelor. Ideea de a scrie un roman cu titlul Duff a pornit mai întâi ca o glumă, dar când am realizat că și prietenele mele se simțeau uneori Duff, am știut că trebuie să-mi scriu povestea.”

Kody Keplinger s-a născut și a crescut într-o mică localitate din vestul statului american Kentucky. A îmbrățișat definitiv cariera de scriitoare în urma publicării acestei cărți, pe care a scris-o pe când avea doar șaptesprezece ani. Duff a devenit rapid bestseller internațional, bestseller New York Times și USA Today, după care a fost ecranizată și a apărut pe marile ecrane în anul 2015. A continuat să scrie și să publice, romanele ei bucurându-se de mare succes printre cititori. Acum, la doar 26 de ani, predă cursuri de Scriere Creativă pentru Copii și Adolescenți la Gotham Writers, New York.
„Intensă, înflăcărată și mistuitor de sinceră, DUFF este unul dintre puținele romane de excepție, scrise pentru tineri, din ultimii ani.” – Elizabeth Scott, autoarea volumelor Living Dead Girl și The Unwritten Rule.

„Provocatoare și convingătoare. O carte pe care nu o poți lăsa din mână.” – Simone Elkeles, autoarea seriei bestseller Chimie perfectă.

- Iar tu, draga mea, ești o Duff.
DESEMNATĂ
URÂȚICA și
DOLOFANA
din gașca
FETELOR,
clarifică Wesley. Nu te supăra pe mine, n-am zis că arăți ca un CĂPCĂUN, dar în comparație cu… a spus el și a ridicat din umerii lați. Ai niște prietene tare… tare bune.
S-a oprit din vorbit, cu ochii la ce se petrecea pe ringul de dans, apoi s-a întors către mine:
- Ideea e următoarea: s-a dovedit științific că în fiecare grup de prieteni există o verigă slabă, o Duff.”

Traducere:Dana Popescu 
Format:13,7 x 20,3 cm 
Tip:broșat cu clape 



Follow on Bloglovin

3 comments:

Unknown said...

Daca e Epica, e de mine. ❤️❤️❤️ Trebuie sa o am cat mai repede.

Georgiana said...

Chiar aseara am vazut filmul :))
Si chiar mi-a placut!Actorii au jucat foarte bine după parerea mea! Stiam ca de curând s-a publicat si carte la Epica,ar aceasta e prima descriere pe care o citesc la ea!Deja am observat unele diferențe dintre carte si film! :))
Oricum..sunt convinsă ca, cartea este mai reusita!

alexa ioana said...

cartea nu este genul meu, am trecut de perioada in care eram destul de pasionata de cartile cu adolescenti. acum caut carti diferite, din care sa pot invata ceva si din care pot "fura" ceva chiar si la a doua citire

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori