Friday, February 5, 2016

Carte & Film: Poveste de iarna de Mark Helprin si in regia lui Akiva Goldsman

Carte

Data aparitiei: 24.11.2014
Titlu original: Winter's Tale
Colectia Babel
Autor: Mark Helprin
Traducator: Gabriel Stoian
Format: Paperback
Dimensiuni: 130 x 200 mm
Nr. pagini: 816

Patrundeti in atmosfera saloanelor Belle Epoque, intr-un New York magic, acoperit de zapezi si batut de vanturi cumplite. intr-o noapte de iarna, Peter Lake, un mecanic orfan, crescut in fabulosul tinut al lacurilor, patrunde in casa magnatului Penn si o descopera pe Beverly, o tanara frumoasa si mistuita de febra, privind stelele pe acoperisul inghetat. intre cei doi se infiripa o iubire care il va purta pe Peter prin mai multe epoci si spatii in incercarea de a intoarce timpul pentru a o aduce inapoi pe iubita sa. Din calatoria lui se naste una dintre cele mai incantatoare povesti scrise in literatura americana.

„Autorul creeaza tablouri de o frumusete si de o limpezime care orbesc ochii sufletului.“ - Publishers Weekly

„Acest roman impinge limitele literaturii contemporane. Este povestea de iubire a unui autor talentat cu insasi limba engleza.“ - Newsday


Film

Regia: Akiva Goldsman
Cu: Russell Crowe, Jennifer Connelly, Jessica Brown Findlay, Colin Farrell
Gen film: Dramă, Fantastic, Mister, Dragoste
Durata: 118 minute
Premiera in Romania: 14.02.2014

De la un New York feeric când tropotul cailor străbătea zgomotos străzile lungi și pietruite, iar onoarea era apărată cu pistolul, până la orașul modern acoperit de clădiri zgârie-nori, veșnic treaz, filmul „Poveste de iarnă“ înfăptuiește miracole și unește destine. După secole de întuneric, vise despre o iubire neînțeleasă și o permanentă luptă cu sine, un bărbat își recuperează amintirile și descoperă incredibilul destin care îl așteaptă.


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori