Thursday, January 21, 2016

De la carte la film: RAZBUNATORUL, legenda lui Hugh Glass de Michael Punke si in regia lui Alejandro González Iñárritu

Cartea:


Nr. de pagini: 342
Titlul original: The Revenant: A Novel of Revenge
Limba originală: engleză
Traducere de: Ciprian Şiulea 
Anul apariţiei: 2016
Format: 130 x 200 mm, paperback cu supracopertă


Cartea care a inspirat filmul The Revenant: legenda lui Hugh Glass

„O teribilă poveste despre trădare." -- The Washington Post Book World

Suntem în anul 1823 şi vânătorii de blănuri ai Companiei Rocky Mountain Fur duc o viaţă brutală de frontieră. Hugh Glass e unul din cei mai buni oameni ai Companiei, un neînfricat pionier al frontierei, specialist în găsirea urmelor. Dar o misiune de cercetare îl aduce faţă în faţă cu un urs grizzly, care îl mutilează groaznic, iar ceilalţi nu mai speră ca el să supravieţuiască. Doi oameni ai Companiei sunt desemnaţi să aibă grijă de Glass până moare. Însă după ce aceştia îl jefuiesc şi-l abandonează, pe Glass îl ţine în viaţă o singură dorinţă: răzbunarea. Cu un curaj şi o hotărâre ieşite din comun, omul munţilor parcurge, mai întâi târâş, sute de kilometri din frontiera americană neexplorată.

Bazat pe fapte reale, Răzbunătorul. Legenda lui Hugh Glass e o poveste remarcabilă despre obsesie, voinţă umană împinsă până la limite şi despre cât de departe poate duce setea de răzbunare.

Răzbunătorul. Legenda lui Hugh Glass are toate elementele unui roman clasic de aventuri, oferind forţă şi vitalitate poveştii dramatice a vânătorului Hugh Glass, pe care nici măcar o ursoaică grizzly nu a reuşit să-l omoare. -- Craig Johnson, autorul seriei Walt Longmire

Una dintre cele mai impresionante legende despre Vestul Sălbatic. -- The Salt Like Tribune

„Mormăitul crescu în intensitate, în timp ce ursoaica intra în luminiş. Îşi ţinea ochii negri aţintiţi asupra lui Glass şi capul plecat la pământ, în timp ce adulmeca mirosul străin, un miros care se amesteca acum cu cel al puilor ei. Ursoaica îl înfruntă direct, cu trupul răsucit şi încordat ca un arc puternic de trăsură. Glass se minună de muşchii incredibili ai animalului. Picioarele groase din faţă se continuau cu umeri masivi, iar deasupra de tot era cocoaşa argintie care făcea din ea un grizzly."

Michael Punke este ambasador al Statelor Unite la Organizaţia Mondială a Comerţului din Geneva, Elveţia. De asemenea, a activat în cadrul Consiliului Naţional de Securitate de la Casa Albă şi la Capitol Hill. A fost corespondentul pe subiecte istorice al revistei Montana Quarterly şi profesor la Universitatea din Montana. Michael Punke este şi autorul a două cărţi de nonficţiune: Fire and Brimstone: The North Butte Mining Disaster of 1917 şi Last Stand: George Bird Grinnell, the Battle to Save the Buffalo, and the Birth of the New West.
Locuieşte în Montana.

Filmul:


Regia: Alejandro González Iñárritu
 Cu: Will Poulter, Tom Hardy, Paul Anderson, Leonardo DiCaprio, Domhnall Gleeson
Cronica noastra AICI


In cinematografe din 22 ianuarie 2016

Descriere:
Bazat pe evenimente reale, filmul este o experienta cinematografica incredibila, fiind ecranizarea unei aventuri epice de supravietuire a omului si puterea spiritului. Intr-o expeditie in salbaticia Americii, exploratorul Hugh Glass (Leonardi DiCaprio) este atacat brutal de un urs si lasat sa moara de membrii echipajului sau. In incercarea de supravietuire, Glass indura dureri insuportabil, insa peste toate acestea, indura tradarea celui mai bun prieten si confident, John Fitzgerald (Tom Hardy). Cu o vointa de fier si purtand in suflet dragostea familiei sale, Glass trebuie sa faca fata unei ierni teribile, in incercarea de a supravietui si de a gasi mantuirea.


Follow on Bloglovin

1 comment:

Unknown said...

Am vrut de atatea ori sa vizionez filmul, insa mereu am amanat din cauza ca imi doresc ca mai intai sa citesc cartea. Cu siguranta daca voi acorda intai o sansa filmului, interesul pentru cititul cartii se va diminua. Asa mi se intampla de obicei. Asa ca, mai bine nu. :)) le luam pe rand.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori