Monday, September 14, 2015

Recenzie! Isla si fericirea pana la adanci batraneti de Stephanie Perkins


Dragostea se aprinde repede în New York – Oraşul Care Nu Doarme Niciodată, dar oare va dura această dragoste înflăcărată?

Romantică incurabilă, Isla s-a îndrăgostit de introvertitul desenator Josh încă din primul an de liceu, de la Şcoala Americană din Paris. Iar după o întâlnire întâmplătoare, în Manhattan, în vacanța de vară, dragostea părea să se înfiripe mai repede decât credea ea. Însă, atunci când încep al doilea an de liceu, în Franţa, Isla şi Josh încep să se confrunte cu problemele cu care toate perechile tinere au de furcă, inclusiv drama familială, incertitudinea în privinţa viitoarelor facultăți pe care le vor urma şi posibilitatea foarte reală de a fi despărţiţi.

Cu o apariţie episodică a personajelor preferate ale seriei, Anna, Étienne, Lola şi Cricket, această poveste de dragoste adevărată, adorabilă şi sexy – care are ca fundal de desfăşurare New Yorkul, Parisul şi Barcelona – încheie extatic îndrăgita serie a autoarei Stephanie Perkins.

„Stephanie Perkins este Jane Austen a generaţiei noastre. Poveştile ei îţi frâng inima, te alină şi te lasă fără aer de atâta fericire; e magie adevărată în aceste pagini – o experienţă pe care n-ai s-o uiţi.” —TAHEREH MAFI, autoarea seriei Spulberă-mă, bestseller New York Times

„Fanii romanelor care îți frâng inima o vor adora.” —BOOKLIST


„E greu să-ţi închipui o poveste mai romantică decât Isla şi Fericirea până la adânci bătrâneţi.” —BOOKPAGE, Teen Top Pick

În primul rând, mulțumesc librăriei online Libris pentru această carte. Pe site-ul lor puteți găsi atât cărți în română, cât și cărți în engleză.

Parerea mea:


M-am indragostit iremediabil de aceasta carte! Desi le-am indragit  pe Anna si pe Lola, care au si ele povesti de dragoste superbe, asa cum orice fata merita la un momendat in viata ei, cred ca romanul Islei este cel mai grozav din trilogia scrisa de Stephanie Perkins.

Oare unde te poti indragosti iremediabil daca nu chiar in orasul iubirii?

Isla si Josh sunt elevi  la scoala cu internat din Paris, cea pe care o stim deja din Anna si sarutul frantusesc. Isla se indragosteste de Josh din prima clipa, cu ani in urma, insa el nu o observa decat in ultimul lor an de liceu, cand toti prietenii lui au plecat deja la facultate si nu mai are iubita.

Mi-a placut modul in care cei doi ajung sa se aproprie si sa se cunoasca mai bine in ciuda diferentelor si a distantei de un ocean care intervine, la un moment dat, intre ei. Relatia lor pare una solida inca de la inceput, asta pana cand cei doi incep sa se gandeasca la facultatile pe care doresc sa le urmeze anul urmator. Josh stie exact ce isi doreste sa devina, pentru ca este foarte pasionat de desen, insa Isla este indecisa si foarte nesigura pe ea.

- Daca ai fi iubita mea...? zice. Te-as fura de la adunarile fandosite si te-as duce undeva mai putin pretentios.
Imi pun degetul pe o pata de tus de pe degetul lui aratator.
- Si daca tu ai fi a mea, ti-as spune ca stiu un loc potrivit chiar la capatul strazii.

Chiar daca in carte isi fac aparitia si personajele din primele doua volume, Isla si fericirea pana la adanci batraneti se poate citi si independent.


Finalul este,  asa cum sugereaza titlul, unul fericit. Sunt sigura ca aceasta frumoasa poveste de dragoste nu va va dezamagi!



Follow on Bloglovin

4 comments:

Unknown said...

Am iubit cartea aceasta, este preferata mea din trilogie, am devorat-o în câteva ore și parca la sfârșit mi-a părut rau sa ma despart de isla, Lola și Anna.

Simina said...

Nu am citit cartea si nici celalte carti din trilogie.Nu stiu daca le voi citit, ma mai cgandesc.
Imi place citatul din carte ^_^

Unknown said...

Sunt foarte frumoase cartile eu le recomand, chiar dacă cu Lola am avut o mica problema și abia am inceput-o pana la sfârșit nu am mai putut sa o las din mana. Sunt foarte frumoase și se citesc repede. :)

Simina said...

Probabil le-as citi ca o lectura de vara sau vacanta, vad eu ce fac.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori