Friday, July 3, 2015

Recenzie! Te Astept de J. Lynn / Jennifer L. Armentrout



Unele lucruri merită să le aştepţi…

Să plece la mii de kilometri depărtare de casă pentru a se înscrie la colegiu e singura cale prin care tânăra de nouăsprezece ani, Avery Morgansten, poate scăpa de ceea ce i s-a întâmplat, în urmă cu cinci ani, la o petrecere de Halloween, care i-a schimbat pentru totdeauna viaţa. Tot ce trebuie să facă e să ajungă la timp la cursuri, să se asigure că brăţara de la încheietura mâinii stângi e la locul ei, să nu atragă deloc atenţia asupra propriei persoane şi poate — dă Doamne! — să-şi facă nişte prieteni, pentru că, fără îndoială, asta ar fi o schimbare bine-venită. Singurul lucru de care n-are nevoie şi la care nu s-a gândit este să-i trezească interesul singurului băiat care ar putea să-i zdruncine fragilul viitor pe care şi-l construieşte pentru ea însăşi.

Unele lucruri merită încercate…

Cameron Hamilton —1,90 mde fizic pentru care poţi să leşini, completat cu o pereche de ochi şocant de albaştri. Și cu o remarcabilă abilitate de a o face pe Avery să-şi dorească lucruri despre care crezuse că-i fuseseră răpite irevocabil. Ea ştie c-ar trebui să stea departe de el, dar Cam e înnebunitor de omniprezent, cu farmecul lui, cu tachinările lui isteţe şi cu păcătoasa aceea de gropiţă în obraz, atât de… să-ţi vină s-o mănânci. Să se încurce cu el e periculos, dar când nu mai e cu putinţă să ignore tensiunea clocotitoare ce scoate scântei ori de câte ori sunt unul în preajma celuilalt, el face să iasă la lumină o latură a ei despre care ea habar n-avea că o are.

Unele lucruri n-ar trebui trecute sub tăcere niciodată…

Dar când Avery începe să primească emailuri de ameninţare şi telefoane care o silesc să-şi înfrunte un trecut pe care ea îl voia îngropat, nu mai are de ales şi trebuie să admită că există cineva care nu-i îngăduie să uite de noaptea aceea când totul s-a schimbat. Când adevărul devastator va ieşi la iveală, o să mai scape ea şi de data asta întreagă, cu doar o cicatrice? Şi va putea Cam să fie acolo, s-o ajute să iasă la liman, sau va fi târât în adâncuri odată cu ea?

Iar pentru unele lucruri merită să lupţi…

Parerea mea:

Cum era de așteptat, Te aștept este una dintre seriile mele preferate :))). Dar, oricum, nu cred că vreo carte scrisă de Jennifer L. Armentrout/ J Lynn ar putea fi altfel decât nemaipomenită. Când am auzit prima dată că va apărea la editura Epica, am fost încântată, pentru că îmi doream foarte mult să o citesc și în limba română. 

Recenzia mea vine cam (Cam :D) târziu, dar asta se datorează faptului că meseria de student (și mai ales de student la Drept) nu este una ușoară.

Te aștept este cartea perfectă pentru vară, pornind de la un subiect delicat, care nu te lasă indiferent, dar cu o porție sănătoasă de umor și cu un protagonist de care te poți îndrăgosti numaidecât. Nu cred că poate cineva să citească Te aștept fără să râdă cu gura până la urechi și să verse măcar o lacrimă.

Avery Morgensten este fata bogată care ascunde un secret tulburător. Pentru prima dată după mai bine de cinci ani crede că este cu adevărat liberă. Tot ce și-a dorit a fost să o poată lua de la capăt, să se îndepărteze de trecut și de orice lucru care îi amintește de casă, iar acum a reușit. Are și doi prieteni, Jacob și Brit, care sunt exact genul de persoane de care are ea nevoie acum.

Cameron Hamilton este atrăgător, exact tipul băiatului din vecini, vesel, care îi poate readuce zâmbetul pe buze, fratele mai mare pe care orice fată și-l dorește. M-am îndrăgostit de el încă din primele pagini. Cum aș fi putut să nu o fac? Și, pentru că îmi este atât de drag, trebuie să recunosc că, uneori (destul de des), am avut senzația că Avery nu prea îl merită și că se comportă un pic exagerat. "Un pas înainte și doi înapoi" pare a fi descrierea perfectă a modului ei de viață și nu își dă seama că a trăi înseamnă a risca. Nu ai cum să știi mereu ce va urma.

Relația dintre Avery și Cam este complicată. După luni întregi în care ea îi respinge toate tentativele de a o cuceri, iar el nu se dă bătut, tocmai când se hotărăște să-l accepte, entuziasmul îi este spulberat de apariția unei persoane din trecut, care se întoarce să o bântuie. Singura ei șansă de a-l convinge pe Cam să se întoarcă la ea este să-i mărturisească totul despre noaptea de coșmar care a schimbat-o pentru totdeauna. Momentul în care i se destăinuiește mamei lui m-a emoționat, însă mi-ar fi plăcut ca ea să aibă la fel de multă încredere și în el. Dar este atât de îngrijorată și se străduiește atât de mult să-și păstreze secretele, încât ajunge cât pe ce să piardă iubirea vieții ei.

Uneori, în iubire, cea mai bună soluție este să aștepți.

Jennifer L. Armentrout/ J. Lynn reușește cu succes să combine drama cu replicile amuzante, rezultând astfel o lectură complexă, dar ușoară, care n-ar trebui să lipsească de pe lista de vara a niciunui iubitor de lectură.

Lectură placută!

P.S.: L-am adorat pe Raphael, animalul de companie perfect, și pe Michelangelo, al cărui sex a rămas incert și care este de departe cel mai frumos cadou de Ziua Îndrăgostiților.


CÂTEVA CITATE PREFERATE:

"Erau două lucruri pe lume care mă speriau naibii de să-mi pierd mințile. Să mă trezesc în mijlocul nopții și să descopăr o stafie cu chipul ei străveziu drept în fața mea era unul dintre ele. Nu prea probabil să se întâmple, totuși teribil de înfricoșător, dacă stai să te gândești. Al doilea era să intru cu întârziere într-o sală de clasă plină."

"O secundă mai târziu eram lipită de zid. Zidul era neobișnuit de cald. Zidul chicoti."

"Sfinte prea îndurate, Ochi Albaștri era…superb, din toate punctele de vedere care le determină pe fete să facă lucruri prostești."


"Si de ce stăteam pe bordură? Pe cuvânt că nu știam, dar era mai bine decât să fiu în apartamentul meu, de una singură. Și da, eram singură și aici, afară, dar nu mă simțeam așa. Eram sigură că exista o veveriță acolo, în copac, așa că tot însemna ceva, nu?"



Follow on Bloglovin

10 comments:

Viziru Georgiana said...

Pare o carte foarte frumoasa si de Jennifer am mai citit Obsidian si Onix, serie pe care apropo o iubesc. Imi place cum scrie si chiar am de gand sa-i cumpar toate cartile care vor aparea semnate de ea. Merita. Scrie foarte frumos si sper sa pot citii aceasta carte vara asta.

Maria said...

Frumoasa recenzie!Imi place cum scrie Jennifer L. Armetrout.Cartea asta este pe wishlist <3.Sper sa mi-o pot cumpara cat de curand.

Unknown said...

Nu am citit nimic de aceasta autoare, dar îmi doresc de mult sa citesc aceasta carte. Recenzie este foarte frumoasa și ma face sa îmi doresc mai mult sa o am. Sper sa fie cat mai curând în biblioteca mea. <2

Cornelia Cornelia said...

Si mie mi-a placut la fel de mult .Mi se pare mult mai buna decat seria Lux. Multumim pentru recenzie!

Viziru Georgiana said...

Eu inca nu am citit cartea asta. Inca! Dar vreau vara aceasta sa le citesc pe amandoua, cele aparute la Epica, scrise de ea.

Unknown said...

Am citit cartea din nevoie de mai multă J. L. Armentrout. ♥
O iubesc pe autoare fiindcă nu ştiu decât să creeze poveşti de dragoste superbe cu supranatural sau nu. E genială şi am acordat numai 5 stele cărților ei până acum.

Unknown said...

seriile Te astept si Lux sunt destul de deosebite, dar in ambele ai ocazia de a descoperi stilul inconfundabil a lui Jennifer L Armantrout/ J Lynn. Urmeaza in crand recenzia Te doresc, volumul doi al seriei si sansa de a o cunoaste mai bine pe Teresa, sora mai mica a lui Cam

Viziru Georgiana said...

Si eu vreau sa citesc acea serie vara asta. Iubesc felul in care scrie, e ceva unic la el.

Unknown said...

Una din cartile mele preferate! As citi-o de n ori si tot nu m-as plictisi.
Multumim pentru recenzie!

Cornelia Cornelia said...

@Lavander Andra abea astept sa vad ce parere ai despre volumul al doilea

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori