Saturday, July 4, 2015

In curand la editura EPICA! On the Island de Tracey Garvis Graves

Nu stiu cati dintre voi au auzit de aceasta carte si cati o adora, dar eu una sunt foarte incantata de aparitia ei, mai ales ca exista o mare posibilitate sa o si traduc :D Este genul de poveste pe care nu o poti uita si care, in curand, va avea sai adaptare cinematografica. Iata cateva detalii despre ea:

An aparitie independent: 2011
Cumparata si republicata in 2012 de Penguin USA

Când Annei Emerson, profesor de engleză în vârstă de treizeci de ani, i se oferă un job ca îndrumător al lui TJ Callahan la reședința de vară din Maldive a familiei lui, ea acceptă fără ezitare; o vacanță plătită pe o insula tropicală sună mult mai bine decât să lucrezi într-o bibliotecă.

T.J. Callahan n-are niciun chef să părăsească orașul, nu că l-ar întreba cineva. Are aproape șaptesprezece ani și, dacă a fi bolnav de cancer nu e o situație destul de rea, acum trebuie să-și petreacă prima vară în remisie cu familia - și cu un morman de teme nefăcute - în loc să se distreze cu prietenii.

Anna și T.J. sunt în drum spre Maldive pentru a se alătura familiei lui când pilotul hidroavionului lor suferă un atac de cord fatal și se prăbușește în Oceanul Indian. Plutind în derivă pe apele pline de rechini, vestele de salvare îi mențin la suprafață până când ajung la malul unei insule nelocuite. Acum, Anna și T.J. nu vor decât să supraviețuiască și trebuie să-și unească eforturile pentru a procura apă, hrană, foc, și adăpost.

Poate că nevoile esențiale le sunt îndeplinite, dar, în vreme ce zilele se transformă în săptămâni și apoi în luni, naufragiații se lovesc de multe alte obstacole, inclusiv furtuni tropicale violente, pericole ce-i pândesc din ocean și teama de o posibilă recidivă a bolii lui TJ. În timp ce T.J. sărbătorește încă o aniversare pe insulă, Anna începe să se întrebe dacă nu cumva cea mai mare provocare dintre toate este aceea de a conviețui cu un băiat care se transformă treptat în bărbat.


Follow on Bloglovin

20 comments:

Cornelia Cornelia said...

Cu siguranta o sa o cumpar cand va aparea . Stiti cumva daca va fi publicata la Epica si Ugly Love?

Viziru Georgiana said...

Cei de la Epica au carti foarte bune! O editura foarte frummoasa.

Unknown said...

Va fi publicată la Epica, din câte am auzit, dar nu știu când. :)

Christyna_BM said...

Da, Cornelia, dupa cum poti vedea pe bara dreapta sus, acum traduc Ugly Love. Va aparea in toamna :D

Unknown said...

Cred că este o carte foarte bună(toate cărțile citite până acum de la editura epica mi-au plăcut). Sigur o voi cumpăra. :)

Unknown said...

Ce mă bucur. <3 va fi o altă carte minunată. Abia aștept!

Viziru Georgiana said...

@Christyna, serios? Traduc Ugly love? Omg, ce frumos! Deci dupa cum am spus, au carti foarte frumoase si au inceput bine anul asta!

Christyna_BM said...

Da, da. Ugly Love e a mea si trebuie sa apara probabil prin octombrie. Pate chiar septembrie.

Viziru Georgiana said...

Ma bucur mult pentru ca o sa apara asa repede pot spune. Stiam ca apare dar nu stiam cand. De abia astept sa o citesc!

Unknown said...

N-am mai auzit de această carte, dar ştiu că Epica face treabă bună şi alegeri înțelepte. Deci ştiu că va fi bine. ♥

Unknown said...

abia astept! de ce trebuie sa ma faca Epica sa-mi doresc sa vina toamna? nu au auzit ca toamna incepe chinul?

Viziru Georgiana said...

@lavander, sunt de acord. In toamna apare si urmatorul volum din Lux si multe alte carti faine, la fel vine si scoala. Of...

Cornelia Cornelia said...

@ Christyna Te iubesc ! <3

Maria said...

Abia astept sa citesc cartea <3

Viziru Georgiana said...

Si eu ma bucur ca o sa apara Ugly Love. Atunci cand ma uit la booktuberii americani si fac recenzii la carti atat de frumoase care la noi nu au aparut si probabil n-o sa apara in urmatorii 5 ani sau mai mult, ma enervez. Dar imi trece...

Unknown said...

Am auzit in urma cuc ativa ani de aceasta carte, dar nu i-am acordat nici o sansa. Acum ca stiu ca va fi tradusa de tine, sigur o voi citi!

Cornelia Cornelia said...

Eu stiu ca se va ecraniza Ugly love , a aparut si trailer :)

Christyna_BM said...

Da. Si On the Island se va ecraniza :)

Cornelia Cornelia said...

De On the Island habar nu aveam, am cautat dar nu prea gasesc multe detalii . Stii cumva cam pe cand ar trebui sa iasa filmul?

Unknown said...

Imi place asa de mult cand vad ca se ecranizeaza cartile noastre preferate. Poate asa incurajeaza lumea sa mai puna mana pe cate o carte ca nu pierd nimic :))

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori