Wednesday, April 15, 2015

Noutati de la Editura Rao!


Agatha Christie. Crime în devenire


Descriere:
Cartea dezvăluie secrete despre felul în care au luat naştere subiectele celebrelor romane ale Agathei Christie. Cercetând documentele personale şi scrisorile, John Curran ne dezvăluie evoluţia a peste douăzeci de romane, piese de teatru, povestiri şi alte lucrări. Aici se găsesc câteva adevărate giuvaiere, inclusiv eseul Agathei Christie despre faimosul detectiv creat de ea, Hercule Poirot, scris în anii 1930, o versiune necunoscută a unei povestiri cu Miss Marple, un capitol care nu apare în romanul Misterioasa afacere de la Styles, la care se adaugă o analiză foarte pertinentă a ultimul ei roman neterminat, bazat pe însemnările scriitoarei şi pe profunda cunoaştere a operei ei. O lectură obligatorie pentru toţi admiratorii Agathei Christie.


Al saptelea copil


Descriere:
La orfelinatul Kongslund, lucrurile nu sunt atât de minunate pe cât par. Iar cei care îl conduc ştiu prea bine că există informaţii care nu ar trebui să iasă la lumină. Ajunşi la maturitate, şapte orfani primesc nişte misterioase scrisori anonime, care le stârnesc curiozitatea şi atenţia, căci toţi încep să-şi dea seama că ceea ce li s-a făcut este impardonabil. Şi, de parcă ar fi blestemaţi, toţi au luat asupra lor o grea vină. Marie, unul dintre cei şapte copii, a urmărit evoluţia şi vieţile foştilor prieteni din orfelinat pe parcursul mai multor ani şi decenii. Acum, la maturitate, îi adună pe toţi laolaltă. Dar vrea oare cu adevărat ca lor să li se facă în sfârşit dreptate? Sau îşi doreşte mai degrabă răzbunare?


Soni


Descriere:

Povestea Soniei, o tânără de douăzeci şi şase de ani care află că are cancer la stomac şi numai o jumătate de an de trăit, ne conduce către înţelegerea sensului şi a libertăţii omului într-o societate urbană tot mai agitată, lipsită de sentimente şi plină de artificial. Dincolo de ritmul de cavalcadă nebunească spre moarte şi de bravada dureroasă, perfect justificată de circumstanţe, Soni are puritate şi un romantism cu care tinerii vor rezona întotdeauna. Deoarece, după cum afirma personajul principal, "nu e nimic aici în afara dorinţei noastre de a muri cât mai târziu posibil". Multe întrebări incomode, mult sex, multe droguri, într-un roman contemporan despre decădere şi iluminare.



Tinta: Presedintele


Descriere:
Vânătoarea a început! În munţii aspri ai Finlandei se apropie primăvara şi ziua în care Oskari va împlini treisprezece ani şi va trebui să-şi dovedească bărbăţia, întorcându-se din sălbăticia pădurii cu un trofeu de vânător. Înarmat cu arcul şi cu săgeţile primite de la bătrânul satului, Oskari porneşte la drum şi descoperă că pădurea i-a oferit o cu totul altfel de încercare. El trebuie să îl salveze pe preşedintele Statelor Unite din mâna teroriştilor care i-au doborât avionul. Băiatul-vânător şi cel mai puternic om al planetei se trezesc într-o cursă pe viaţă şi pe moarte împotriva unui duşman teribil şi încrâncenat.



Departe


Descriere:
O poveste despre dragoste, speranţă, despre intimitate şi pierderea ei, despre minciuni şi consecinţele lor devastatoare. Viaţa romanticei Danica Greene se dă peste cap atunci când soţul ei, Etsell, de profesie pilot, dispare în mod misterios în timpul unui zbor în Alaska. Nu ştie ce să creadă şi nici cum să reacţioneze. A rămas văduvă sau, pur şi simplu, bărbatul pe care îl adoră a părăsit-o? Deşi are fobie de avioane şi zbor, Danica porneşte în căutarea soţului, care se dovedeşte că i-a fost infidel. Odată ajunsă în Alaska, tânăra se vede nevoită să îşi înfrunte temerile şi durerea şi încearcă să îşi dea seama dacă nu cumva îşi pierduse deja bărbatul înainte ca acesta să fi dispărut. Departe a fost ca o călătorie extraordinară care m-a făcut să mă simt tămăduită şi renăscută. Un omagiu adus iubirii în toate formele ei - între un bărbat şi soţia acestuia, între surori, precum şi între mame şi fiice - m-a durut sufletul cât am citit Departe, dar şi mai mult am suferit când am ajuns la ultima pagină şi povestea s-a terminat. – Nicolle Wallace


Ziua zero


Descriere:
"Ziua zero" a debutat pe primul loc în lista bestsellerurilor de ficţiune aparţinând publicaţiei New York Times şi a rămas astfel timp de 9 săptămâni. David Baldacci - un maestru modern al thrillerelor şi unul dintre cei mai renumiţi romancieri din lume - ne seduce cu un personaj nou: singuraticul erou John Puller, agent special al armatei, care investighează una dintre cele mai dure crime cu care se confruntă naţiunea. "Ziua zero" este un thriller de primă clasă, mascat în spatele unui caz de crimă… Baldacci ne introduce în acţiune abrupt, fascinându-ne cu un amestec atrăgător de intrigă, indicii înşelătoare şi explozii ocazionale... Romanele lui Baldacci sunt bătălii alerte între bine şi rău. Richmond Times Dispatch


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori