Tuesday, March 17, 2015

ACUM la Editura Epica 'Începutul tuturor lucrurilor' de Robyn Schneider


Epica/ Contemporary Fiction, +14/ literary, drama, teens life, school

TRADUS ÎN PESTE 15 LIMBI
NOMINALIZAT LA ABRAHAM LINCOLN AWARD (2015)

ÎNCEPUTUL TUTUROR LUCRURILOR este un roman liric, sfâşietor şi plin de umor despre cât de greu este să joci rolul pe care se aşteaptă toată lumea să-l joci şi despre cum pot izvorî începuturi noi din finaluri abrupte şi tragice.

EZRA FAULKNER trebuia să fie regele balului, dar asta a fost înainte – înainte ca iubita să-l înşele, înainte ca un accident de maşină să-i sfărâme genunchiul şi înainte să se îndrăgostească de fata cea nouă, CASSIDY THORPE.

EZRA FAULKNER, băiatul perfect și admirat de toți, este convins că oamenii sunt sortiți ca la un moment dat pe parcursul existenței lor să apară o tragedie – o singură întâmplare, – în urma căreia viața este privită cu alți ochi, abia atunci fiindu-le dat să trăiască lucruri cu adevărat importante. Momentul lui tragic, de cumpănă, a sosit atunci când era pregătit să le piardă pe toate: într-o noapte îngrozitoare, un şofer neatent îi distruge genunchiul lui Ezra, cariera lui sportivă şi viața socială.

Acum, că nu mai e candidatul preferat pentru titlul de Regele Balului, Ezra ajunge la masa excluşilor unde o cunoaşte pe Cassidy Thorpe. Cassidy e diferită de toți oamenii pe care Ezra i-a întâlnit vreodată – e firească fără să facă eforturi şi extraordinar de inteligentă.

Împreună, Ezra şi Cassidy descoperă flash mob-urile, comorile îngropate şi un pudel care ar putea fi reîncarnarea lui Jay Gatsby. Dar pe măsură ce Ezra se dedică unor studii noi, unor prietenii noi şi unei iubiri noi, descoperă că unii oameni, aidoma cărților, sunt uşor de interpretat greşit. Şi acum trebuie să analizeze: dacă acel moment tragic, de cumpănă, a lovit deja, ce te mai faci atunci când ești nevoit să înfrunți ghinioanele care nu încetează să apară?


,,Uluitoare. Umor tăios, spirit de observaţie minuţios
şi compasiune suprinzător de tandră sunt principalele
caracteristici ale cărții” – Jeannette Walls, autoarea
cărţilor The Glass Castle: A Memoir şi The Silver Star,
bestsellere New York Times

„Îţi frânge inima și te amuză. Nu am nicio îndoială că
fetele de pretutindeni se vor îndrăgosti profund,
nebuneşte şi fără speranţă de Ezra Faulkner.” – Sarah
Mlynowski, autoarea cărţii Zece lucruri pe care le-am
făcut și probabil n-ar fi trebuit, Editura Epica

,,Inteligentă, amuzantă, sfâşietoare şi atât de reală că
te doare…, o carte pe care n-o vei uita niciodată.” –
Lauren Barnholdt, autoarea cărţilor Two-Way Street şi
Sometimes It Happens


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori