Monday, December 8, 2014

Editura Litera lansează volumele Întoarcerea barbarilor și Vino în rochia ta simplă de stambă de Mircea Dinescu


Editura Litera lansează volumele
Întoarcerea barbarilor și Vino în rochia ta simplă de stambă de Mircea Dinescu
București, 8 decembrie 2014


Editura Litera lansează miercuri, 10 decembrie, începând cu ora 18.30, la Cărturești Verona, volumel Întoarcerea barbarilor și Vino în rochia ta simplă de stambă de Mircea Dinescu. La eveniment participă autorul, alături de Alex Ștefănescu.

 Evenimentul va include și o degustare de vinuri VINUL LUI DINESCU, din seria Poezie pe sticla.

 Despre Mircea Dinescu, Alex Ștefănescu spune că este poetul pe care îl iubea şi Marin Preda pentru că vedea în el, înainte de toate, “o fiinţă liberă“. 


Mircea Dinescu (n. 1950) a publicat primul volum de versuri, Invocaţie nimănui, în 1970 (Premiul pentru debut al Uniunii Scriitorilor, 1971). În aprilie1989, în urma unui interviu acordat ziarului Libération, scriitorul a fost arestat la domiciliu. Eliberat de mulţimile ieşite în stradă pe 22 decembrie 1989, Mircea Dinescu a fost cel care a anunţat primul revoluţia în direct, la televizor. A fost publicat în traducere în Marea Britanie, Germania, Olanda, Franța, Suedia, Rusia, Serbia, Ungaria, Bulgaria. A primit numeroase premii naționale și internaționale, printre care premiul USR pentru poezie, Poetry International, Herder. Între 1990 și 1993 a fost preşedintele USR; a editat revistele de satiră politică Academia Caţavencu, Plai cu boi, Aspirina săracului, Cațavencii. A pus bazele unei fundaţii cu sediul în portul dunărean Cetate, unde sînt invitaţi artişti plastici, muzicieni şi scriitori din toată lumea, în ideea învierii locului sub forma unui Port Cultural. În timp ce din versurile marilor poeți de la sfîrșitul secolului XX (Nichita Stănescu, Gellu Naum, Emil Brumaru), accentele realității dure lipsesc cu desăvârșire, poezia lui Mircea Dinescu reprezintă o radiografie brutal de exactă a vremurilor, manifestul unui poet-martor al Atlandidei comuniste ce s-a scufundat.Litera aniversează 25 de ani de existență!În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. Se împlinesc, așadar, anul acesta, 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat peste 4 000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanț actori de pe piața de carte. Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte.


Litera aniversează 25 de ani de existență!

În 1989 lua ființă, la Chișinău și București, Editura Litera. Se împlinesc, așadar, anul acesta, 25 de ani de existență. Ani în care, cu tenacitate, cu pasiune, cu profesionalism, cu reușite majore, Litera a editat peste 4 000 de titluri, într-un tiraj total de aproape 46 de milioane de exemplare. Acoperind practic toate domeniile de ficțiune și nonficțiune, Litera a reușit să se impună prin calitatea produselor sale, devenind unul dintre cei mai importanți actori de pe piața de carte. Îți mulțumim că ne ești alături și te invităm să ne însoțești, și de acum înainte, în călătoria noastră printre cărți, idei și cuvinte. 

Litera - Un sfert de secol de cărți!

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori