Saturday, November 15, 2014

Noutati de la Editura Litera


 de  Sebastian Faulks



Descriere:
Amiens, Franţa, 1910. Stephen Wraysford, un tânăr englez de douăzeci de ani, întâlneşte dragostea vieţii în persoana lui Isabelle Azaire, soţia unui proprietar de fabrici de textile cu care a fost trimis să stabilească relaţii de afaceri. Stephen îşi convinge iubita să părăsească împreună cu el atmosfera sufocantă a vieţii de familie provinciale, dar lucrurile iau o întorsătură neaşteptată. După ce rămâne însărcinată, Isabelle hotărăşte brusc să se întoarcă la părinţi, înainte să-i dea vestea că vor avea un copil. Profund marcat de această relaţie, şase ani mai târziu, Stephen o va duce cu el, îngropată în adâncul sufletului, în tranşeele marelui război care zguduie Europa. Experienţa radicală a celui mai cumplit conflict din istoria de până atunci a omenirii îl transformă lăuntric şi îi deschide perspectiva unei noi vieţi - paradoxal, prin întoarcerea la Amiens pentru a regăsi iubirea şi apoi prin salvarea lui, în urma unei explozii în subterane, de către un ofţer german cu care fraternizează. 

Cu o galerie de personaje memorabile, de o mare complexitate psihologică, cu o scriitură de o intensitate şi o frusteţe tulburătoare, cu episoade capabile să răscolească sufletul oricărui cititor, romanul lui Sebastian Faulks este o emoţionantă meditaţie asupra naturii umane şi un omagiu adus soldaţilor britanici participanţi la Primul Război Mondial


de Anne Barton



Descriere:
Unele reguli pur şi simplu cer să fie încălcate...
Domnişoara Anabelle Honeycote, croitoreasă la cel mai solicitat atelier din Londra, aude fără să vrea cele mai fierbinţi secrete ale lumii bune şi, ocazional, se foloseşte de ele în beneficiul ei şi al familiei sale. Nu este deloc mândră de ceea ce face, însă lipsa banilor cu care să îşi îngrijească mama bolnavă şi să plătească chiria locuinței o împinge spre șantaj. Ca pentru a se revanşa pentru faptele ei nedemne, Anabelle și-a impus să respecte câteva reguli:
- Nu cere niciodată bani de la cineva care nu-și poate permite să plătească.
- Nu dezvălui niciodată secretele unui client care te plătește.
- Nu intra niciodată în nici un fel de relații sociale cu un fost client. 
Odată regulile clar stabilite, ea se ţine cu înverşunare de ele ‒ până când îl întâlneşte pe chipeşul Owen Sherbourne, duce de Huntford, care nu numai că îi descoperă şi-i zădărniceşte planurile de şantaj, ci o face să viseze la mai mult decât mătăsuri şi satin.
Alături de Owen, Anabelle descoperă misterele nebănuite ale plăcerii... până când un scandal din trecut iese la suprafaţă. Acum, regulile ei ar putea lucra în defavoarea familiei ducelui. Sărutările înfocate ale lui Owen îi promit pasiuni fără margini, dar oare cum va reacţiona el când cel mai zdrobitor secret al lui Anabelle va fi, în sfârşit, dezvăluit?


de Linda Howard



Descriere:
Pentru colonelul Joe Mackenzie, munca este pe primul loc, iar prioritatea actuală este testarea prototipurilor Night Wing, cinci avioane revoluţionare echipate cu un sistem secret şi inovator. Iar Caroline Evans, expertă în optica laser, numită şi Regina Frumuseţii, este principalul element de distragere de la muncă. Fermecătoarea blondă îi face inima să bată mai tare, și după un weekend plin de pasiune, Joe începe să creadă că poate găsi în viața lui loc și pentru dragoste. Însă, în timp ce testele pentru prototipuri sunt în plină desfăşurare, un incident aproape că îi răpeşte un coleg și scoate la iveală faptul că o persoană din interior sabotează proiectul Night Wing. Cum Caroline este singura din echipă care rămâne până târziu la muncă şi ajunge prima la birou, iar cunoștințele și abilităţile ei îi permit să intervină fără probleme în buna funcţionare a aparatelor, bănuielile tuturor par să se îndrepte într-o direcţie evidentă. Acum Joe se vede nevoit să afle adevărul și să aleagă între datorie şi pasiunea pentru suspectul principal.


de Nora Roberts


Descriere:
Declan Fitzgerald a fost întotdeauna rebelul familiei, dar nici măcar el nu își poate poate înțelege impulsul de a cumpăra un conac părăginit de lângă New Orleans. Știe doar că, din primul moment, Manet Hall l-a fermecat și, când i se ivește posibilitatea, fostul avocat nu poate rata ocazia de a-și împlini visul. 
Hotărât să redea conacului vechea splendoare, se apucă temeinic de muncă, bizuindu-se pe propriile forțe. Zilele petrecute în izolare totală își pun însă amprenta asupra lui; începe să aibă viziuni din trecut și să fie cuprins o tristețe și o spaimă insuportabile – senzații de care este conștient că nu-i aparțin. Potrivit legendelor locale, casa este bântuită, iar convingerea lui Declan în existența unei prezențe supranaturale devine tot mai profundă odată cu trecerea timpului. 
Numai compania fermecătoarei Angelina Simone reușește să-l distragă de la serile singuratice și, curând, pasiunea dintre ei devine tot mai puternică. Însă frumoasa creolă are, la rândul ei, o legătură surprinzătoare cu Manet Hall, și, înainte ca tinerii să poată spera la un viitor împreună, trebuie să desluşească un secret întunecat, adânc îngropat vreme de un secol.


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori