Saturday, November 15, 2014

In curand la Editura Trei


VIERMELE DE MĂTASE (Cormoran Strike #2) de Robert Galbraith / J.K. Rowling

Când scriitorul Owen Quine dispare, soția lui apelează la detectivul particular Cormoran Strike. La început, femeia crede că soțul ei a plecat pentru că a vrut pur și simplu să fie singur câteva zile – așa cum a mai făcut înainte – și îi cere lui Strike să-l găsească și să-l aducă acasă.
Dar, pe măsură ce ancheta lui Strike înaintează, devine limpede că dispariția lui Quine implică mai multe decât și-ar fi imaginat soția lui. Scriitorul tocmai a finalizat un manuscris în care face câte un portret necruțător aproape fiecărei persoane pe care o cunoaște. Dacă romanul ar fi publicat, ar distruge vieți – așadar, sunt mulți care ar vrea să-l reducă la tăcere pe Quine.
Iar când scriitorul este găsit ucis cu brutalitate în împrejurări stranii, pentru Strike devine o cursă contracronometru să înțeleagă ce l-a împins pe ucigașul nemilos să comită acea crimă atroce...

Oferind o poveste ce se citește pe nerăsuflate, cu răsturnări de situație la tot pasul, Viermele de mătase este al doilea roman din mult apreciata serie care îi are drept protagoniști pe detectivul Cormoran Strike și pe tânăra și curajoasa lui asistentă, Robin Ellacott.

„O poveste despre ranchiună și crimă într-o lume literară toxică. Pur și simplu, nu te poți opri din citit.” - Sunday Times

„Un roman pe care-l devorezi!”- Telegraph

„Viermele de mătase este un roman captivant în care personajele memorabile nu sunt ucigașul sau victima, ci detectivul însărcinat cu rezolvarea cazului și asistenta sa.” - New York Times

„Condimentat cu un umor subtil și replici savuroase, Viermele de mătase e o lectură extrem de agreabilă.” - The Times

***

PASIUNEA LUI CHERRY (vol. 1 din seria Clubul fetelor dependente de ciocolată) de Cathy Cassidy

Cherry: Ochi migdalați fermecători, piele de culoarea cafelei cu lapte, imaginație debordantă, umor și reacții imprevizibile...

Viața lui Cherry e pe cale să se schimbe pentru totdeauna. Împreună cu tatăl ei, se mută la Somerset, unde o mamă nouă și patru surori noi-nouțe îi așteaptă. Acolo vor să realizeze proiectul la care au visat dintotdeauna: o afacere cu ciocolată.
Dar prima zi petrecută la Somerset îi oferă lui Cherry o surpriză: fermecătorul Shay Fletcher o vrăjește pe loc.
O singură problemă: Shay are deja o iubită... Honey, noua soră vitregă a lui Cherry.
Cherry știe foarte bine că prietenia ei cu Shay e periculoasă.
Dar asta nu înseamnă că poate sta departe de el...

„Emoționant, tandru și de neuitat.” - The Guardian

Seria Clubul fetelor dependente de ciocolată are în distribuție surori rebele, băieți supercool și una dintre marile iubiri ale lui Cathy - ciocolata.

Cathy Cassidy a scris prima ei carte ilustrată când avea nouă ani, pentru fratele său mai mic. În copilărie îi plăcea să realizeze benzi desenate, pe care le vindea prietenilor cu 5 penny bucata. A urmat Art College în Liverpool, apoi a lucrat ca editor pentru celebra revistă Jackie.
Timp de 12 ani a fost „consilier sentimental” la revista pentru adolescenți Shout și profesoară de artă. Apoi s-a dedicat în întregime scrisului, publicând peste 23 de cărți.

Îi plac hainele și jucăriile vechi, mașinile și cărțile. Este, după cum se declara, o vegetariană convinsă îndrăgostită de ciocolată.

***

ŞOCUL CĂDERII de Nathan Filer (Cunoscut sub titlurile THE SHOCK OF THE FALL și WHERE THE MOON ISN’T)

Sunt cărți pe care nu le poți lăsa din mână și care te fac să pierzi nopți.

Sunt cărți care aruncă o lumină puternică asupra zonelor umbrite ale vieții noastre.

Sunt cărți care, grație talentului cu care sunt scrise, îți rămân în minte zile în șir.

Șocul căderii este una dintre aceste cărți.

Un portret extraordinar al prăbușirii unui tânăr în abisul bolii mintale. Un roman curajos și remarcabil semnat de una dintre cele mai promițătoare voci ale ficțiunii contemporane.

„Cu acest volum amuzant și dureros, pe care îl veți adora, Nathan Filer calcă pe urmele lui Mark Haddon în O întâmplare ciudată cu un câine la miezul nopții!” - Daily Mail

„Un roman uluitor. Ambițios și minunat realizat, deopotrivă șocant, chinuitor și sfâșietor. Scriitura e remarcabilă, greu de crezut că e un debut.” - S. J. Watson

„O lectură captivantă, antrenantă, cu pasaje de-a dreptul poetice.” - Guardian

Nathan Filer este scriitor și lector de Creative Writing la Universitatea Bath. A făcut muncă de cercetare în secția de psihiatrie a Universității Bristol și a lucrat ca asistent medical în spitale de psihiatrie. A scris pentru radio și TV. Susține și recitaluri de poezie, având frecvent turnee literare în Marea Britanie.

***

SECŢIUNE PRINTR-UN ORAŞ BOLNAV de Serge Brussolo

Podul de oţel, construit în două zile, crea impresia că un schelet uriaș de libelulă se strecurase de pe întinderea câmpiei ca să se așeze pe pântecele vasului și căpitanului îi fusese întotdeauna groază de insecte. În mod curios, grinzile vibrau diferit în funcţie de vârsta și sexul celor care treceau pe pod. Era și nota muzicală specială pentru copii sau pentru grupurile de copii, nota pentru adulţi… Noaptea, doar ascultând, căpitanul știa cine trecea.

SF-ul suprarealist al lui Brussolo oferă cititorilor o experienţă alternativă la science-fictionul tradiţional – una care, așa cum a sugerat cândva Nabokov, trebuie asimilată nu doar cu intelectul.― - Science Fiction Studies

Serge Brussolo (n. 1951) a revoluţionat din anii ‗80 literatura science-fiction franceză prin stilul lui original. Premii literare: Grand Prix de l'Imaginaire, în 1979 pentru Funnyway, în 1981 pentru Vue en coupe d‘une ville malade și în 1988 pentru Opération serrures carnivores. Premiul Rosny Aîné pentru nuvelă în 1981 pentru Subway. Premiul Apollo în 1984 pentru Les Semeurs d‘abîmes. Premiul Roman d‘Aventures în 1994 pentru Le Chien de minuit. Marele premiu RTL-Lire în 1995 pentru La Moisson d‘hiver. Marele premiu Paul-Féval de littérature populaire în 2004 pentru Le Château noir.

În România au apărut: Mâncătorii de ziduri, Moartea cu melon, Kamikaze spaţiali, Carnavalul de fier, Febra, Ira melanox etc.

Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori