Thursday, November 27, 2014

De la Carte la Film : Peter Pan de J.M. Barrie

Cartea:


Disponibil la: Curtea Veche Publishing
Colectia: Carti pentru copii
Traducerea: Claudia Olteanu
Numar pagini: 160

Sinopsis:
Familia Darling ducea o viata normala si fericita intr-un colt al Angliei – asta, pana la aparitia lui Peter Pan. Peter fugise de acasa, fiindca nu voia sa creasca. De atunci, isi ducea traiul alaturi de baietii pierduti si de zane, pe o insula numita Tara de Nicaieri. Intr-o noapte, Peter Pan si zana lui, Tinker Bell, aterizeaza in dormitorul copiilor Darling pentru a-si recupera umbra. Baiatul ii convinge pe Wendy si pe fratii ei sa zboare cu el in Tara de Nicaieri. Urmati-i in uimitoarele lor aventuri! Veti da peste o banda de pirati, peste Hook, capetenia lor, si chiar peste un… crocodil urias.

Despre Autor:


James Matthew Barrie (9 mai 1860 - 19 iunie 1937) a fost un scriitor și dramaturg scoțian cunoscut pentru crearea lui Peter Pan, băiețelul care a refuzat să crească. S-a născut în orașul Kirriemuir din subdiviziunea Angus, Scoția și a murit la Londra. O altă operă importantă de a lui este Micuța pasăre albă (The Little White Bird).




Filmul:


Regia: Joe Wright
Un film cu: Hugh Jackman, Garrett Hedlund, Levi Miller, Amanda Seyfried
Gen film: Aventuri, Fantastic
Premiera in Romania: 17.07.2015

Joe Wright se inspiră din celebrul roman al lui J.M. Barrie, dar îi reinventează micului Peter Pan biografia. În timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, băiatul este răpit de piraţi şi dus în Neverland, unde va descoperi curând că destinul său este să salveze întregul tărâm fermecat de planurile malefice ale piratului Barbă Neagră (Hugh Jackman).


Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori