Tuesday, July 22, 2014

In curs de aparitie la Editura Nemira - Umbra marionetelor de Orson Scott Card

Orson Scott Card - Umbra marionetelor (Saga Umbrelor)


Saga Umbrelor volumul 1 si 2:

   

 Umbra lui Ender

Primul volum din SAGA UMBRELOR


Premiul GEFFEN

„În crearea imaginilor şi eroilor... Card este de neîntrecut.“
Library Journal


„Card a preluat tradiționalele concepte SF de supererou și război interstelar, pe care le-a combinat într-o poveste perfectă, cu un ritm și un limbaj de prozator înnăscut.“
Booklist


„Când monofilarul atinse următoarea muchie a cubului, viteza crescu din nou și acum se îndrepta în sus într-un arc care, pe moment, părea că o să răzuiască plafonul. Apoi veni ultima muchie și el o zbughi în spatele stelei, unde fu prins cu dexteritate de plutonul său. Bean mișcă brațele și picioarele ca să arate că nu pățise nimic în timpul manevrei. Putea doar să ghicească ce gândea inamicul despre mișcările sale magice în plin aer. Important era că Ender nu intrase pe poartă. Timpul probabil se scursese.“ 
Orson Scott Card

Umbra Hegemonului

Al doilea volum din SAGA UMBRELOR


„Umbra Hegemonului este scrisă într-un ritm ameţitor, spre încântarea cititorilor.“
Booklist


„Splendida continuare a romanului Umbra lui Ender îl înfățișează pe erou în confruntarea cu adevăratele dileme de natură morală din lumea ficțională a lui Orson Scott Card.“
Publishers Weekly


Războiul a fost câștigat de Ender Wiggin și de armata sa de copii luptători. Dușmanul este distrus, rasa umană este salvată. Spre deosebire de Ender, luptătorii săi au plecat acasă la familiile lor împrăștiate pe tot globul. Școala de Luptă nu mai există, dar, odată dispărută amenințarea externă, Pământul se transformă din nou într-un câmp de bătălie. Națiunile vor să-și declare iar suveranitatea. Copiii de la Școala de Luptă sunt mai mult decât eroi; sunt potențiale arme ale țărilor care îi controlează. Rând pe rând, toți membrii armatei lui Ender sunt răpiți. Scapă doar Bean, care-i cere ajutorul lui Peter, fratele lui Ender.

Alte carti de acelasi autor:


    

Jocul lui Ender

Premiile Hugo și Nebula

Pământul este atacat din nou. Gândacii extratereștri se încordează pentru o ultimă lovitură. Supraviețuirea rasei umane atârnă de descoperirea unui geniu militar care îi poate învinge o dată pentru totdeauna. Dar cine este el?

Ender Wiggin. Geniu. Neîndurător. Viclean. Un maestru în strategie și tactică. Și un copil în același timp. Copilăria lui Ender se termină atunci când, recrutat de guvern pentru a fi antrenat în armată, ajunge în noua sa casă: Școala de Luptă. Chiar și între recruți de elită, Ender se arată a fi un geniu între genii.

Reușește în orice simulare de război. Dar oare toată presiunea și singurătatea vor ajunge să îl înfrângă înainte de bătălia finală? Cum va reacționa el în condiții reale de război? În cele din urmă, Școala de Luptă nu-i decât un joc.

Nu-i așa?

Vorbitor in numele mortilor

PREMIILE NEBULA, HUGO ŞI LOCUS


„Un roman captivant, plin de surprize formidabile, care par fireşti odată ce au fost explicate.“
The New York Times Book Review


„O poveste pasionantă de aventuri în spaţiu şi un rechizitoriu acid la adresa gândirii militariste.“
Library Journal


Au trecut trei milenii de la ultimul său joc, dar Ender, veşnic rătăcitor printre stele, este pururi tânăr. În schimb, gloria s-a transformat în anatemă, căci Ender s-a făcut vinovat de distrugerea singurei specii de fiinţe gânditoare pe care omenirea a întâlnit-o vreodată.


De aceea, când a fost descoperită planeta Lusitania şi tânăra civilizaţie adăpostită de pădurile sale, Consiliul Stelar a înţeles că i se oferă şansa de a repara marea greşeală din trecut. Dar, o dată mai mult, neînţelegerile dintre colonişti şi băştinaşi sunt inevitabile şi este chemat Ender, acum Andrew Wiggin, pentru a vorbi în numele morţilor. Căci morţii, şi nu viii, pot schimba destinul Lusitaniei, al întregii galaxii.

Follow on Bloglovin

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori