Friday, November 22, 2013

Bibliophile Mystery va recomanda!


Filmul:

El laberinto del fauno (2006)


Una dintre cele mai negre parti ale naturii umane este capacitatea de a porni un razboi, si nimic nu e mai pervers sau destructiv decat Razboiul Civil. Acesta separa prieteni si vecini, si invrajbeste frate cu frate. Razboiul Civil din 1936 care a dus la aproape 40 de ani de dictatura a lui Franco, a fost teribil pentru Spania... "Labirintul faunului" povesteste urmarile razboiului, depasind drama istorica si aducand la viata ororile Spaniei fasciste. Este un thriller cu elemente fantastice si clasice ale genului gore a la Toro.

Anul 1944. Tanara Ofelia (Ivana Baquero) este fortata sa se mute in casa noului tata, acum ca mama sa (Ariadna Gil) trebuie sa nasca. Ea isi uraste noua viata si noul tata, tiranicul capitan Vidal (o incredibil de morbida interpretare din partea lui Sergi Lopez).

Acesta vrea sa anihileze miscarea de partizani care refuza sa asculte de regimul fascist. Ofelia si-a gasit un aliat in Mercedes (Maribel Verdu), servitoarea, care ii ajuta in secret pe rebeli. Fata descopera un labirint langa casa, si acolo il intalneste pe grotescul personaj care pazeste locul, pe Pan (Doug Jones).

O poveste pentru adulti, o dovada a puterii imaginatiei. O poveste gotica pe fundalul represiunii franchiste post-razboi... O poveste fara varsta despre bine si rau, despre curaj si sacrificiu, despre dragoste si pierderi...

(Cinemagia)





Melodia:



Cartea:


Robert Langdon, profesorul de simbolistică de la Harvard, se trezeşte la miezul nopţii într-un spital. Dezorientat şi suferind din pricina unei răni la cap, el nu-şi aminteşte nimic din ce i s-a întâmplat în ultimele treizeci şi şase de ore, nici cum a ajuns acolo, nici de unde are acel obiect bizar pe care medicii i l-au găsit în captuşeala hainei. Lumea lui Langdon se transformă în haos şi se vede nevoit să fugă prin Florenţa împreună cu Sienna Brooks, o tânară a carei prezenţă de spirit îi salvează viaţa. Profesorul îşi dă repede seama că se află în posesia unei serii de coduri îngrijorătoare create de un om de ştiinţă sclipitor - un geniu a cărui obsesie legată de sfârşitul lumii e egalată doar de pasiunea pentru una dintre cele mai influente capodopere care s-au scris vreodata - poemul epic "Infernul" al lui Dante Alighieri. Palazzo Vecchio, Gradinile Boboli şi Il Duomo sunt locuri istorice care le oferă lui Langdon şi Siennei şansa de a descoperi o reţea de pasaje ascunse şi de secrete vechi, dar ai o paradigmă ştiinţifică terifiantă care va fi folosită fie pentru a îmbunataţi substanţial viaţa de pe pamânt, fie pentru a o distruge.

"Atent, ingenios, bine documentat... Dan Brown este maestrul suspansului inteligent." - The Wall Street Journal

"Ceea ce face Dan Brown, într-o manieră care atrage milioane de oameni din toate colţurile planetei, este să spună poveşti care ne amintesc că lumea este mai mult decât pare." - The Independent

Echipa Bibliophile Mystery va ureaza un weekend placut!

No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori