Thursday, September 19, 2013

In curs de aparitie la Editura RAO


Jocul
de Anders de la Motte

Henrik HP Petterson, un tânar fara niciun scop în viata, gaseste un telefon mobil în compartimentul unui tren catre Stockholm. Prin intermediul acestuia este invitat sa participe la un joc: fara a-si da seama, îsi ia angajamentul unor misiuni riscante, cu mize mari, care îi transforma viata monotona într-o cursa periculoasă. HP iubeste acel fior inexplicabil si premiile care i se ofera, dar nu este oare ceva sinistru în legatura cu acest concurs aparent inofensiv? Într-un plan paralel, ambitiosul detectiv Rebecca Normen urca o treapta în cadrul carierei sale din Serviciile Secrete Suedeze, dar este sâcâita în permanenta de biletele gasite în dulapul personal. Cel care i le trimite stie mult prea multe despre trecutul ei. Lumea lui HP se intersecteaza în mod inevitabil cu cea a Rebeccai. Dar daca realitatea este doar un joc, atunci ce este real?




O inima neinfricata
de Marianne Pearl

Timp de cinci săptămâni lumea a aşteptat cu sufletul la gură noutăţi despre Danny Pearl, reporter la Wall Street Journal care a fost răpit în Karachi, Pakistan... iar apoi a sosit vestea şocantă despre uciderea sa. Întreaga istorie a răpirii, a eforturilor intense de a-l salva şi a perioadei emoţionale de după moartea lui sunt povestite cu mult curaj şi sensibilitate de soţia sa, Mariane. "O inimă neînfricată" este povestea de neuitat a doi jurnalişti care s-au îndrăgostit în timp ce-şi făceau meseria. Împreună Mariane şi Danny Pearl au călătorit în toată lumea încercând să sporească înţelegerea publicului pentru politica internaţională, conflictele etnice şi religioase. În cele din urmă, Danny va nimeri într-o capcană periculoasă formată din coliziunea dintre culturi, ideologii şi politici înţelese diferit. "O inimă neînfricată" este atât un portret al un parteneriat bazat pe dragoste, adevăr şi dreptate, cât şi o privire critică asupra metodelor şi stucturii de funcţionare al Al Qaeda.



Canionul Tiranozaurului
de Douglas Preston


O rocă lunară dispărută în urmă cu 30 de ani... Câteva găleţi de nisip amestecat cu sânge... Un om de ştiinţă suficient de lipsit de scrupule încât să ucidă... Un călugăr care va mântui lumea... O agenţie de informaţii cu o misiune ucigaşă... Cea mai mare descoperire ştiinţifică a tuturor timpurilor... Ce asteroid a lovit pământul cu milioane de ani în urmă şi zace îngropat într-un loc îndepărtat din sud-vestul Statelor Unite, cunoscut drept... Canionul Tiranozaurului?







Dincolo de credinta
de Richard Doetsch


Încă de pe vremea lui Ivan cel Groaznic, generaţii întregi de conducători ruşi au transformat Kremlinul într-un stat în stat, păstrând în subterana sa labirintică seifuri secrete, camere elegante şi comori nepreţuite. Un hoţ profesionist are motivaţia absolută de a pune la cale un asalt în sanctuarul ascuns al Kremlinului. Două vieţi depind de el. Sute de ani de credinţă depind de el, însă conştiinţa, priceperea şi pasiunea îl vor ajuta să-şi îndeplinească misiunea.







No comments:

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori