Tuesday, August 13, 2013

„The Bone Season”, noul fenomen fantasy, în pregătire la Curtea Veche



COMUNICAT DE PRESA


Veste bună pentru Cititorii de Curtea Veche: la începutul lunii septembrie vom publica romanul “The Bone Season” de Samantha Shannon, considerat de criticii din întrega lume viitorul fenomen fantasy internațional. Autoarea, o studentă la Oxford în vârstă de 21 de ani, este supranumită de presa internațională “noua J.K. Rowling”, iar pentru cumpărarea drepturilor de ecranizare a cărții s-a dus o adevărată luptă între case de producție importante. La invitația Curtea Veche Publishing, Samantha Shannon se va afla în România pe 27 septembrie.

Primul volum din seria de şapte romane anunţate de Samantha Shannon, “The Bone Season” este povestea unei „călătoare prin vis“, o clarvăzătoare de 19 ani numită Paige Mahoney, care cutreieră străzile Londrei anului 2059 până când poliția secretă o închide în Oxford, un oraș ținut secret timp de două sute de ani și controlat de Refaimi, o rasă puternică, de pe altă lume. Este o epopee fantastică deosebit de complexă, înţesată cu rase supranaturale, grupări sociale şi mai multe niveluri de clarviziune, precum şi nenumărate dialecte şi cuvinte noi.

Cartea va fi lansată oficial pentru prima dată în lume pe 20 august 2013 la Bloomsbury, celebra editură engleză care a publicat și seria “Harry Potter”, iar autoarea, Samantha Shannon, e susținută de agentul literar care a făcut-o celebră pe J. K. Rowling, prestigiosul David Godwin. Cartea este deja în atenţia presei internaţionale și a cititorilor de fantasy din întreaga lume, anticipându-se că va fi cel mai mare debut global al anului, depășind ca succes serii fantasy precum “Hunger Games“ (“Jocurile Foamei”) sau ”Twilight” (“Saga Amurg”). Așa cum scrie și Harper’s Bazaar, “o nouă generaţie de scriitoare revendică genul fantasy. În fruntea lor se află Samantha Shannon.”

Povestea tinerei scriitoare este uimitoare: cu acest prim volum a reușit să obțină imediat un avans de șase cifre pentru primele trei cărți ale seriei, atrăgând un interes fără precedent până în acest moment pentru un scriitor debutat. “M-am îndrăgostit pe loc de carte. (…) Imaginația ei este extraordinară! Îmi amintește de surorile Brontë – lumea pe care a creat-o este absolut reală”, declară redactorul-șef de la Bloomsbury pentru New York Times.

Drepturile de publicare pentru primul volum s-au vândut până acum în 21 de ţări, iar drepturile de ecranizare au fost achiziţionate de The Imaginarium Studios, casa de producție deținută de actorul Andy Serkis (“Stăpânul inelelor”) şi producătorul Jonathan Cavendish („Jurnalul lui Bridget Jones”).

În România, „The Bone Season” va apărea la Curtea Veche Publishing în jurul datei de 1 septembrie, însă fanii genului fantasy pot face deja precomenzi pe site-ul editurii începând cu data de 20 august 2013.

Pe site-ul www.curteaveche.ro poate fi deja citit un fragment în avanpremieră.


“Îmi place să-mi închipui că la început eram mai mulţi. Nu prea mulţi, bănuiesc, dar oricum mai mulţi decât acum. Noi suntem minoritatea, cei respinşi din lume. Nu din cauza fanteziei, deşi chiar şi aceasta e pe lista neagră. Arătăm ca oamenii obişnuiţi şi, câteodată, ne şi purtăm ca ei. Din multe puncte de vedere, chiar suntem ca ei. Suntem peste tot, pe oricare stradă. Trăim o viaţă pe care ai putea-o considera normală, dacă nu ai cerceta prea adânc. Nu toţi ştim ce suntem. Unii dintre noi mor fără să afle vreodată. Unii dintre noi ştiu, şi nu sunt prinşi niciodată. Dar existăm.

Crede-mă.”

(“The Bone Season” de Samantha Shannon,
în pregătire la Curtea Veche Publishing, 2013)

Coperta Olandeza

3 comments:

andra lavander said...

spre rusinea mea nu am auzit de carte pana acum

Daniela said...

Coperta este olandeza, nu germana.

Christyna_BM said...

Da, Daniela, multumesc de precizare

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori