Tuesday, August 27, 2013

Succes răsunător pentru lansarea internațională “The Bone Season”




Marți, 20 august 2013, cartea “The Bone Season”, așteptată deja de mii de fani din întreaga lume, a fost lansată în SUA, Marea Britanie și toate țările vorbitoare de limba engleză. În România, cartea va apărea pe 1 septembrie la Curtea Veche Publishing, iar fanii pot deja urmări și booktrailerul oficial, făcut public de editură pe 20 august. Până când cartea va fi disponibilă în librării, cititorii care vor să aibă cât mai curând acces la romanul mult-așteptat pot precomanda volumul pe site-ul www.curteaveche.ro, cu o reducere consistentă de 35%.


În ziua lansării, în Londra, Samantha Shannon a semnat peste 1.000 de autografe pentru cititorii ce au așteptat nerăbdători romanul fantasy. Și, deși volumul încă nu a fost lansat în România, cititorii pot deja citi un fragment pe site-ul Curtea Veche Publishing. Cartea promite să fie o experiență cu totul aparte, fiind vorba despre o lume distopică, povestea unei tinere curajoase, o clarvăzătoare clandestină care se luptă pentru libertate într-o societate represivă, unde cei care pot citi gândurile sunt vânați de lege. Cartea este prima dintr-o serie de șapte volume, iar drepturile de ecranizare au fost deja cumpărate de studioul The Imaginarium (Andy Serkis).

Criticii estimează că scriitoarea Samantha Shannon, în vârstă de doar 21 de ani și Paige Mahoney, eroina principală a cărții sale, vor face istorie, fiind deja într-o ascensiune uriașă: romanul „The Bone Season” a fost declarat cel mai așteptat debut global pentru anul 2013.

Ca dovadă, cartea a fost deja prezentată și discutată în presa internațională, de la The New York Times, la The Guardian, The Telegraph și BBC. Mai mult,“The Bone Season” a fost aleasă ca prima carte prezentată la “TODAY Book Club”, noul club de carte din cadrul emisiunii “TODAY”.

Acesta a fost gândit ca un precursor al faimosului “Oprah’s Book Club”, înființat în 1996 în cadrul “The Oprah Winfrey Show”, care a ridicat numeroase cărți la stadiul de bestseller. Fanii literaturii fantasy sunt așteptați la o discuție live cu Samantha Shannon pe Google Hangout, luni, 16 Septembrie, organizată de TODAY.

“Sunt cu adevărat copleșită de reacția pe care a primit-o cartea,” a declarat Shannon pentru TODAY.com. “A fost nemaipomenit, nu mă așteptam ca primul meu roman să aibă un asemenea success și sunt foarte recunoscătoare pentru sprijinul primit.”


2 comments:

Anonymous said...

super, pare o carte interesanta sunt tare curioasa de continutul ei

andra lavander said...

spre rusinea mea pana sa fie facut anuntul lansarii in Romania nu am auzit nimic de carte, cred ca este foarte buna daca a avut atata succes inca de la lansare

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori