Thursday, July 18, 2013

CUPA CARTILOR Etapa 1 - Runda 2 - Hex Hall VS Uratii



Hex Hall de Rachel Hawkins

Numar volume: 3
Numar volume aparute la noi: 1
An aparitie:2012
Editura: LITERA


“Hex Hall” este o lectură plăcută, amuzantă, în care se îmbină perfect viața de adolescent cu magia, blestemele și demonii. Rachel Hawkins are un stil simplu, fresh, care atrage și conferă originalitate textului. Este o serie amuzantă, relaxantă, însă asta nu e tot: Rachel își surprinde plăcut cititorii cu fețele întunecate ale acestei povești. 

E foarte ușor s-o îndragești pe Sophie pentru că are o personalitate demnă de admirat. Este curajoasă, sinceră, iar replicile ei pline de umor îți aduc zâmbetul pe buze. În ciuda evenimentelor paranormale în care este implicată, ea nu este decât o adolescentă care își dorește să descopere adevărul despre sine și despre lumea în care trăiește, chiar dacă acest lucru îi poate schimba definitiv viața și-i face dorința de a fi acceptată și mai greu de realizat. 

Un alt aspect interesant este modul în care își tratează prietenii – puțini, ce-i drept, și tocmai de aceea foarte importanți. Prietenia dintre Sophie și colega ei de cameră, Jenna, se dezvoltă și solidifică treptat, cele două ajungând să depindă una de cealaltă. 

Archer este un tip interesant, nu doar pentru că este un “bad-boy, tall, dark and handsome”, ci pentru că are un SECRET. Deși la început nu pare să se înțeleagă prea bine cu Sophie, pe parcurs, fiind forțați să petreacă timp împreună, se vor cunoaște mai bine. Deși nu sunt foarte multe momente Archer/Sophie în “Hex Hall”, acestea sunt intense, captivante și incredibil de amuzante.

Și, desigur, nu-l putem uita pe Cal, băiatul bun, care fără doar și poate va avea un rol important în serie. Poate cea de-a treia latură a unui triunghi amoros?

Trebuie să votați “Hex Hall” pentru că este rapidă, parcă special creată pentru a vă detensiona. Prezintă o gamă largă de personaje supranaturale ca vampiri, zâne și vrăjitoare, este plină de mister și amuzament.


***

Uratii de Scott Westerfield

Numar volume: 4
Numar volume aparute la noi: 2
An aparitie: 2012
Editura CorinTeens

Tally e pe cale să împlinească şaisprezece ani şi... de-abia aşteaptă!

Nu ca să-şi ia permisul de conducere, ci ca să devină frumoasă.

În lumea ei, cea de-a şaisprezecea aniversare aduce cu ea o operaţie estetică menită să te transforme dintr-o persoană considerată ca fiind de o urâţenie respingătoare într-una uimitor de frumoasă. Toți cetățenii o suportă pentru a se încadra într-un tipar stabilit şi general acceptat de frumusețe. În această lume a viitorului nu există nici măcar noțiunea de drăguț, iar scopul este eradicarea tuturor problemelor sociale, economice, culturale, biologice etc care au dus în trecut la conflicte.

Diversitatea este cauza tuturor relelor.

Dar noua ei prietenă, Shay, nu vrea să fie frumoasă. Mai degrabă ar risca să trăiască în afara acestei lumi. Când Shay evadează, Tally află care este de fapt adevărul în ceea ce-i priveşte pe frumoşi. Autorităţile o pun pe Tally în situaţia de a alege între două variante la fel de rele: fie o va găsi pe prietena ei şi o va spiona, fie nu va mai fi niciodată frumoasă.

Astfel, Tally este pusă în situația de a alege între ceea ce i s-a inoculat că e bine şi natural de urmat şi ceea ce nu înțelege încă. Este forțată să se analizeze, să-şi pună la îndoială motivele şi să decidă la fiecare pas, iar fiecare decizie implică libertatea şi viața altor persoane. Dacă e greu să decizi pentru tine cum e să decizi pentru alții? Cum va putea ea trăi cu consecințele hotărârilor pe care le-a luat şi ce poate sau, mai bine zis, este dispusă să riște pentru a înlătura aceste consecințe?

Ca urmare a alegerii pe care o va face Tally, lumea ei se va transforma pentru totdeauna.

Trebuie să votați “Urâții” atât pentru stilul şi limbajul în care e scrisă cât şi pentru învățăturile pe care ți le transmite fără a-ți lăsa impresia că primeşti „lecții”. Are acțiune, are dragoste și suspans.


(Bibliophile Mystery)

Puteți vota până pe 20 iulie la ora 24.00


***START VOT***





*CUPA CĂRȚILOR este parte a campaniei Viața Cărților - Susțineți piața de carte din România



3 comments:

Anonymous said...

Nu am citit nimic din aceste doua serii, desi am inteles ca aceasta carte cu vrajitoare e o triologie interesanta

Andreea Ilie said...

Nici eu nu am citit niciuna din serii,dar cea cu vrajitoare suna mai bine decat cealalta,parerea mea :)

andra lavander said...

si eu trebuie sa recunosc ca nu am niciuna din carti, dar intotdeauna mai este timp pentru citit

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori