Monday, June 17, 2013

Recenzie: Atracția de Sylvia Day

DRAGOSTEA DINCOLO DE LIMITE

Gideon Cross a intrat în viața mea ca un fulger în întunericul nopții – impresionant și strălucitor, fierbinte și neliniștitor. Am fost atrasă de el, așa cum nu mi s-a mai întâmplat vreodată în viață. Tânjeam după atingerea lui ca după un drog, chiar știind că mă secătuia de puteri. Eram un suflet chinuit, iar el a pătruns cu atâta ușurință în cele mai adânci ascunzișuri ale inimii mele...

Căci Gideon știa. Era bântuit de propriii demoni. Și fiecare a devenit pentru celălalt oglinda care îi reflecta cele mai profunde răni... și dorințe.

Legăturile cu care m-a cuprins dragostea lui m-au transformat cu totul, și m-am abandonat în întregime lui, dorindu-mi doar ca trecutul nostru întunecat să nu distrugă pentru totdeauna singura șansă la fericire pe care o găsisem în sfârșit...


Părerea mea: Am auzit atât de multe comparații între Atracția și seria Fifty Shades, încât am stat un pic în dubii dacă să îi acord sau nu o șansă. Personal, mă număr printre fanii Fifty Shades, însă evit să citesc cărți cu un conținut asemănător. Totuși, ajutată de librăria online LIBRIS am decis să o citesc. La ei puteți găsi numeroase cărți în limba română, dar și cărți în engleză.

Într-adevăr și în Atracția există personajul principal masculin cu un trecut controversat și personajul principal feminin al cărei prieten de suflet aproape că trasează ultima latură a unui triunghi amoros. Dar acestea sunt singurele similarități pe care le-am găsit.

La început mi-a plăcut Eva: este inteligentă, cultivată și sigură pe ea. Dar toate aceste calități par să dispară treptat din momentul în care îl cunoaște pe Gideon Cross. Atracția dintre cei doi se simte instantaneu, iar acest lucru pare să-i răpească Evei, încet, încet, personalitatea. Devine nesigură, emotivă și incapabilă să-și mențină propriile decizii, lucru care m-a dezamăgit un pic.

Cu toate acestea personajele au reușit să-mi ajungă la suflet.

Comportamentul lui Gideon se aseamănă cu al unui copil căruia i se refuză constant un lucru, dar care tot încearcă să îl obțină indiferent de consecințe. Multiplele lui replici de genul e timpul să discutăm, precum și restul lucrurilor pe care le spune și care se vor a fi sexi m-au amuzat nespus.
- Ți-am spus că nu vreau să merg la întâlniri și chiar nu vreau (…) Însă îmi place să fac sex.
- Bine. Fă-l cu mine.
- Ce crezi că trebuie să rezolvăm? (…)
- Să rezolvăm obiecțiile tale. E timpul să discutăm despre ce e nevoie ca să te aduc în brațele mele.
- De un miracol.
Știu că nu ar trebui să fie așa, dar mie scenele mi s-au părut și mai amuzante pentru că el CHIAR vorbește serios de fiecare dată. Ar fi trebuit să fiu dezgustată de comportamentul lui, dar nu am putut, poate pentru că pe parcursul lecturii își arată partea umană și demonstrează că, pe dinăuntru, poate fi iubitor și romantic.

Am văzut în Atracția mai mult un preludiu al seriei în sine. Mereu am așteptat acel BOOM, ceva extraordinar, care să mă impresioneze. Din păcate, acel ceva nu a venit. Sunt sigură că punctul de tensiune maximă al acestei serii va veni undeva în volumul următor.

Nu pot să spun că e o carte perfectă. Dar, în ciuda tuturor imperfecțiunilor, Atracția mi-a plăcut și n-am putut s-o las din mână. Chiar vă rog s-o încercați și voi!

Lectură plăcută!
Photobucket



10 comments:

Anonymous said...

imi place recenzia, dar cartea nu ma prea atrage

Anonymous said...

Cris, astept recenzia ta la volumul 2. ;)
Intr-adevar, cateodata, m-a enervat si pe mine Eva, dar mi-a placut cartea. Este asemanatoare si nu prea cu Fifty, parerea mea.

Unknown said...

Imi place mult ca esti intotdeauna sincera in recenziile pe care le faci si ne spui exact ce ti-a placut si ce nu, iar astfel ne putem face si noi o parere realista despre carte.
In alta ordine de idei, si mie mi-a placut mult seria 50Shades, desi nu sunt o mare fana a cartilor de genul datorita cliseelor care vin la pachet, asadar am tot evitat "Atractia". Totusi, dupa ce ti-am citit parerea o sa ma gandesc sa-i acord o sansa. :D

Bonnie Ithil said...

Ca de fiecare data ai reusit sa scri o recenzie foarte frumoasa so foarte sincera. Felicitari!

Andreea Ilie said...

Foarte buna recenzia!!Inca nu am avut ocazia sa citesc cartea,sper ca o voi face cat de curand! :d

andra lavander said...

mi-a placut fifty shades, dar am inteles ca nu seamana atat de mult pe cat se zice, asta este un lucru bun, de ce ar vrea cineva sa citeasca doua carti identice, oricum, am multe carti care asteapata la coada

Anonymous said...

eu am o oarecare reticienta in ceea ce priveste cartile de natura erotica , o intamplare nefericita cu jurnalul erotic al unei adolescente de 16 ani, mi s-a parut prea bine definita si breutala pe alocuri

Anonymous said...

Cand apare volumul doi in Romania?Luna viitoare?Sau...?

daniela said...

buna,imi doresc foarte tare sa citesc si eu cartea " atractia". o are cineva in format electronic si mi-o poate trimite? va multumesc

Unknown said...

Am citit Atractia in urma cu vreo 2 ani si mi s-a parut interesanta. Am continuat sa citesc si urmatoarele doua volume dar cand am aflat ca mai sunt inca 2 am lasat-o balta. Sylvia Day intinde prea mult povestea fara rost. Recenzia ta e foarte interesanta si amuzanta!

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori