Tuesday, June 18, 2013

Concurs "Planuri de vacanta"


VINE VACANTAAAAA! 

Pentru unii mai devreme, pentru altii mai tarziu, dar un lucru este cert, VINE!

De aceea, impreuna cu libraria online LIBRIS am pregatit un concurs.
Premiul este un voucher in valoare de 40 de lei cu care va puteti achizitiona o carte la alegere de pe site-ul librariei online, unde puteti gasi atat carti in romana cat si carti in engleza.

Pentru a va inscrie, scrieti un comentariu care sa cuprinda:
  • Numele cu care urmariti Bibliophile Mystery prin GFC - asigurati-va ca urmariti PUBLIC, ca sunteti vizibili pentru validare.
  • Link-ul prin care ati raspandit vestea despre acest concurs pe Facebook
  • Raspunsul la intrebarea: "Care este personajul literar cu care ati dori sa va petreceti vacanta si in ce mod?" (Nu punem accent pe cantitate, ci pe imaginatie si entuziasm)
Ultima data de inscriere este 30 iunie 2013.

Succes tuturor!





21 comments:

Lexi said...

GFC: Lexi
Share FB: https://www.facebook.com/alexandra.lexi24/posts/618209908190680

Pentru vacanta de vara l-as alege pe Dean Holder ["Hopeless" - Colleen Hoover]. Am merge impreuna la mare si poate ma va invata si sa inot,mergem cu yacht-ul,ceva-ceva sarituri cu parapanta, intr-o seara putem sta la un concert pe plaja, sau putem opta doar pt. o simpla plimbare sub lumina lunii.
Pentru ca ador caii l-as ruga sa mergem si la echitatie.
Sau intr-o seara i-as putea da o carte si l-as asculta cum citeste pana adormim imbratisati, intr-un leagan din curtea mea.

Cam asa ar fi vacanta mea ideala, pentru mine si Holder [cel care este 'my book boyfriend'].

Unknown said...

gfc:nastya paun
share:https://www.facebook.com/ONUTZAA/posts/10200299272908617

As vrea sa calatoresc prin toata lumea alaturi de Bones din Vanatoare nocturna.E singura carte cu vampiri care mi-a placut.Nici nu am incercat prea multe,dar,...

Unknown said...

GFC:Vyky
share:https://www.facebook.com/elena.victoria.90?ref=tn_tnmn

As vrea sa-mi petrec vacanta de vara alaturi de Patch Cipriano din Ingerul noptii.Cred ca l-as ruga sa ma invete sa merg pe motocicleta ,iar dupa asta am merge impreuna in Anglia sa vedem cum decurg filmarile pentru AV .
Am putea sa ne dam impreuna in "roata cea mare" de pe malul Tamisei si apoi sa vizitam Palatul Buckingham si eventual sa facem ceva ilegal pe acolo ,poate sa furam un tablou cu chipul reginei,sau ceva asemanator.
In celelate zile vreau sa calatorim in toata lumea ,sa ma invete cum sa joc biliard sau cum sa sparg o casa :))

Anonymous said...

GFG :Cristina Cirstea
Nu am Facebook dar am scris aici https://twitter.com/CirsteaC

În zilele toride de vară mă imaginez în studioul de pictură al lui Basil,stând cu el la povești în timp ce acesta îl pregătește pe tânărul Dorian Gray pentru o nouă sesiune de pictură. Mi-ar plăcea să stau și să savurez o cană de ceai cu lapte, căci indiferent de epocă Anglia mereu a fost preocupată de ceai.Să port o rochie lungă și vaporoasă cu un evantai și un aer victorian. Mi-ar plăcea de asemenea să port anumite conversații cu Lordul Henry, căci percepția lui despre viață, artă si fidelitate m-a intrigat puțin. Îmi doresc să dau timpul apoi pe repede înainte și să mă opresc câteva clipe și în România în conacul bâmtuit al Domnisoarei Christina. Mi-ar face plăcere să o opresc înainte să-i facă rău Sandei și să îi ascult povestea .Povestea reală.Aș avea o vară foarte ocupată având în vedere faptul că ultima etapă a călătoriei mele se va opri în Insula Manhattan, alături de personajele mele favorite din Gossip girl, voi învăța să merg pe tocuri, voi lua parte la cele mai exclusiviste petreceri, voi agăța băieți drăguți, mă voi distra și apoi voi realiza că e ora șapte dimineața și mă voi trezi din vis. lăsând în urmă toată aventura asta lungă ce se petrece intr-o fracțiune de secundă.

Alexandru said...

GFC: Alexandru Baban
Share: https://www.facebook.com/baban.alexandrumarian
As vrea sa petrec vacanta cu autoarea jurnalului din Aventurile intime ale unei prostituate de lux londoneze. Se intelege de ce:))

MonicaE said...

GFC: MonicaE
https://www.facebook.com/monica.buica.5/posts/483065065102014?notif_t=close_friend_activity

Ei bine, Hannibal Lecter ar fi cel cu care m-ar interesa sa-mi petrec macar doua zile. Sunt sigura ca as avea o gramada de invatat de la el (si nu ma refer la tehnici de a ucide). Am strabate printr-o multime de stiinte si as descoperi, poate, cum as vrea sa-mi fie viitorul - sa devin medic. Inteligenta sa m-a atras inca de la inceput si nu cred ca va inceta s-o faca vreodata.

meduza said...

GFC: furelise
Share: https://www.facebook.com/gherasim.antonia/posts/573448296038965

As dori sa imi petrec vacanta de vara impreuna cu Eric Northman. Mda, stiu, nu o sa ma pot bucura de soare cu el, dar am sa o rog pe Bonnie sa ii faca un inel din ala smecher, ca sa poata umbla si la lumina zilei, si o sa fie o vacanta de vis <3

Multumim pentru concurs :x

Unknown said...

GFC:Vlasceanu Loredana
Share: https://www.facebook.com/vlasceanu.loredana.5/posts/550510041661556
Mi-ar placea sa imi petrec vacanta de vara alaturi de Will Herondale. Plimbarile in aer liber ar fii perfecte!
Multumim pentru concurs!

Unknown said...

GFC: amy.kipps
Share FB: https://www.facebook.com/ashley.brooms.5/posts/294229830720392
L-as alege pe Daniel Grigori din "Damnare" de Lauren Kate.De ce l-as alege?Este un inger si poate zbura pe und doreste el,asa cum a facut si cu Luce in carte si deci putem calatori prin orice loc al lumii,cum ar fi destinatiile acestea exotice:Caraibe sau Maldive.As putea sa vad orice coltisor al lumii.

Deathnote said...

Deathnote
https://www.facebook.com/larisa.jianu.5/posts/10200785495337420

Visez la Andrew Parrish din ziua in care am citit The edge of never, asa ca el e persoana aleasa pentru vacanta. Vreau toate experientele traite de ei in carte, mai ales cele sexuale :P, insa nu numai... E asa fain personajul asta, incat barbatii din ziua de astazi sunt miniaturi pe langa el... ;)

c said...

GFC: Diana DD
Share: https://www.facebook.com/diana.iuliana.3192/posts/135386746665583

Intr-o dimineata linistita si calduroasa de vara ai impresia ca nu se pot intampla prea multe lucruri, dar cand William Herondale ( Dispozitive Infernale de Cassandra Clare) este prin preajma, garantez monotonia alungata.
Ar fi o adevarata onoare sa imi petrec vacanta cu acest baiat incantator si nu numai pentru ca este irezistibil, dar sarcasmul si ironia lui iti alunga orice grija.
Mi-ar placea ca in calatoria noastra sa facem un popas prin Londra, unde mi-ar putea arata unele obiective turistice, in special St.James Park, deoarece acolo se gasesc rate. Toata lumea stie ca domnul Herondale nu are incredere in rate, deci ar fi tare palpitant sa petrecem putin timp acolo.
Dupa fermecatoare capitala a Angliei, cred ca m-as lasa dusa de val si as considera viitorul loc de petrecut vacanta doar un detaliu insignifiant. Pana la urma o petrec cu Will Herondale, cel mai grozav vanator de umbre, asadar orice loc ar fi la fel de minunat.

Andreea Ilie said...

Gfc:Andreea Ilie
Share:https://www.facebook.com/ilie.andreea.583/posts/565958240114204
Mi-as dori foarte mult sa imi petrec vacanta alaturi de Dimitri Belikov (Academia Vampirilor de Richelle Mead);as vrea sa vizitam fiecare coltisor din Rusia si poate sa-i arat si locurile din Romania :D

Catalina Mihaela said...

GFC: Effy Muffinstein ♥
Share: https://www.facebook.com/chocolate.addict86/posts/646650238698269?notif_t=like
Mi-ar placea sa-mi petrec vacanta cu Four din Divergent in Los Angeles, California.Sa stam pe plaja,sa vizitam Hollywood-ul,sa facem o gramada de poze.O sa se supere Tris pe mine si sper sa nu sfarsesc cu un cutit in cap :))

Alexandra Ioana said...

GFC: Alexandra Gheorghiev
SHARE FB: https://www.facebook.com/gheorghiev.alexandra/posts/501674583237600
Daca as trai intr-o lume fantastica, personajul cu care mi-as dori sa-mi petrec vara ar fi nimeni altul decat Daniel Grigori din seria “Fallen” de Lauren Kate. Da, el ingerul damnat sa iubeasca o muritoare si ca iubirea lor sa se sfarseasca tragic ori de cate ori se intalnesc. Daca as invata la Sword & Cross i-as propune sa ma duca sa vizitez Londra, Paris, Viena si alte locuri minunate in care inveti sa traiesti. Mi-as mai dori sa zbor alaturi de el si alaturi de aripile sale imense si albe. Sa ma ridice in inaltul cerului, sa ma lase pe un nor ca sa privim amandoi lumea de sus, iar apoi sa mergem sa innotam in lacul secret pe care doar el il cunoaste si sa ma lase sa-l privesc in lumina soarelui, cum parul sau blond straluceste si cum se scufunda in adancul apei albastre. Ar fi cea mai frumoasa vacanta alaturi de ingerul meu pazitor din seria mea de suflet.

~ I still hope !~ said...

GFC: ~ I still hope!~
Share(pe pag. mea de fb.):https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=205206956270316&id=140560692734943

Mi-as dori sa-mi petrec vacanta cu Travis Maddox. Pentru inceput l-as ruga sa ma invete cateva miscari de lupta si sa ma plimbe putin cu draguta Harley ;x Apoi vom merge intr-un parc, spunand glume si povestind despre viata fiecaruia,l-as intreba ''cum e sa fi un personaj?'' si'' ce mai face Abby?''. Am face si cateva poze...In timpul ramas as vrea sa dansam,inotam, sa gatim impreuna si orice are la sfarsit ''impreuna''. Nu in ultimul rand, l-as prezenta prietenelor cu mesajul-It's mine! :)) Da, ar fi dragut XD.

Cristina Grindean said...

Nume GFC: cristina
Share FB: http://www.facebook.com/chris.grindean/posts/579662592086297
Raspuns: Mi-ar placea sa imi petrec vacanta cu Sherlock Holmes, dezlegand enigme si, daca se poate, sa patrund in mintea sa, sa observ ceea ce face si cum anume. Cu siguranta nu m-as plictisi nicio clipa.

Andd D. said...

GFC : Andd D.
Share (pe twitter, facebook-ul imi face faze) : http://bibliophilemystery.blogspot.ro/2013/06/concurs-planuri-de-vacanta.html

In mod normal as spune ca mi-as dori sa-mi petrec vacanta alaturi de Tobias, insa pentru ca momentan ma aflu intr-o etapa Academia Vampirilor, as spune cu Adrian :)Probabil ca am face un tur destul de scurt in jurur lumii :) Si cred ca l-as exaspera sa mergem sa vedem filmarile diferitor filme, cum ar fi Divergent ( nu am merge si la AV pentur deja l-as avea pe el :d ). Probabil ca nici nu ar conta unde am merge, tinand cont ca el este Adrian, si numai prezenta sa ar fi destul, pentru ca sa recunoastem, este amuzant, uneori, rareori, serios si este intruchiparea perfectiunii dupa cum a recunoscut si el in Bloodlines :)

cassady said...

gfc simona_msc
share fb http://www.facebook.com/simona.mihalache2/posts/10201403457511028

Vara imi bate in geam cu razele arzatoare si firisoare de transpiratie imi curg intre paginile cartii deschise care se odihneste pe picioarele mele. Hercule Poirot tocmai a descoperit un nou indiciu alaturi de fidelul sau Hastings...zambesc si inchid ochii, respirand adanc ca sa indepartez caldura ce ma copleseste. Simt cum usor, usor caldura se disperseaza si un parfum de tigara invaluie incaperea. Deshid ochii si observ cu uimire ca nu mai sunt in camera mea. Privesc in jurul meu si observ ca sursa fumului de tigara este omuletul cu inceput de chelie si costumul apretat ce sade ganditor la birou. Constat cu stupoare ca aroma ce mi se paruse a fi de tigara vine de fapt de la trabucul cu care acesta se delecteaza. Isi ridica privirea catre mine si-mi spune cu un accent belgian:
- Dragul meu Hastings, se pare ca plecam in vacanta.
Ma uit la el amuzat si-i spun:
-Poftim? constatand ca accentul meu este unul profund britanic si uitandu-ma mai atent la mine constat ca port un costum barbatesc gri, moda anilor 30, pantofi lacuiti cu catarame, camasa alba scrobita, cravata cu nodul impecabil si o vesta incheiata pefecta dar spre disperarea mea constat si ceea ce-mi lipseste...sanii mei. Inghit in sec si realizez ca ma aflu in corpul unui englez de vreo 40 de ani, de fapt nu a oricarui englez ci a lui Arthur Hastings celebrul amic al si mai celebrului Hercule Poirot ceea ce ma face sa zambesc pe sub mustatile inexistente gandindu-ma oare cum i-ar sta capitanului cu o mustata. Ma ciupesc usor de brat pentru a ma convinge ca nu visez si exersandu-mi accentul de britanic veritabil il intreb pe prietenul meu, mda al meu, Hercule Poirot incotro plecam in vacanta.
- Ei bine, dragul meu prieten, contesa de Yorkshire, solicita sprijinul meu pentru a descoperi ce s-a intamplat cu nepoata ei disparuta acum 15 ani dat fiind ca se pare ca au aparut noutati in cazul disparitiei acesteia. Motiv pentru care ne invita sa petrecem urmatoarele 2 luni pe proprietatea acesteia din Edinburgh.
Nu stiu cat o sa tina nebunia asta, convinsa fiind ca trebuie sa ma trezesc curand inapoi in camera mea departe de Anglia, Poirot si Hastings dar sunt hotarata sa ma bucur din plin de momentele care mi s-au oferit de a fi atat de aproape de idolul meu. Si pe cand ma plimbam curioasa prin biroul lui Poirot analizand decorul si incercand sa aflu cat de bine m-as intelege cu un trabuc original si inecandu-ma din plin spre uimirea si amuzamentul ironic al lui Poirot, usa se deschise cu un scartait abia perceptibil si domnisoara Lemon isi facu aparitia in incapere anuntandu-ne ca bagajul lui Poirot este gata si ca servitoarea mea trimisese si bagajul meu la indicatiile lui Hercule la biroul acestuia.
-Arthur ar fi cazul sa iei ciocolata aceea cu tine, pentru ca ne asteapta taxiul care ne va duce la gara de unde vom lua trenul catre Edinburgh. Mi-am luat libertatea de a cere ca bagajul tau sa fie pregatit si adus aici ca sa nu mai pierdem timp, sper ca nu te superi.
Inghitind delicioasa ciocolata belgiana pe care o descoperisem pe masuta langa ceasca de cafea si care era categoric mai pe gustul meu i-am multumit lui Poirot pentru ca s-a preocupat de bagajul meu, constienta fiind ca habar n-aveam unde locuieste Hastings sau ce haine ar fi cazul sa-mi pun in bagaj nu de alta dar in ultimii 28 de ani m-am imbracat cu fuste, rochii si blugi ca sa nu mai spun ca ne despart si vreo 80 de ani de cultura vestimentara.
Domnisoara Lemon ne-a comunicat ca a avut grija ca bagajele sa fie urcate in taxi si ca nu mai avem nimic de facut decat sa ne imbarcam, deasemenea mi-a inmanat biletele de tren pe directia Londra (Waterloo) - Edinburgh (Waverley) comunicandu-ne ca sunase contesa de Yorkshire pentru a anunta ca vom fi preluati de soferul ei din gara pentru a fi condusi la domeniul acesteia.

cassady said...

continuare

Dupa ce am urcat in tren, inca mi se perindau prin fata ochilor decorurile londoneze de la inceput de secol XX. Am lasat bagajele in cabina noastra si ne-am asezat apoi la o masa in vagonul restaurant pentru a savura o delicioasa ceasca de ceai Earl Grey cu lapte in mod tipic englezesc si o budinca de ciocolata in timp ce Poirot ma punea la curent cu ceea ce stia despre contesa, familia ei, nepoata disparuta si proprietatea acesteia.

Claudia said...

GFC: claudiabunduc
Share:https://www.facebook.com/claudia.bunduc.5/posts/493334170735082

Aș vrea să îmi petrec vacanța alături de Warner din ,,Spulberă-mă" de Tahereh Mafi
:>. Pentru mine el reprezintă un un personaj unic și genial. Nu am mai întâlnit niciodată un personaj ca el, cu sânge rece, capabil mereu să întoarcă o replică malefică cu sarcasm, care vede lumea ca pe ceva de lut, pe care el o modelează după bunul plac. E cameleonic, așa fiind și trăirile pe care le trezește de obicei în cititor. Mi s-a părut fascinant caracterul lui, și mai ales faptul că a trezit în mine trăiri contradictorii. Acum îl detestam, îl blamam din tot sufletul, mi se părea josnic și groaznic, apoi îmi era oarecum milă de el… pentru că se vedea că ceva din trecutul lui l-a marcat și l-a făcut să fie așa. Simțeam în clipe efemere că are nevoie de iubire, de cineva căruia să îi pese de el, nu să îl asculte de teamă, iar cred că dragostea l-ar putea schimba complet și i-ar dezgheța inima.
E prima dată când îmi place așa mult un personaj negativ și nu cred că sunt singura. Este prima dată când vreau cu ardoare să stiu povestea unei persoane care e presupusă a fi rea genetic. Vreau să îl cunosc, vreau să știu ce se ascunde sub acel înveliș suculent, piperat cu sarcasm și răutate. Voi nu doriți ? Și cred că cea mai bună ocazie de al cunoaște și de a încerca să îl schimb poate puțin este să ne petrecem vanața în Caraibe. Avem sute de insule de explorat și aproape 100 de zile să ne cunoaștem. Ne vom bucura din plin de ritmurile muzicii latino-americane, de aroma celebrelor havane şi a romului. Ne vom avânta pe plajele animate cu viața de noapte activă, plaje ideale pentru surferi, plaje calme și liniștite, plaje căutate de scufundători, plaje frecventate de VIP-uri etc.
Vom admira apa cu delfini jucăuși și corali roz, despre care am aflat că are o culoare despre care nu am știut vreodată că există.Nisipul fin și alb ne va mangâia tălpile goale, când ne vom plimba pe plajă.Soarele ne va încălzi în timp ce ne vom sorbi minunatul cocktail de rom.

RedPanda said...

GFC: Red Panda
Share:https://www.facebook.com/red.panda.35574/posts/1375914315960410
Dintre toate personajele, eu aş alege să-mi petrec vara cu frumosul Patch din ''Îngerul Nopţii'' de Becca Fitzpatrick. Să ne plimbăm pe plajă, să vorbim despre tot ce ne pasionează ar fi perfect. L-aş lăsa chiar să mă înveţe să joc biliard, aşa cum a învăţat-o pe Nora în carte. E un personaj bine realizat, plin de surprize, sarcastic, amuzant şi drăguţ. După plimbarea pe plajă, am privi apusul, iar eu aş asculta cu plăcere poveştile şi gândurile pe care ar vrea să le împartă cu mine. L-aş pune să-mi povestească totul despre îngerii căzuţi, de o mie de ori, chiar dacă am citit deja cartea. Şi l-aş pune să mă lămurească în legătură cu unele amănunte ale cărţii. Cu siguranţă, n-aş rata o asemenea oportunitate.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori