Thursday, May 2, 2013

In pregatire la Editura Leda: DOSARUL CAMELEONUL de Peter Robinson

Sinopsis:

Un apel de la o vecină îngrijorată conduce întâmplător poliţia la Terence Payne, misteriosul criminal în serie cunoscut doar drept Cameleonul. Acum răufăcătorul este arestat, poate chiar pe moarte, şi se pare că un coşmar îndelungat este pe cale să ia sfârşit. Oare?

Pentru Alan Banks, care momentan ocupă postul de inspector-şef, sunt prea multe întrebări fără răspuns în camera ororilor pe care presa o va numi „Casa suferinţei”. Şi cum întunericul nu s-a ridicat încă, numărul victimelor creşte întruna… şi mai există şi alţi monştri care cutreieră nestingheriţi lumea.


„Diabolic de bună…” – New York Times Book Review

„Romanele lui Peter Robinson sunt nişte capodopere, sumbre, tulburătoare şi profund nuanţate.” – Dennis Lehane

„Un maestru fără doar şi poate… o poveste captivantă, concepută cu o inteligentă subtilitate psihologică.” – Publishers Weekly

„Un roman excelent… Robinson creează o complexă poveste despre cruzime, violenţă şi crimă.” – Milwaukee Journal Sentinel

Despre Autor:

PETER ROBINSON este unul dintre cei mai celebri autori de romane poliţiste de azi, cărţile sale figurând constant pe listele de bestselleruri internaţionale, fiind traduse deja în nouăsprezece limbi şi câştigând numeroase premii atât în Marea Britanie, cât şi în Statele Unite şi Canada. S-a născut în 1950 în Yorkshire, Marea Britanie, şi, după ce şi-a obţinut licenţa în literatură engleză la Universitatea din Leeds, a emigrat în Canada. Aici şi-a continuat studiile la Universitatea din Windsor, Ontario, apoi la Universitatea York din Toronto, unde şi-a luat şi doctoratul. Este bine-cunoscut pentru seria de romane poliţiste care îl au ca erou principal pe inspectorul Banks şi a căror acţiune se desfăşoară în oraşul fictiv Eastvale din Yorkshire. În prezent, Peter Robinson locuieşte în Toronto, şi ocazional ţine cursuri la diferite colegii şi universităţi, vorbindu-le studenţilor despre cum se scrie un roman poliţist.11 comments:

Unknown said...

Nu e chiar pe gustul meu cartea dar mi se pare un subiect bun de film . Nu stiam ca o sa apara si la noi

Alexandra Ioana said...

nu i prea pe gustul meu cartea asta.
dar pare interesanta.

Andreea said...

Chiar nu am citit niciuna dintre cartile lui.Aceasta pare interesanta.

Anonymous said...

sincer nici eu nu am citit nimicscris de nenea dar e posibil sa o fac

Alexandra Ioana said...

nici eu nu am citit ;)) si nu cred k m ar atrage ceva din ceea ce scrie :-??

Unknown said...

Nu-i cam pe gustul nimanui :))

Anonymous said...

eu mai bine citesc decat sa il vizualizez

Alexandra Ioana said...
This comment has been removed by the author.
Alexandra Ioana said...

vad k ii genul politist, ori mie nu mi plac d astea :)))

cafebiblioart said...

hmmm din pacate nu imi plac genul acesta de carti, poate intr-o zi. Nu prea imi mai place ce scoate Leda in ultima vreme.

Andd D. said...

Iubesc cartile de acest gen, sunt prima mea "iubire" daca as putea zice asa :)

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori