Saturday, February 9, 2013

Recenzie si Concurs Dragobete #1: Nopti de patima de J. R. Ward



 La adăpostul nopţilor din Caldwell, New York, se duce un război pe viaţă şi pe moarte între vampiri şi exterminatori. Populaţia civilă de vampiri este apărată de şase războinici care se luptă pentru supravieţuirea rasei lor, formând temuta şi misterioasa Frăţie a Pumnalului Negru. Dar niciunul dintre ei nu inspiră atâta teroare şi admiraţie printre duşmani ca Wrath, conducătorul lor, ultimul vampire pursânge de pe Pământ…

Pradă unui sentiment de nelinişte care îi invadează trupul şi mintea, Beth Randall se trezeşte fără apărare în faţa necunoscutului senzual şi periculos care o vizitează într-o noapte cu ochii acoperiţi de umbre. Dar curând tânăra descoperă că atingerile lui stârnesc în ea o foame care ameninţă să îi devoreze pe amândoi…





 Parerea mea:
Era ultimul din neamul său, unicul vampir cu sânge pur rămas pe fața pământului și, în ciuda faptului că semenii săi îl venerau ca pe un rege, el își disprețuia rangul.

Primul cuvânt care-mi vine-n minte atunci când spun Frăția Pumnalului Negru este ORIGINALITATE. N-ați mai citit o poveste cu vampiri atât de complicată și de originală și nici nu cred că se va mai scrie vreuna în viitorul apropiat. Deși descrierea ar putea să vă ducă cu gândul la o carte istorică, vreau să vă spun de la început că acțiunea se petrece într-un cadru Urban Fantasy, în zilele noastre.

Wrath este un Rege care refuză să-și conducă poporul, deși acesta are nevoie disperată de el. Aproape orb și cu o fire temperamentală, preferă să-și petreacă timpul singur, ducând o bătălie nesfârșită cu Exterminatorii pentru a răzbuna moartea părinților lui.  

Singurii prieteni adevărați ai lui Wrath şi pe care acesta îi acceptă aproape sunt membrii Frăției Pumnalului Negru. O bandă periculoasă de vampiri războinici, cu înclinații eclectice, având fiecare propriul set de probleme şi propria poveste pe care o vom afla pe parcursul seriei. Dacă și vouă vă plac eroii ALPHA cu caracter puternic, veți avea parte de ei din plin în această carte. Unii sunt un pic înfricoșători, alții de-a dreptul terifianți! Dar cu toții sunt fascinanți!
Tohr. Prescurtare de la Tohrment.
Ferească Dumnezeu, acum știa și cum îi cheamă. Rhage. Phury. Și Zsadist, pe care era de ajuns să îl vezi, că ți se și ridica părul în cap.
Doar nu se aștepta ca niște vampiri să se numească Tom, Dick sau Harry.
Serios vorbind, și-ar putea imagina cineva un vampir înfricoșător pe nume Howard? Eugene?
Personajele negative formează un grup cu adevărat malefic. Strigoi albinoși, ce răspândesc un miros bolnăvicios de dulce și care nu se dau înapoi de la nimic pentru a elimina vampirii. Pot spune că sunt cele mai înspăimântătoare personaje negative, mai ales prin modul natural în care sunt descriși!

Frații au jurat credință Regelui și luptă alături de el pentru a proteja rasa vampirilor de Societatea Exterminatorilor, dar încă așteaptă ziua în care Wrath va urca pe tron.

În acest prim volum, Fratele Darius îl roagă pe Wrath să-i ajute fiica, pe jumătate om, să treacă prin tranziție - o schimbare iminentă, care o va transforma din om în vampir. Acest moment este foarte periculos și singura speranță a lui Darius este că sângele regelui orb, aproape pur, va garanta supraviețuirea fiicei lui.
 
Wrath refuză inițial, pentru că nu-i plac oamenii, însă după ce Darius este ucis, nu mai are de ales decât să-i onoreze ultima dorință. 

Povestea romantică dintre Wrath și Beth este intensă și m-a ținut cu sufletul la gură pe tot parcursul lecturii. El era atât de singuratic, păstrându-și ascunse emoțiile și sentimentele, dar când se îndrăgostește, totul se schimbă radical. Primele lui accese de gelozie m-au bucurat și amuzat.
Bine ai venit în minunata lume a geloziei, își zise el. Cei care achită taxa de intrare, vor fi răsplătiți cu o migrenă, un impuls ucigaș și cu un complex de inferioritate.
Ura!
Limbajul folosit (doggen, shellan, leelan, hellern) ar putea să vă dea bătăi de cap la început, dar este cu totul inedit și merită efortul. Vă vine în ajutor și micul glosar de la începutul cărții.
Dacă sunteți fani Paranormal Romance, această serie este must-read. J. R Ward reușește să creeze o lume unică. Nopți de Patimă este erotic, sexy, amuzant și presărat de personaje antrenante, de neuitat. Are de toate: acțiune, personaje masculine puternice, personaje feminine bine conturate, suspans, accente horror, chiar și umor. Comportamentul lui Butch față de Marissa este adorabil, dar și foarte amuzant.
Marissa lăsă capul într-o parte și îl măsură din priviri. Era ceva enigmatic în tonul lui. O vibrație dureroasă.
Butch își trecu degetele prin părul negru și des.
-          Mai bine tac. Înainte să te fac să te simți și mai prost.
Nu își desprinse privirile de la ea.
Are ochi frumoși, își zise Marissa. Calzi. Și triști, și nostalgici. Ca și când nu poate obține niciodată lucrul pe care îl dorește.
Un sentiment care nici ei nu îi era străin.
Bărbatul izbucni într-un râs zgomotos ce părea să urce din adâncul pieptului.
-          La fel de bine-ar fi dacă nu m-aș mai holba ca un tâmpit.
Își vârî mâinile în buzunarele pantalonilor și lăsă ochii în podea.
-          Gata, vezi? Nu mă mai holbez deloc. Hei, ia uite ce covor frumos, ai observat?
Nu trebuia să mai facă un test de stres multă vreme de-acum încolo. Dacă supraviețuise sărutului ei, putea participa chiar și la maraton.
Trăgând o mașină după el în același timp.
Și nu oricum, ci așezată de-a curmezișul șoselei.
Recomand citirea cu atenție a acestui prim volum, pentru că are anumite secvențe cu importanță majoră pentru cărțile ce vor urma. Finalul te lasă plin de întrebări și cu dorința de a te apuca numaidecât de volumul doi.

Lectură plăcută!


Photobucket









Suna interesant? Pentru ca este o carte de dragoste si se apropie dragobetele, puteti castiga un exemplar din Nopti de Patima completand raffle de mai jos. Multumesc editurii LEDA atat pentru exemplarul din biblioteca mea, cat si pentru acest concurs.



a Rafflecopter giveaway

54 comments:

meduza said...

Am mai citit recenzii, dar recenzia de mai sus chiar ma face sa vreau cartea asta. In ciuda faptului ca e cu vampiri, mi se pare o carte originala, si wow, cate denumiri, si ce nume au tipii :)) Acum ca ai mentionat, chiar. Vampirii ar trebui sa aiba nume misto, nu Bobby si Ricky :>

Sandy said...

Recenzia e foarte buna, am citit multe pareri despre cartea asta si chiar mi-as dori sa o citesc :D
Abia astept sa-i "cunosc" pe Wraht si Beth :D

Alina P said...

Zici ca e originala acum... citeste toate cartile din serie si o sa iti schimbi parerea :D
Trecand peste faptul ca acum le citesc doar ca sa vad cum se termina, cartea a 3a este magnifica! Merita citita.

Lexi said...

E interesanta. Si amuzanta, clar merita citita.

iobanicu said...

Cartea este interesanta, iar recenzia ta este incantatoare!

Ghanda said...

Avand in vedere cate carti cu vampiri au aparut in ultimii ani, cartea nu mi se parea cu nimic iesita din comun. Dar in urma recenziei tale - care mi-a placut - am inteles ca are numeroase elemente de originalitate, asa ca acum chiar vreau s-o citesc :)

Christyna_BM said...

@Aly, am citit 8 volume din serie, nu doar pe primul. Mie povestea de fond mi se pare originala. Mai stii tu vreuna la fel?
Cartile 3 si 7 mi s-au parut si mie cele mai bune. Poate 3 e cea mai cea, dar Rehvenge vine tare din urma. Sa inteleg ca si cartea 3 e magnifica, dar neoriginala?

Unknown said...

imi place mult cartea si recenzia.mi-o doresc de mult timp.

Unknown said...

Ohh daa! Chiar imi doream sa citesc cartea asta, pare ataat de buna, si am auzit multe laude. Super concurs! (:

dya_dyana said...

imi place mult recenzia ta si chiar as vrea sa citesc cartea pentru ca am auzit numai lucruri bune despre ea.

Alina P said...

Ai dreptate, nu ne-originala... Doar repetitiva, si mie mi se pare ca actiunea nu prea se misca, ca e stagnanta.
Recunosc ca urasc numele si termenii aia care au "h"-ul peste tot, de fiecare data cand mai citesc unul imi vine sa arunc ceva prin geam. Le-am recitit pe primele 4 anul trecut, am ascultat the audio books, si mi-au placut mai mult. Alta chestie care ma enerveaza este ca autoarea are 10 sau chiar mai multe puncte de vedere in carte, de la atatea personaje, nu pot sa ma bucur de un personaj ca imediat se termina capitolul si incepe altul...
Stiu ca fac parte din minoritate cand zic asta, dar chiar nu ma impresioneaza seria asta.

Christyna_BM said...

Um...nu stiu daca asta e...Intr-adevar se alterneaza punctele de vedere, dar nu e ceva deranjant. H-urile da, sunt ciudate. Actiunea nu stagneaza, ci se dezvolta si...nu stiu...e o serie lunga, poate e normal sa ti se para ca la un moment dat stagneaza. Iti inteleg punctul de vedere.

CCAM said...

@Aly - cred ca totusi ti-au placut sau te-au atras prin ceva suficient de mult daca le-ai recitit pe primele 4 si ascultat! Mie trebuie sa-mi placa f mult o carte pentru a o reciti!

Unknown said...

Foarte tare felicitari

Duduş said...

Imi place coperta si recenzia suna destul de bine

Unknown said...

Nu am citit inca aceasta carte, dar dupa recenzia ta chiar o vreau!

Anonymous said...

cartea aceasta este una foarte interesanta ..are un subiect palpitant ..deci e adorabila..multa bafta concurentilor

Ştefana Alexandra said...

Cartea pare interesantă şi dacă e adevărat ce ai spus, că e originală şi e o carte care aduce a carte istorică cred că o să-mi placă dacă voi pune mâna pe ea.

Andreea said...

Recenzia chiar ma face sa vreau sa o citesc.Am auzit multe despre aceasta serie si stiu ca a fost asteptata cu nerabdare.

Anonymous said...

cartea este categoric interesanta, iar recenzia mi-a placut, pentru ca este bine facuta, amuzanta si surprinde esenta subiectului fara a ne dezvalui absolut totul.

Crina|| booktwist_ said...

Am auzit foarte multe despre carte, doar pareri bune, iar aceasta recenzie ma face si mai mult sa vreau sa o citesc.

Cristinna said...

O carte absolut fascinanta!

deea s said...

e o carte pe care nu as vrea sa o ratez!!

Andreea Florentina said...

E o super recenzie, iar cartea este foarte interesanta, as vrea sa o citesc.

Crisstina M said...

Chiar as vrea sa citesc cartea... Din pacate nu pot sa spun sigur ca e frumoasa din moment ce nu am citit-o, dar sper sa ajung sa o citesc :) Recenzia e frumoasa si bine scrisa ca de obicei :)

Adela C. said...

E o carte despre care am auzit in mai multe randuri, pe mai multe bloguri. Eu cred si sper ca se ridica la nivelul atentiei pe care a dobandit-o in blogosfera romaneasca.

alexandra14 said...

Imi place mult recenzia ta.Acum chiar sunt curioasa si vreau sa citesc cartea.

Cristina said...

Nu e prima recenzie pe care o citesc. Tare mult mi-as dori sa citesc aceasta carte. Pare, si ai spus si tu, ca e diferita fata de celelalte carti cu vampiri. Imi place acest gen, dar am nevoie de o schimbare, si cartea asta ar putea sa fie ceea ce doresc.

dana said...

imi place recenzia si mi-as dori foarte mult sa citesc cartea

Unknown said...

Felicitari pentru recenzie si pentru concurs! Desi am cartea de ceva timp in biblioteca, mereu am dat-o deoparte pentru alte carti si serii... Gata, trebuie sa ma apuc si eu de ea :D

Allie said...

Foarte frumoasa recenzia! Cartea pare interesanta, sper sa am ocazia sa o citesc.

Michikit said...

Cred ca fac doar aici exceptie si citesc recenziile si micile rezumate. Nu am stat niciodata sa citesc si sa analizez sa vad despre ce este vorba in serie. Am ascultat doar pareri generale pana acum. Incerc de obicei sa ocolesc recenziile la cartile pe care nu le-am citit de frica sa nu imi placa inca o serie si yep, a mers. :)) Noroc ca aveam deja in vedere seria si am deja un volum din ea, desi acela e 6. Multumim pentru recenzie si concurs.

Unknown said...

o carte foarte interesanta. chiar as vrea sa o citesc.

Gavriloi Adina said...

O carte interesanta si o recenzie bine pusa la punct si obiectiva.

Cipryan said...

Ca si toate recenziile tale , e foarte detaliata si trezeste destul suspans incat sa te faca sa vrei sa citesti cartea.Iar cartea...am auzit o multime de pareri despre ea.Cred ca este foarte interesanta.

ioana97 said...

Pana acum eram: vreau cartea asta!. Dupa recenzie sunt: vreau, vreau, chiar vreeeeau cartea asta. Si citatele alea mi-au starnit interesu' la modul cat mai profund. De ce faceti tot timpul o treaba asa de buna?

alexa said...

Imi place mult recenzia. Nu am cartea dar mi-ar placea farte mult sa o citesc.

R3musak3 said...

Aceasta este una din cartile pe care imi doresc s-o citesc cu ardoare. Recenzia este foarte interesanta si m-a facut si mai dornica si curioasa in legatura cu acest roman.

Bianca Roxana said...

pare foarte interesanta cartea si asta datorita recenziei foarte faine.

dana71 said...

Despre amandoua am o parere foarte buna si sper sa citesc cartea cat mai curand !

Lucian Andrei said...

Cartea este deja un bestseller si recenzia este de top !

Geoo;x said...

Pai, recenzia e grovaza ca de obicei. Cartea, din cate am auzit e foarte tare si vreau sa o citesc.

Roxana Z. said...

O recenzie completa, care a surprins toate elementele esentiale ale cartii.
Eu am citit seria intreaga, astept cu nerabdare "Lover at Last", dar ar fi frumos sa recitesc "Dark Lover" in limba romana.

hellena said...

Amandoua sunt deosebite si reprezinta trupul si sufletul unei lecturi de neuitat...!

Larisa said...

Este cu siguranta o carte interesanta, recenzia e foarte bine realizata, imi plac citatele alese si mi-ar placea sa citesc cartea.

Emilian S said...

Cartea nu am citit-o, dar recenzia mi-a placut si voi cauta sa cumpar aceasta serie.

Unknown said...

Ffff tare recenzia, am citit descrierea carti si e interesanta ar fi frumos daca as avea ocazia sa o citesc .

Erin said...

Vreau de mult timp sa citesc cartea. Imi plac citatele pe care le-ai ales sa le adaugi in recenzie.

Unknown said...

Recenzia este foarte buna, mi-a placut cum ati 'dezvaluit' unele trasaturi de caracter ale personajelor si a lumii in care traiesc- dar ati reusit sa mentineti misterul suficient pentru a-l convinge pe cititor sa citeasca seria :)

Anonymous said...

Imi place cartea asta foarte mult. M-ai convins inca din primele randuri! Sunt atat de nerabdator sa o citesc. Sper ca sortii vor fi de partea mea. :)

Unknown said...

Mie imi place foarte mult cartea si recenzia e super interesanta.

Unknown said...

Frumoasa recenzia ! pare mai mult decat atractiva cartea

Ralu said...

Recenzia e foarte reuşită, iar cartea pare misterioasă şi seducătoare! :)

Maria said...

Pana acum nici nu i-am dat atentie acestei carti.Am crezut ca iarasi este la fel ca toate celelalte carti cu vampiri dar recenzia ta m-a facut sa-mi schimb parerea :)
Cartea trece wishlist xD

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori