Thursday, February 14, 2013

Blog Tour: Recenzie Ember de Madison Daniel



Sunt foarte incantata sa fac parte din Ember Romanian Blog Tour, iar astazi o sa aflati parerea mea despre aceasta minunata carte.
Lectura placuta!

Dragostea nu moare niciodată ... dar poate ucide.

Ember este povestea lui Max Valentine, un adolescent cu abilități secrete și cu mulți demoni interiori. Viața lui se învârte în jurul muzicii și a iubirii lui pentru ea. Când tatăl său moare, el începe să caute răspunsuri cu ajutorul ultimei rude pe care o mai are în viață, fratele tatălui său, Frank. Frank trăiește pe insula Maui și îl acceptă imediat pe Max ca fiind al său. Max află curând vindecarea trecutul va fi mult mai dificilă decât ar fi crezut vreodată. Două complicații majore îl vor ispiti și chinui, în timp ce încearcă să găsească rostul abilităților sale.

Prima tentație vine sub forma unei localnice misterioase. Asia Lyn Michaels este bogată, rasfățată, nervoasă și frumoasă. Drumurile lor se întâlnesc într-o după-amiază pe plajă, schimbându-le viețile pentru totdeauna. Max îi salvează viața, iar ea îi descoperă secretul. Din acel moment cei doi au o conexiune, indiferent cât de mult ar nega-o.

Cea de-a doua tentație îi va pune lui Max sufletul la încercare. Samantha Ann Summers este dulce, talentată, inteligentă și încrezătoare. Ea îl ajută să zâmbească din nou și îi poate chiar vindeca rănile din trecut. Ea este, probabil, sufletul lui pereche, iar Max se va împotrivi acestui lucru cu toată ființa lui.

Temperamentul lui Max și indecizia cu privire la fete, vor declanșa evenimente care îl vor costa scump. El va pune la încercare limitele abilităților lui și nouă relație cu unchiul său cel protector. Va câștiga o dragoste puternică și va pierde o alta.

Parerea mea: Imi aduc aminte ca prima data cand am vazut coperta acestei carti am fost foarte fascinata de ea si chiar mi-am dorit sa citesc cartea imediat.  Se pare ca intr-un final am reusit si chiar nu am fost dezamagita de ce am gasit sub acea coperta superba.

Personajele create de Madison Daniel sunt grozave, nu ai cum sa nu le indragesti. Iar faptul ca povestea este spusa din perspectiva lui Max mi-a placut in mod special, pentru ca nu intalnesti foarte des carti unde naratorul este baiat, iar povestea sa mai fie si una de dragoste.

Max Valentine este tipul de baiat tatuat, care iubeste muzica si canta la chitara. Dar asta nu e tot: are o putere pe care o considera blestem si dar, in acelasi timp. Din cauza unui secret ce ii sfasie inima si peste care nu poate trece usor, Max se hotaraste sa se mute pe insula cu uchiul lui.
“You play guitar!” he shouted. Confusion filled my face and the rest of the office
personnel seem to come to life as well.
“You play music!” he shouted again and I couldn’t help but laugh. So I decided to
have a little fun with him.
“What gave it away? The concert tee I was wearing? The headphones I have sticking
out of my ears?” I leaned into him a little. “Or was it the giant guitar I have strapped across
my back?” I finished with a polite wink. He stood there pondering what to say for a
moment.
“Your fingers. I know an ax man’s fingers when I see them.”

Ember este intradevar o poveste de dragoste, una atat de frumos scrisa incat mi-a fost foarte usor sa imi imaginez totul, de la peisajele frumosului si exoticului Hawaii pana la cele doua fete de care Max se indragosteste.

“Love at first sight. I've always heard that said in movies or my favorite books but I
never believed in it for a second. Death at first sight. That was much more my style. You
know, the whole James Dean kind of thing. Live fast, die young sort of culture. Soon
enough I would have experienced both.”


Bineinteles ca nu am scapat de triunghiul amoros. Nooo! Aceasta carte il are din plin. In prim plan apare Asia, superba bruneta cu ochii albastri care ii invadeaza ca o furtuna toate gandurile lui Max inca din clipa in care o salveaza, iar faptul ca fata are o putere la fel de ciudata ca a lui il face si mai fascinat de ea.

Her hair was dark deep brown, almost black, with slight wavy curls at the ends. It was just long enough to settle past her shoulders comfortably and was barely blowing in the wind. I found that weird because of the speed she was traveling at it should have been a mess of tangles swirling around her face. I didn’t have time to think about that because that is when I noticed her eyes: those haunting, crystal blue eyes that would later invade my dreams and fill my nightmares.

Iar apoi mai este si Sam, dulce si prietenoasa, care te face sa te gandesti la zile insorite, plaja si flori, genul de fata care nu ti-ar crea niciodata probleme.

She was beautiful. Not the drop dead, gorgeous supermodel beautiful, but the girl next door beautiful.
“Aloha,” she said smiling. “I’m Sam. Are you ready?”
I was lost. I tried my hardest to focus and say hello back, but I think the most I was
capable of spitting out was...
“Alo...” At which point I closed my eyes and hoped I was still dreaming away,
safely in my bed. A gentle laugh came out of her lips as I cracked open my eyelid and dared to sneak another peek at her lightly freckled face before I decided to run and hide. My face felt hot with my burning embarrassment.

Dar Max se inseala, tocmai faptul ca Sam este o fata populara ii aduce necazuri. Apropierea lui de ea nu face decat sa atraga atentia ex-ului gelos, care ar face orice pentru ai desparti pe cei doi. Si cand spun orice chiar ma refer la ORICE, oricat de periculor ar fi acel lucru.

Finalul acestei carti este unul plin de actiune si plin de momente la care chiar nu ma asteptam ,mi-a facut inima sa bata nebuneste si m-a lasat cu o mare dorinta sa citesc volumul doi cat mai repede.

“I will keep that promise Sam,” I said to the ocean. And I’ll keep the one that I had
made to her hours ago…
“I will come back.”




Despre Autor:

Music is LIFE and the written word is our SOUL. Music and writing have been my true ambition since I was a child. I have used music in every form possible; writing it, performing it, healing with it, etc. I call it my "life's soundtrack." I have always written in some form; from comic books to screenplays to short stories and now the new series "Ember." I have found a true passion for my stories and characters and am eager to share them with the world. See you on the next book tour...M.D.

LINKS:



~GIVEAWAY~


17 comments:

Anonymous said...

imi amintesc primas mea intalnire cu cartea asta ,,intalnire vizuala ma refer dar doar prin ecranul calculatorului..am avut o reactie destul de ciudata dar acum mi-a starnit interesul..

Cristinab said...

hope to win ! :)

Alexandra Ioana said...

absolut geniala recenzia:X
imi place la nebunieee <3 mi-ar place sa o achizitioneze o editura de la noi:>

Unknown said...

cum sunt selectate blogurile pentru blog tour pentru ca as vrea si eu sa fac parte?

Christyna_BM said...

Bia nu stiu sigur, dar cred ca Tour-ul Ember e inchis. Selectiile le-a facut Bianca2B acum cam...2 luni...iti spune mai multe Bonnie cand intra. Ea a avut acest tour

Bonnie Ithil said...

@Bia, selectiile au avut loc anul trecut prin octombrie, pentru ca acest blog tour trebuia sa fie tinut in decembrie dar a fost amanat. De inscris m-am inscris cand Bianca a lasat anunt pe grupul WE LOVE BOOKS de pe Facebook. Can o sa mai fie ceva de genul o sa te anunt :D

Alexandra Ioana said...

imi place foarte,foarte,mult coperta cartii e semnificativa.

Unknown said...

Felicitari pentru recenzie si sper ca Ember sa fie publicata si la noi (cu aceeasi coperta geniala, daca se poate!) :D

Unknown said...

Thanks for the giveaway =)

Unknown said...

a eu nu sunt in grupul acela nu am mai auzit de el

Anonymous said...

fewlicitari castigatoarelor lectura placuta

Alexandra Ioana said...

dap, felicitari si lectura placuta castigatoarelor >:D<

Unknown said...

bravo norocoaselor sa va bucurati de carti

Anonymous said...

eu am mai furat niste citate de pe aici

Andreea said...

Felicitari castigatoarelor :*

Unknown said...

si eu mam mai trezesc ca descopar unele citate din carti pe care le-am citit si de care nu mai imi aminteam

Maria said...

Cartea asta imi aduce aminte de Cerul e pretutindeni.Imi place foarte mult coperta si recenzia.Sper sa o citesc cat mai curand.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori