Saturday, January 19, 2013

In curand la Editura Leda - Viata ca un joc de crochet de Kate AtkinsonA fost odată ca niciodată o pădure imensă, Lythe – vastă şi impenetrabilă, ascunzând în inima ei un mister. Iar la începuturile sale, în acest loc trăia o familie înstărită, Fairfax, într-un conac pe care-l vizitase însăşi măreaţa Gloriana.
Dar odată cu trecerea veacurilor, pădurea a fost distrusă şi înlocuită de străzi purtând numele copacilor de odinioară. Familia Fairfax şi-a pierdut strălucirea... ajungând să locuiască în Casa Arden aflată la capătul Intrării Păduceilor. Iar despre ea cu greu se mai putea spune că era o familie...
Şi mai erau aşa: Vinny (“mătuşa din iad”) – cu pisicile sale şi cu chipul ei ca un măr pădureţ; Gordon, care de şapte ani uitase de familia lui, iar când şi-a adus aminte de ea, s-a întors aducând cu el o Debbie grasă, care împărţea o singură celulă de creier cu un pudel; şi cei doi copii, Charles şi Isobel.
Charles, băieţelul pierdut, cu obrajii ciuruiţi de acnee, care-şi petrecea timpul aşteptând, pe de o parte, să fie vizitat de extratereştri, şi pe de alta, întoarcerea mamei sale.
Iar povestirea este spusă de enigmatica Isobel... Născută în casa de pe străzile copacilor, ea descoperă o ruptură în textura timpului şi astfel călătoreşte prin diversele lui găuri de vierme şi coridoare. Isobel are şaisprezece ani şi, la fel ca fratele său, aşteaptă şi ea să se întoarcă mama lor – Eliza, zveltă şi periculoasă, mirosind a tabac, a parfum Arpège şi a sex –, a cărei dispariţie este o parte din misterul care continuă să rămână ascuns în inima pădurii.


18 comments:

Unknown said...

cat de tare chiar am sa mi-o cumpar m-ai facut curioasa

andra lavander said...

pare interesanta, n+am mai auzit pana acum de ea

Unknown said...

coperta e super atat de misterioasa

alexa ioana said...

e prima oara cand aud de aceasta carte si aflu ca apare si la noi in tara! super!!:X Leda ne-a facut o surpriza foarte frumoasa

Anonymous said...

eu iubesc pisicile , ma si vad imbatranind impreuna cu vreo 10-30 pe putin;))

Anonymous said...

hm//eu nu stiu daca o voi cumpara sau nu , dar descrierea si povestea pare frumoasa

Anonymous said...

siu eu care spuneam ca extraterestrii nu vor aparea si prin romania

Unknown said...

eu nu suport pisicile, dar ador cateii

Marina Caval said...

Abia astept...sunt curioasa cum e :-? :)

Unknown said...

si eu sunt nerabdatoare super tare leda asta

Anonymous said...

da, leda este o editura bunicica :)) nu pot spune ca este extraordinara ,,nu o compar cu alte edituri toate au un loc special in inima mea ;))

Unknown said...

mie mi se pare cea mai buna are titluri bune clasici contemporani fantasy thriller toat ce vrei, reduceri si asculta si ce cer clientii

alexa ioana said...

si dupa parerea mea Leda este cea mai buna editura ever din Romania!!:X
cel mai mult imi place la ea ca tine cont de parerile si dorintele cititorilor. mai rar astfel de edituri, sincer...

Unknown said...

da si leda e buna si pentru ca se implica in relatile cu blogerii. faptul ca dau asa o sponsorizare e super

Unknown said...

da si leda e buna si pentru ca se implica in relatile cu blogerii. faptul ca dau asa o sponsorizare e super

Anonymous said...

dar si rao este o editura destul de buna , adevarul este ca multe edituri sunt foarte une, ofera cititorilor , doar ca din pacate se misca lent cu terminarea unor serii:)) poate de aceea sunt eu de o alta parere

Unknown said...

da nici nu am spus ca e singura buna, dar leda e la inaltime mereu

Anonymous said...

;)) ..oricum eu sunt multumita ca exista si leda si rao si toate mai nou epica abia astept sa pun mana pe niste carti ale editurii, in general ele ne ofera totul si sunt foarte incantata de aspectul asta ;)) iubesc aceste lucruri, mai laes ca indiferentde editura , o carte este esentialul..ea e medicamentul, prietenul sau prietena ..ea ne mai da sfaturi uneori..bine ea ne graieste altfel..dar sa nu uitam ca in afarade carti cei mai importanti sunt parintii=))

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori