Tuesday, December 11, 2012

RECENZIE si CONCURS: Vanatoare Nocturna 01 - La jumatatea drumului spre mormant de Jeaniene Frost



 Dragoste şi aventură, sex şi dramă într-un thriller incendiar
Bestseller New York Times şi USA Today
La jumătatea drumului spre mormânt este primul volum din seria „Vânătoare nocturnă” de Jeaniene Frost – şi este incredibil!
O fantezie urbană spectaculoasă, care preia tema vânătorii de vampiri abordată dintr-un unghi inedit, cu propria ei mitologie vampirică şi mult suspans.
Este povestea lui Cat – dură şi violentă, şi totuşi vulnerabilă, iar uneori mai încăpăţânată decât ar trebui – şi a lui Bones – vampirul blond cu accent britanic, irascibil şi sarcastic.
Cat este unul dintre cele mai interesante personaje din genul „vampir”, o combinaţie între Sookie Stackhouse şi Buffy. Pe jumătate vampir, născută dintr-o femeie umană violată de un vampir, ea îi vânează pe morţii vii încă de când a împlinit 16 ani şi mama ei i-a spus toată povestea sa, încurajând-o să-şi folosească abilităţile speciale pentru a-i distruge. Cat şi-a intrat în mână şi deja are la activ un număr frumuşel de vampiri omorâţi, când îl cunoaşte pe Bones, care, deşi el însuşi vampir, îi vânează pe cei asemenea lui. Până la Bones, lumea vampirilor are pentru Cat o singură culoare: neagră. Dar acum Bones îi dă peste cap tot universul.
După ce Cat încearcă să îl omoare, dar eşuează lamentabil, Bones face o înţelegere cu ea, şi o învaţă cum să lupte mai eficient şi să devină o momeală perfectă pentru a-şi atrage victimele. Dar pe parcursul lecţiilor, între cei doi se naşte o legătură mult mai profundă decât se aşteptaseră ei… (Rămâne să descopere cititorii toate întâmplările uluitoare ─ şi momentele fierbinţi ─ prin care trec cei doi!)
E o poveste care te captivează, cu personaje minunate şi bine conturate. Bones este pur şi simplu delicios, iar atracţia dintre cei doi – de-a dreptul magnetică.
Clipe tensionate, pline de acţiune, care se întrepătrund cu momente romantice şi cu mult umor: dragoste, aventură şi dramă ─ iată o combinaţie captivantă şi total irezistibilă.
Carte recomandata celor peste 18 ani


Părerea mea: Cum aș putea să încep o prezentare a acestei cărți, decât prin a vă spune că face parte din topul meu 5, imediat după Fever. Adică ocupă poziția 2.

VÂNĂTOARE NOCTURNĂ este seria care m-a introdus în genul Urban Fantasy – da, am nimerit o serie excepțională, de aceea puține alte romane o pot depăși sau se pot ridica măcar la nivelul ei.. Orice altă carte de acest gen aș citi, am tendința de a o compara cu ea.

Deși este ea însăși pe jumătate vampir – sau tocmai din această cauză - Catherine Crawfield, aka Cat Raven și-a făcut un scop din a scăpa lumea de cât mai mulți vampiri cu putință. Avantajul cel mai mare al faptului ca este o rară anomalie a naturii, îl reprezintă faptul că ea, spre deosebire de ei, are puls,  așa că vampirilor nici nu le trece prin cap ce-i așteaptă. Îi momește, îi atrage în locuri izolate promițandu-le sex, apoi îi străpunge cu un țăruș. Deși îi este cam greu să scape de cadavre, s-a descurcat bine în toți acești ani.
„Spre disperarea mea, iși proiectă lumina lanternei înspre platforma camionetei.
-          Ce ai în spate?
Ah, nimic special. Doar un mort sub câțiva saci și un topor.
-          Saci de vișine din livada bunicilor mei, i-am răspuns, dar dacă inima mi-ar fi bătut mai tare, l-ar fi asurzit.
-          Zău? Se miră el și împunse cu lanterna într-un morman de plastic. Îți curge unul din ei.
-          Ah, nu-i nimic, l-am liniștit aproape țipând. Așa se întâmplă mereu. De-asta îi car în mașina asta veche. Mi-au pătat toată podeaua.”
Singurul care nu cade pradă farmecelor ei și își păstrează garda sus este Bones, un vampir vânător de recompense. Mai mult, o capturează și îi dă de ales: să se antreneze și să lucreze pentru el sau să moară.
Așa începe marea VÂNĂTOARE NOCTURNĂ, plină de aventuri, bătălii sângeroase, replici amuzante, tensiune sexuală și nu numai.
El îmi aruncă o privire peste umăr cu un surâs amuzat pe buze, pentru că îmi întorsese spatele după ce mă refuzase de două ori. Ochii lui întunecaţi mă cântăriră apreciativ:
-          Ţi-ai ales prost momentul, scumpi. Fii o păsărică de treabă şi ia-ţi acum zborul. Te găsesc eu mai târziu.
Cu o fluturare a mâinii, mă concedie. Năucită, m-am ridicat de pe scaun şi m-am îndepărtat, clătinând din cap la întorsătura pe care o luase evenimentele. Cum să-l mai omor acum?
Cat și Bones formează o pereche absolut perfectă, fără scrupule atât în ceea ce privește coliziunile amoroase, cât și pe cele cu dușmanii.  El o completează, o face mai puternică și reușește să o convingă să-și accepte identitatea. Chimia dintre ei e de necontestat, cei doi presărând povestea cu incredibil comic de limbaj și de situație!
"Ceva tare era lipit de stomacul meu. L-am apucat cu amândouă mâinile și mi-am îndreptat umerii:
- Asta-i o țepușă, Bones, sau doar te bucuri de noua mea rochie?
Îmi oferi un surâs mai plin deînțelesuri porcoase decât o orâ de conversație.
- În cazul ăsta e o țepușă. Dar poți oricând pipăi în jur, poate găsești ceva mai bun. Vezi ce-ți iese-n cale."
Făra Bones, Cat nu este foarte plăcută. Abia după ce se cunosc, iar el începe să îi scoată la iveală latură vulnerabilă ascunsă, începe să devină și ea un personaj principal memorabil. Însă n-avem de-a face cu un roman paranormal-romance, în care eroii se îndrăgostesc orbește. Cat îl obligă să muncească pentru a-i câștiga încrederea, dragostea, în timp ce noi, cititorii, culegem foloasele.
-          E mama, am șoptit disperată de parcă Bones nu-și dăduse seama și singur. Sfinte Sisoe! Trebuie să te ascunzi! L-am împins spre dormitor în vreme ce strigam: Eu...îți deschid imediat! Nu sunt îmbracată!
-          Pisoiaș, tu încă nu i-ai spus? Se miră el intrând în dormitor, dar câtuși de puțin isteric ca mine. Drace, dar ce mai aștepți?
-          A doua venire a lui Hristos! I-am trântit. Și nicio clipă mai înainte! Uite aici, intră-n dulap!
Cineva spunea că Jeaniene Frost creează personaje pe care ți-ai dori să le întâlnești în viața de zi cu zi. Eu aș îndrăzni să afirm că e cam periculos, pentru că sunt genul de caractere care mai întâi omoară și apoi întreabă, deci probabil m-aș feri de ei pe stradă, însă în paginile cărții pur și simplu îi iubesc.
Într-un cuvânt, aceasta carte este NEMAIPOMENITĂ! Dacă vă plac vampirii sexy, pe motocicletă, eroinele bad-ass cu limba ascuțită și scene înfierbîntate de luptă, La jumătatea drumului spre mormânt este cartea perfectă pentru voi.
Dac-ai să fugi de mine, am să te urmăresc. Și-am să te găsesc...
Lectură plăcută!


Photobucket









Multumesc editurii LEDA pentru ocazia de a avea in biblioteca aceasta carte si tot datorita lor va invit la concurs. Premiul este, bineînțeles, un exemplar al acestui volum. Pentru inscriere completați raffle de mai jos.
Succes tuturor!

a Rafflecopter giveaway

53 comments:

Crina|| booktwist_ said...

Acasa, cu familia si probabil pe la bunici.

Allie said...

Acasa, cu familia si prietenii.

Ghanda said...

Acasa, cu familia sau cu prietenii, la casele lor :)

Ralu said...

Acasa si eventual putin pe la bunici.

Cristina Criss said...

Acasa, impreuna cu familia mea.

Stefan C. said...

In Torino, Italia la tatal meu.

Michikit said...

Caut de ceva timp o serie care sa fie amuzanta si sa aiba actiune in aceiasi masura si sincer? La jumatatea drumului spre mormant pare exact genul acela de carte. Cat pare genul de personaj feminin puternic care isi poate purta singura de grija, fara sa il astepte pe fat frumos sa o salveze, iar in ceea ce il priveste pe Bones...ei bine cred ca vreau sa citesc mai mult despre el. :))

Bonnie Ithil said...

Deja sti parerea nea despre recenzie. :x:D... Cartea in schimb de abea astept sa o citesc :x

giorgiana said...

mi-ar placea sa citesc cartea asta acasa de Craciun, pe care-l voi petrece cum altfel decat alaturi de familie, cu pustoaica mea..

Brânduşa said...

La munte, cu familia si prietenii.

Andreea said...

Acasă, în altă parte nu e același spirit.

dya_dyana said...

acasa cu familia

Andreea Florentina said...

Da, imi plac. Craciunul il voi petrece acasa cu familie, iar Revelionul la munte cu prietenii,

Unknown said...

acasa cu familia

Bivolaru George-Cristian said...

Acasa, cu familia

alexa ioana said...

desi nu am citit inca primul volum pot spune de pe acum ca ii ador pe cei doi:X
Sarbatorile probabil ca mi le voi petrece cu familia si prietenii.
multumim pentru concurs!:)

Unknown said...

Probabil acasa, cu familia

Cristina said...

Acasa, cu ai mei.

Alice D said...

Acasa...cred

Anonymous said...

Pana acum, din recenzii par sa fie interesanti, insa nu am cum sa imi formez clar o parere. Oricum, despre Bones am auzit ca ar fi..fermecator, asa ca sunt curioasa sa il descopar si eu :)
Sarbatorile...nu pot sa ajung acasa decat de 2 ori pe an, iar vacanta de iarna este una dintre acele 2 ocazii. Asa ca...acasa la ai mei :)

Unknown said...

Acasa o sa petrec sarbatorile!

Cipryan said...

Par niste personaje de care te vei indragosti cu siguranta,ramane de vazut , iar sarbatorile mi le petrec ca de obicei , acasa cu familia!

Anonymous said...

imi plac cele doua personaje. par sa scoata scantei cand se intalnesc. :D

de craciun petrec acasa, cu familia, ca de obicei. :D

Unknown said...

Impreuna cu familia o sa imi petrec Sarbatorile.
Imi plac foarte mult cele 2 personaje

Miranda. said...

In lumea viselor

Niahara said...

Acasa, cu familia( inclusiv bunicii ).

Unknown said...

Acasa cu familia :)

Unknown said...

cu ai mei,acasa.

Erin said...

Probabil cu prietenii pe acasa :)

R3musak3 said...

Imi plac foarte mult aceste 2 personaje. Craciunul mi-l voi petrece anul acesta in familie. :D
Dennysse

Unknown said...

Craciunul il voi petrece in familie, iar Revelionul cu prietenii.

Andreea said...

Da.Din cate am citit .Sper sa-i ,,cunosc'' cat de curand.
Acasa cred..

Raven said...

Am citit doar cateva citate dar replicile dintre ei sunt foarte amuzante. Sarbatorile o sa le petrec cu familia

Gavriloi Adina said...

Imi plac,iar sarbatorile le petrec acasa!

horade said...

Impreuna cu familia. Sper sa-mi placa de Cat si Bones dupa ce voi citi cartea.

iobanicu said...

Sarbatorile de iarna le petrec cu familia si prietenii. Pe Cat si Bones sper sa-i indragesc mult.

Crisstina M said...

Da imi plac... Si sarbatorile le voi petrece acasa, cu parintii, prietenii si toti cei dragi. >:D<

Emilian S said...

Sper sa-mi placa dupa ce voi citi cartea. Sarbatorile de iarna le petrec cu familia si prietenii nostri.

hellena said...

Imi voi petrece sarbatorile cu cei dragi. Cu Cat si Bones sper sa ma imprietenesc, dupa ce citesc despre ei :)

Denisa C said...

Foarte tari citatele, este foarte frumoasa chimia dintre Cat si Bones.Ar fi o lectura frumoasa.
Cat despre sarbatorile de iarna, probabil cu familia, asta daca prieteni nu au pregatit ceva in lipsa mea.

Unknown said...

Cat si Bones? Hmmm, cui nu-i plac? :)) Chimia dintre ei e irezistibila.
Sarbatorile de iarna probabil le voi petrece alaturi de prieteni, ca in fiecare an le-am petrecut cu familia si e timpul pentru o schimbare. :D

Larisa said...

Da, par un cuplu exploziv! Sarbatorile le voi petrece acasa, cu familia.

dana71 said...

Sunt adorabili. Imi voi petrece Sarbatorile de iarna impreuna cu familia si prietenii.

TheoRyaMarya said...

Abia astept sa aflu mai multe despre ei! Acasa..cu familia :)

Adutza said...

Chiar vreau sa citesc cartea, sa ii iubesc si mai mult!
Sarbatoriile de iarna, acasa cu familia. ♥

Adn said...

Imi voi petrece Sarbatorile de iarna acasa,alaturi de cei dragi mie.

Roxana Z. said...

Sarbatorile de iarna mi le-am petrecut cu familia, ca de obicei.Un an nou fericit!

Lucian Andrei said...

Sunt interesanti si le sta bine impreuna. Sarbatorile de iarna le voi petrece cu familia si prietenii.

monika.love96 said...

Am petrecut cu familia.

Teoo Teodora said...

da. Acasa:)

Unknown said...

In primul rand, vreau sa va multumesc pentru concurs.
In al doilea rand-sarbatorile le-am petrecut acasa, cu familia mea.

Maria said...

Am citit cartea si a fost super :D.Oare celelalte volume mai apar la noi sau editura a lasat balta seria?

alexa ioana said...

am adorat acest volum, l-am citit de 2 ori si cred ca o sa il mai recitesc de inca cateva ori :)))

stiti cumva daca editura mai are de gand sa continue seria?? sau poate alta editura..?? la fel si BDB, mi-a placut enorm, dar dupa primul volum nu au mai publicat la noi :(

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori