Thursday, December 6, 2012

Recenzie: Blestemul Lupilor de Andrea Cremer

 Când se trezește în cartierul general al Căutătorilor, dușmanii ei dintotdeauna, Calla Tor este sigură că zilele îi sunt numărate. Dar Căutătorii îi fac o ofertă care îi dă șansa de a-și distruge foștii stăpâni și de a-și salva haita și partenerul, pe care a fost nevoită să-i abandoneze. Merită oare Ren prețul libertății ei? Îi va rămâne Shay alături, orice s-ar întâmpla? Luându-și soarta în propriile mâini, Calla trebuie să învețe ce bătălii merită purtate și prin câte încercări poate trece adevărata dragoste fără să se stingă. Merită oare dragostea sacrificiul suprem? Răspunsul îl vei găsi în ultima parte a trilogiei.
„O poveste tulburătoare, plină de acțiune, de suspans și, evident, de dragoste... îți vei dori mai mult!“ Romantic Times Book Reviews 
O saga fantasy construită inteligent, care te ține cu sufletul la gură.“ The Associated Press 
„Sexy și palpitantă.“ Becca Fitzpatrick

Parerea mea: A trecut ceva timp de cand nu am mai citit o serie aparuta in Romania care sa imi placa atat de mult. “Blestemul Lupilor”,  volumul doi din seria ‘’Umbra Noptii” a remediat aceasta problema.  E genul acela de poveste care nu-ti dezvaluie totul de la inceput si te lasa sa presupui  si sa te intrebi “de ce asa si nu asa?” “care e faza? Aaa sigur e asa…” dar NU, indiferent ce scenariu mi-am format, raspunsul a fost cu totul altul.

Umbra noptii a fost exceptionala si eram convinsa ca nici o alta carte din serie nu poate fi mai buna, insa volumul doi mi-a demonstrat  ca se poate. Pe langa multitudinea de emotii la care personajele noastre prinicipale, Calla si Shay, sunt supuse  avem parte si de foarte multa istorie. Si sa nu va asteptati  la o lectie de istorie ca la scoala, pentru ca ma refer la un gen de istorie total diferit si deloc plictisitor: adevarata istorie a Gardienilor, a speciei din care face parte Calla. 

Ea, impreuna cu Shay, se afla de aceasta data sub protectia Cautatorilor, adica exact a celor pe care pana acum ii considera dusmani de moarte. Se dovedesc insa a fi singurii dispusi sa o ajute sa-si recupereze haita care ii este deopotriva prieten si familie.
N-am alta varianta; alianta asta trebuie sa functioneze.
Shay imi lua mainile in mainile lui. Caldura atingerii lui m-a facut sa uit de ganduri intunecate.
[...]
-O sa-i ajutam, Cal, spuse incetisor. Acum m-am intors si asta o sa facem. O sa-i ajutam pe Ansel si pe restul, pe toti ceilalti.
Odata cu alianta creata intre ea si Cautatori apar si personaje noi, unul mai talentat ca altul. Calla castiga noi prieteni dar si pierde ceva, toate in acelasi capitol. Prin modul in care este descrisa magia folosita de acestia, ne putem da seama cu usurinta ca sunt utilizatori de magie alba, nu neagra, folosita de fostii stapani ai Callei, Pazitorii. Mi-au placut toti cei noi, in special Connor, care este singurul dispus sa o trateze pe Cala normal, atunci cand toti ceilalti nu o vad decat ca pe o anomalie a naturii. Dar oricat de antrenante au fost toate personajele cele noi, mi-a lipsit foarte mult haita.
Ethan radea. Se ridicase in picioare si ma privea cum ma zbateam  cu un zambet satisfacut pe chip.
- Calareste-o, cowboy! Mai rezista opt secunde, Conor, si primesti medalia de aur, tipa el. Deja ai ajuns la cinci.
- Incetati! spuse Monroe, postandu-se intre mine si Ethan. Calla, ti-am dat cuvantul meu. Nu esti in pericol aici. Connor, da-te jos de pe ea.
Shay este intradevar cel care trebuie protejat, asta pana cand isi va dezvolta abilitatile de Mostenitor, el fiind singurul care il poate invinge pe conducatorul Pazitorilor, “Cel cazut”.  In speranta ca vor avea mai multe sanse in lupta importiva raului, Cautatorii o ajuta pe Calla sa isi salveze haita dar si pe masculul alfa, Ren, din temnitele Pazitorilor. Prin alegerile gresite pe care le-a facut, dar pentru ca nu a putut sa distinga intre minciuna si adevar, Ren a provocat pierderi definitive pentru haita.
Dar el era aici. Pentru ei era prea tarziu, dar Ren inca putea fi salvat. Iar eu eram singura care putea face acest lucru.
Calla continua sa fie o eroina neinfricata iar Ren parca, parca a inceput sa creasca in ochii mei. Nu am avut parte de prea multe momente romantice, pentru ca primejdia pandeste peste tot, insa am gasit acea actiune pe care mi-o doream in Umbra Noptii. Asteptarea urmatorului volum imi va parea lunga si grea.
Acum, in timp ce priveam resturile vietii pe care am fi putut s-o avem, imi dadeam seama ca nu era vorba nici despre iubire, nici despre Shay si nici despre Cautatori. Era vorba despre sacrificiu – despre mantuire si despre o pierdere care ar fi putut avea un nou inteles.





4 comments:

Unknown said...

super ! la cat mai multe recenzii de genul asta :D

Michikit said...

Cred ca imi place seria si nu, nu am citit nici unul din volume, dar pare o poveste complexa. Si sincer? Partea in care zici ca nu prea exista momente romantice chiar ma incanta, pentru ca nu pot sa se sarute si sa fuga de pentru vietile lor in acelasi timp. :))

Maria said...

Ce mi-a placut volumul 2 din seria asta <3.De mult astept volumul 3,nu stii cand va aparea ?

Unknown said...

sau macar cum se cheama volumul 3

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori