Friday, November 16, 2012

Recenzie Film: Breaking Dawn Part II

După naşterea fiicei sale Renesmee, Bella începe să profite de noua ei viaţă de vampir şi de puterile dobândite. Bucuria ei este însă una de scurtă durată, din cauza apariţiei unui alt vampir, Irina, care crede că Renesmee este un “copil nemuritor” şi îi dezlănţuie din nou pe Volturi împotriva clanului Cullen. Pentru că autoritatea vampirilor îi condamnă imediat la moarte pe copiii transformaţi în vampiri, din cauza faptului că sunt incontrolabili, viaţa lui Renesmee este pusă în mare pericol.
Prinşi într-o luptă cumplită pentru supravieţuire, Edward şi Bella încearcă să se alieze cu toate clanurile de vampiri din jurul lumii, pentru a le aduce ca martori în faţa Volturilor, în apărarea fiicei lor. Va fi oare suficient pentru clanul Cullen să demonstreze că Renesmee nu este un “copil nemuritor” pentru a-i salva viaţa?
Parerea mea: Am facut tot posibilul sa ajung in seara asta la film, desi soarta mi se tot impotrivea: V a stat peste program la serviciu, rezervarea nu a mers, am plecat tarziu de acasa... Dar cu norocul tip "Cristina", s-au suplimentat salile (!!!) si am gasit si bilete si locurile perfecte chiar daca cu o ora mai tarziu. In fine, am ajuns in sala si-am privit-o cum se umple...cu o groaza de barbati singuri. I-am si zis lui V: "Ia uite-i pe astia mai! Ii inteleg pe cei ca tine, pe care-i trag nevestele de acasa cu forta, dar restul? Si cand ii auzi: <<Eu? Eu nu ma uit la porcaria aia siropoasa!>>"
M-au trecut fiorii inca din generic din cauza melodiei, o combinatie intre ceva nou si tema muzicala din New Moon, preferata mea.

Actiunea... cei care au citit cartile o stiu prea bine, dar asta nu inseamna ca nu vor avea surprize. Si inca mari! Mi-au placut noii vampiri, mi-au placut vechii vampiri - mi-au lipsit si de acum imi vor lipsi si mai mult - am un sentiment profund de nostalgie, nu-mi vine sa cred ca s-a terminat. Am acelasi sentiment de panica, de genul "e gata, acum ce mai fac?" pe care l-am avut atunci cand am terminat cartea si care m-a fortat sa o iau imediat de la capat.

Ca o concluzie, preferatul meu este si va ramane Breaking Dawn Part I, dar aceasta ultima parte pot spune ca m-a lasat cu gura cascata! Efectiv am intepenit in scaun la anumite scene, mai ales la cele noi, pe care autoarea a trebuit sa le scrie special pentru varianta de film pentru a crea efectul 3D al povestii scrise de fapt din perspectiva Bellei. Deci DA, exista in film o parte pe care nu ati citit-o si care va va ingheta sangele in vine, garantat!
Filmul e must-see, must-discuss, must-scream-about, must-ce-vreti-voi! Mergeti sa-l vedeti ASAP!

Vizionare placuta!



11 comments:

Bonnie Ithil said...

Uh ah... de abia astept sa il vad! :D

mayabijoux said...

la mine chiar s-a impotrivit soarta... ;( cand ma indreptam spre cinema, telefonul tzrrr!!! si mai vezi tu film acum ;( in weekend nu pot... deci da, o sa numar secundele pana luni... sau marti... ma consolez cu ideea ca macar o sa am timp sa termin si cartea. sunt aproape mandra ca sunt la ultimul volum :)

Christyna_BM said...

E mai bine ca ai citit si cartea. Dar mergi neaparat la cinema :D

Cristina Criss said...

Abia astept sa-l vad si eu. Ma duc maine si vreau ca timpul sa treaca o data mai repede. :))

natașa said...

Ai fost la Cinema City ? Esti din Braila nu? :) Si eu... Cred ca merg maine la el! TREBUIE sa il vad!

Christyna_BM said...

Da Anca, sunt din Braila. La City am fost.

Andreea said...

Eu nu am avut unde sa ma duc sa vad filmul..Il astept inca pe net :(

Alexandra Ioana said...

mda,filmul nu am cum sa-l vad la cinema,dar,il astept pe net,sper sa fie bagat si sa aibe o varianta cat de cat mai buna,decand il asteptam si uite ca asteptarile noastre au luat sfarsit<3:X,abiastept s-o vad pe bella si pe renesme<3

Anonymous said...

Eu am jumatate de ora de cand am ajuns acasa de la film. Este superb filmul! Intr-adevar este un "must ce vreti voi".. Si eu am fost cu sotul meu la film si chiar i-a placut actiunea, unii dintre vampiri (si mie mi-au placut 2 dintre vampirii cei noi, am observat transformarile fizice ale actorilor din 2007/2008 pana in 2011, sa nu uitam ca Breaking Dawn II a fost filmat odata cu prima parte).
Cristina si mie mi-a placut ca am avut parte de mai multe melodii din filmele anterioare, desi am devenit putin nostalgica..
Sincer, mie mi-a placut BD II mult mai mult decat Breaking Dawn I. Defapt, preferatele mele sunt Twilight si Breaking Dawn II.
Mi-e mila de cei care merg la film si nu citesc cartile, nu inteleg mai nimic, pentru ca filmul reda mult prea putine din carte si presupun tot felul de idiotii.. Am auzit cateva idiotii dea lungul filmului..
Nu stiu ce reclame ati avut voi Cristina, dar noi, printre reclamele catorva filme, a fost si reclama la filmul "Life of Pi (parca asa se numeste)".. Dupa ce se termina reclama aud o dominisoara in spatele meu "Pi este radical din..." WTF? Am terminat-o de ceva vreme cu matematica dar totusi..am inceput sa rad si eu si sotul meu..

Christyna_BM said...

:))) Da, si noi am vazut Trailer-ul Life of Pi. Foarte, foarte, foarte frumos.

andra lavander said...

nu am ajuns la cinema sa vad filmul, plecat din tara la vremea respectiva, deci ma o scuza buna, dar cu siguranta il voi vedea in viitorul apropiat

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori