Friday, September 28, 2012

Bibliphile Mystery va recomanda!



Filmul: 

Great Expectations (2011), adaptarea in 3 parti a romanului cu acelasi nume de  Charles Dickens, realizata de BBC.

 

   


Melodia:

Maroon 5  -   She Will Be Loved (2004)

   


Cartea:



Cititorii se împart în două categorii - cei care au citit "Stăpânul Inelelor" şi cei care urmează să o facă. - Sunday Times

Vol.1 "Frăţia Inelului" Lui Frodo, un hobbit din Comitat, i se încredinţează copleşitoarea misiune de a distruge Inelul Suprem al Puterii în Muntele de Foc, pentru a scăpa Pământul de Mijloc de ameninţarea cumplitului Sauron. Împreună cu cei opt prieteni ai săi care alcătuiesc Frăţia Inelului, hobbitul porneşte la drum cu puţine speranţe că îşi va împlini misia, căci primejdiile nu întârzie să apară.
Tolkien a creat o lume imaginară şi o nouă mitologie, pe cât de fascinante, pe atât de convingătoare.- Evening Standard

Vol.2 "Cele două turnuri" Frăţia Inelului s-a destrămat, după ce a trecut prin primejdii neînchipuite, s-a luptat cu fiinţele întunericului şi ale adâncului şi a dat piept cu stihiile dezlănţuite ale naturii. Întâi a pierit Gandalf, în Minele Moriei. Apoi Boromir cade răpus de orci. Legolas, Gimli si Aragon pornesc în căutarea lui Merry si Pippin, răpiţi de oştenii lui Sauron. Cât despre Frodo şi Sam, credincioşi misiei lor, hotărăsc să plece singuri în căutarea Muntelui de Foc. Dar o fiinţă ciudată se târâie în urma lor printre dealurile duşmănoase ce mărginesc cumplitul Mordor.
Un univers unic, alcătuit până în cele mai mici detalii, ajungând la noi din timpuri imemoriale, care ne captivează şi ne dezvăluie înţelesuri adânci.- New York Times Book Review

Vol. 3 "Întoarcerea regelui" Nicicând Pământul de Mijloc n-a văzut o bătălie mai cumplită. În Războiul Inelului, Sauron îşi aruncă în luptă cele mai hidoase făpturi şi cele mai distrugătoare maşinării, iar Prinţii Apusului primesc un ajutor neaşteptat din adâncuri. Dar soarta războiului şi a lumii stă în cumpănă, atâta vreme cât Frodo încă se află pe drumul spre Muntele de Foc, în care a fost făurit Inelul Puterii. Iar peste acest munte veghează neîmblânzit Sauron, în vreme ce sângeroşii săi războinici împresoară armia oamenilor. O poveste admirabil spusă, plină de culoare, de acţiune şi, mai ales, de măreţie. - New Statesman.


~-~*~-~





15 comments:

natașa said...

Ce interesante par! :) Prbabil ma voi uita la film zilele astea! :)

Jacqline said...

Imi plac recomandarile voastre !
Marile sperante e una din cartile mele preferate, la fel si filmul cu Gwyneth Paltrow si Ethan Hawke (pe cel realizat de BBC nu l-am vazut inca).
Stapanul inelelor e, de asemenea, una din seriile mele preferate :D

vese said...

Foarte faina adaptarea aceasta dupa "Marile sperante" ,la fel de faina este si "Oliver Twist" ,serialul

andra lavander said...

well, nu am citit "Marile sperante", spre rusinea mea, desi am auzit ca este foarte buna, si de stapanul inelelor m-am apucat si am renuntar, din nou spre rusinea mea, in schimba am vazut filmele

Michikit said...

Si eu am venit cu capul plecat. Mi-e atat de rusnie ca nu am citit Marile Sperante, dar mereu am avut-o ca lectura obligatorie si eu nu ma ating de ele. :))

Michikit said...

Ah si melodia a fost preferata mea foarte multi ani, cat despre carti...nu am vazut nici macar filmele. Stiu stiu, din nou sa imi fie rusine.

Jacqline said...

@andra Te sfatuiesc sa citesti Marile sperante pt ca sunt sigura ca o sa-ti placa :) E o carte deosebita !

Jacqline said...

@Michikit Nu ai dc sa-ti fie rusine. Oricum nu este e o carte pe care sa o citesti in copilarie. Poate dupa varsta de 15-16 ani...

Michikit said...

@Jacqline, :)) a fost lectura obligatorie pentru facultate.

Jacqline said...

@Michikit Nici nu ma gandeam ca ti s-a dat in clasa a 8-a :))
Era un sfat general ! ;)

Unknown said...

she will be loved e melodia mea.astept iubirea...

Michikit said...

@ Jacqline, :)) am presupus ca ai presupus ca mi s-a dat in liceu. Voiam sa sublliniez ca eram deja destul de mare la fac cat sa inteleg ca trebuie citita. :))

Jacqline said...

@Michikit Si totusi n-ai citit-o... :))

Michikit said...

@Jacqline, daca era obligatoriu...logic ca nu :)). Dupa ce nu au mai fost obligatorii am citit multe carti. Functionez pe principii ciudate.

Andreea said...

Mie mi-a placut mult Marile sperante:X.Am citit-o in generala.Fratia inelelor m-a plictisit groaznic..

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori