Monday, June 4, 2012

RECENZIE: Soul Screamers 03 - My Soul To Keep de Rachel Vincent

Kaylee are un singur viciu: iubitul ei extrem de atrăgător și popular, Nash. Fiind banshee la fel ca ea, Nash o înțelege mai bine decât oricine altcineva. Nimic nu poate interveni între ei, până când ceva reușeşte: Suflul de demon. Nu, nu cel care simte lipsa pastei de dinți, ci cel din Lumea de Dincolo. Cel care negreșit te poate omorî. Cumva, acea substanță care crează dependență instantaneu, a pătruns în lumea noastră. Dar cum? Kailee și Nash trebuie să elimine sursa și să își protejeze prietenii, dar pentru unii dintre ei ar putea fi prea târziu...la fel este și pentru altcineva.










Părerea mea: După ultima ei călătorie în Lumea de Dincolo, Kaylee este convinsă că nu vrea să mai calce vreodată acolo, dar o substanță extrem de periculoasă care poate cauza dependență, nebunie sau chiar moarte printr-o singură inhalare își face apariția în mâinile câtorva adolescenți din liceul ei. Singura soluție pentru a stopa răspândirea drogului este să meargă din nou pe acel tărâm și să descopere sursa. Însă căutarea răspunsurilor scoate la iveală implicarea unei persoane foarte apropiate și ea va trebui să fie mai tare ca niciodată pentru a-și putea salva prietenii. Iar asta nu va fi deloc ușor, mai ales când Lumea de Dincolo are cu totul alte planuri. Și asta nu e tot: este chinuită de coșmaruri care o lasă fără vlagă, iar trădările o vor face să pună la îndoială toate lucrurile în care credea.
Când împingi pe cineva prea departe, acela te va împinge înapoi cu toată puterea.
Regretele nu puteau repara ceea ce se rupsese. Scuzele nu-i puteau aduce înapoi ceea ce pierduse. Ceea ce pierdusem.
My Soul to Keep este de departe preferata mea de până acum. Acțiunea începe la o lună de la încheierea volumului anterior și este plină de acțiune încă de la primele rânduri. Autoarea știe cum să-i ofere lui Kaylee trăirile unei adolescente obișnuite, ceea ce conferă poveștii o notă de realism și ajută cititorul să se conecteze cu ea. Un alt aspect care te ancorează în realitate este faptul că eroii nu sunt perfecți.
Am fost surprinsă să revăd personaje cu care nu credeam că mă voi mai întâlni. Povestea centrează o mare parte din acțiune în jurul vieții de liceană a lui Kaylee și mi-a plăcut să observ cum se descurcă ea în situații tipic adolescentine. Personaje vechi și noi se dezvoltă văzând cu ochii şi am avut ocazia să le cunosc mai bine pe cele ce rămân aceleași în adâncul lor dar se schimbă totodată, ceea ce le menține interesante. Cel mai bun exemplu este Tod pe care nu poți să nu-l îndrăgești.
Eu am primit ochii tulburători și capacitatea de a sfărâma ferestre doar cu vocea. Tod a primit teleportarea și invizibilitatea. Lumea supranaturală e departe de a fi corectă.
Este o poveste emoționantă, șocantă, sfâșietoare, care îi întoarce lui Kaylee lumea cu susul în jos. Sunt extrem de curioasă ce ne va aduce volumul următor. My Soul To Keep schimbă regulile jocului și ridică seria la un cu totul alt nivel: mai întunecat, mai devastator, mai misterios, deşi nu-şi pierde nici acea notă uşoară de umor pe care o regăsim în toate volumele de până acum. 
-          Deci ce-ai făcut?Am repetat.
-       Am lovit-o pe Sophie în ceafă cu o telecomandă universală. Chestia aia era imensă. Ca un telefon mobil din anii '90.
-         Parcă trebuia să scapi de Avari fără să rănești gazda!
-       Mda, n-am reținut informația aia. Poate data viitoare vei fi un pic mai specifică atunci când îmi dai ordine în timp ce îți salvez fundul. Deși, cinstit, scorpia aia mică plângăcoasă e norocoasă că s-a ales doar cu un cucui, pentru că o cerea de ceva timp.
De fapt, My Soul to Take se încadrează foarte bine în serie având aceleaşi trăsături ca anterioarele volume diferențiindu-se prin răsturnările de situație care apar pe neaşteptate.
Nu știu cum a reușit Rachel să mă facă să iubesc aceasta carte, când finalul ei m-a îndurerat atât de mult! Sunt convinsă că nici voi nu veți putea s-o lăsați din mână, dar nici nu va fi nevoie deoarece acțiunea curge atât de lin și fluent încât nici nu veți ști când ați ajuns la ultima pagină.
Dar mai mult decât orice altceva, eram recunoscătoare pentru posibilitatea pe care mi-o arătase: aceea că un bărbat chiar poate iubi o femeie atât de mult încât să facă orice pentru a o proteja. Atât de mult o iubea Tod pe Addy.
Atât de mult mi-aș fi dorit să mă iubească Nash.
Mulțumesc librăriei online LIBRIS pentru ocazia de a savura această carte.


Photobucket 

6 comments:

Izabela said...

Am mai auzit de seria aceasta (cred ca tot la voi) si sincer chiar ma atrage. Imi place ca personajele principale sunt banshee, creaturi supranaturale despre care nu s-a mai vorbit, deci aduce ceva nou si chiar avem nevoie de o gura de aer proaspat.Cateodata am senzatia ca majoritatea cartilor sunt facute dupa un tipar si greu mai gasesti cate una care sa iasa din acel tipar.

Bonnie Ithil said...

M-ai convins de la prima recenzie ca seria asta e foarte buna si ca trebuie citita, iar cu fiecare recenzie pe care o faci imi doresc cartea si mai mult. Foarte buna recenzia ca intodeauna defapt :D

andra lavander said...

ultimul citat este genial, am trecut si eu cartea pe lista mea, sper sa si apuc sa o citesc pentru ca pare sa merite

Cristinab said...

fumoasa recenzia.
iar ultimul citat e foarte romantic.
intr-o zi voi citi si eu seria :)

giddusadik said...

Frumoasa recenzie! Imi place mult si coperta cartii :)

Mirela said...

din recenzie pare foate interesanta cartrea, sper sa am ocazia sa o citesc si eu

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori