Saturday, June 16, 2012

Lethal Book Tour - Romania


“Este la fel de interzis
ca fructul oprit al lui Hades,
insa totusi, pana si el l-a gustat.”
Despre carte

Cand tanara de saptesprezece ani – Isis Martin – are probleme cu somnul din cauza unui deranjant vis despre o bestie maraitoare, ea decide sa-si infrunte temerile. Ceea ce va insa descoperi este cu totul altceva decat o entitate amenintatoare.

Creatura asemanatoare unui om ii da lui Isis asigurari ca nu este o plasmuire a imaginatiei ei. Neconvinsa, Isis ii cere entitatii sa-si dovedeasca spusele – o provocare care e acceptata imediat cu placere.

In visele ei Isis descopera fara sa vrea existenta tacuta a unei descendente divine pe care oamenii au uitat-o de mult.

Intr-un orasel demodat din fundul Texasului de Sud, aceasta poveste o duce pe Isis pe calea unei iubiri nepermise si a unor adevaruri uimitoare care ii vor schimba viata. Periplul lui Isis Martin sigur va lasa orice cititor tanjind pentru mai mult.


Cartea este grozava si ma simt extraordinar – lasand deoparte momentele de tristete care insotesc ultimele pagini ale unei astfel de carti si inceputul asteptarii pentru volumul doi, desigur – cand am ocazia sa citesc si sa prezint o astfel de poveste.
Isis a avut o copilarie fericita si o viata de adolescenta normala, dar in ultimele trei luni somnul ii este tulburat de cosmaruri. Obosita – cu adevarat – se decide sa infrunte bestia care ii apare in fata ochilor de cate ori ii inchide. Rezultatul acestei confruntari este pe cat se poate de neasteptat: creatura imbraca forma umana si o asigura ca nu este doar un fragment al imaginatiei ei, ci e un tanar real. Pentru a-si dovedi spusele, apare la liceul ei si se inscrie ca elev sub numele de David Chios.
Am sa-ti spun cum ma numesc, daca esti prea timida pentru a ma intreba… David.” Se apleca incet catre fata mea,”… Si sunt real.” … Imediat i-am recunoscut vocea… ”Am castigat” zambi el.
Isis incearca din rasputeri sa nu il placa, pe de o parte pentru ca el e diferit de ea si pe de alta pentru ca stie ca nu va iesi nimic bun din asta. Desi are infatisarea unui tanar de optsprezece ani, David are de fapt doua milenii si este zeu. Orice legatura romantica intre un zeu si un muritor este strict interzisa, dar oare va putea David sa o lase in pace?
“Te implor sa ma renegi pentru ca eu nu am puterea sa renunt la tine”
 Dialogurile dintre David si Isis sunt inteligente si simpatice. Cand orice alta fata ar fi lasat garda jos pentru un asemenea baiat, ea nu-i cedeaza si il pune in dificultate. Dar David este perseverent si gata sa sacrifice foarte mult pentru Isis si relatia dintre ei se dezvolta lin, natural. Va veti indragosti de comportamentul lui David fata de ea, este iubitul perfect: destept, frumos si fermecator.
Atentie, zambi el, sunt letal.
Inima mea nu va mai bate pana cand privirea nu mi se va odihni asupra ochilor tai de smarald, imi sopti el la ureche.
Un alt aspect pe care l-am indragit in aceasta poveste sunt relatiile familiale. Isis si mama ei se iubesc foarte mult si acest lucru se observa in tot ceea ce fac. Probabil veti spune ca toti copiii isi iubesc parintii si invers, dar in aceasta situatie mi se pare mai profund. Nu au secrete una fata de cealalta, sau cel putin asa crede Isis, si sunt cateva momente induiosatoare in care ea joaca rolul parintelui, iar mama ei pe cel al adolescentei. E foarte dragut sa o vezi pe Claire cum asculta sfaturile date de fiica ei si cum dramatizeaza uneori.
“Mama, trebuie sa-ti spun ceva…” “O, Doamne! Esti insarcinata!”
O mama, trei fii - in familia Chios cuvantul de baza este RESPECTUL. Toti o iubesc, o respecta si se iubesc intre ei, desi uneori ar vrea sa para indiferenti. Erix si Galen ii acopera spatele lui David mereu, chiar daca sunt sau nu de acord cu deciziile lui. Tatal lor mi s-a parut un personaj extrem de interesant, veti vedea despre ce e vorba.
Creatura este o poveste despre familie, incredere, sacrificiu si iubire pura. Apreciez cu adevarat grija lui Nely pentru detalii, cand spun asta am in minte scena ceaiului cu familia lui David, dar toate amanuntele din carte sunt minunat descrise si stilul liric, fabulos. Aflam si o multime de lucruri interesante despre sudul Texasului, cum ar fi programul liceului care este cu totul diferit de al nostru si cat de minunati sunt hispanicii. Aceasta carte este un must-read pentru voi toti chiar daca nu vreti sa va lasati pierduti in the fantasy.

Lectura placuta!
Leda ne implineste toate dorintele! Creatura va fi publicata in Romania de LEDA!

Nu uitaţi: pentru a strânge puncte, lăsaţi comentariu care să aibă legătură cu subiectul dezbătut în postare. Primul care lăsă un comentariu primeşte 5 puncte, al doilea primeşte 3 puncte şi al treilea 2 puncte. Restul cate un punct. Totuşi, vom avea şi un premiu special pe care îl vom acorda celor care postează cele mai frumoase comentarii.
Indiciul catre urmatorul blog e in textul recenziei.
Succes tuturor!

21 comments:

Sabryy said...

cartea asta e geniala :x o iubeeeesc :x

Izabela said...

Abia astept sa avem cartea si in Romania!

Unknown said...

De abia astept sa citesc aceasta carte!

Crina|| booktwist_ said...

Chiar sunt curioasa legar de carte, am auzit doar pareri bune:)

Diamond Goddess a.k.a. Smooth Cash said...

Love it :X

Bonnie Ithil said...

Cu siguranta sunt nerabdatoare sa citesc cartea!

Georgiana said...

Sunt nerabdatore sa apara si in Romania

mariacris98 said...

Abia astept sa o citesc!!!!!!!

Cristinab said...

abia astept sa lecturez cartea in romana! :)

♥MIM said...

Dragut, Mona! Interesant. Pupici! :*

Sabryy said...

serios acum, cine a gasit indiciul ?:))

Law said...

Ce imi plac ciatele!
E bine ca Isis nu cedeaza in fata lui David,asta dovedeste ca e puternica.
De abia astept sa mi-o cumpar!

cristina-elena said...

Abea astept sa apara cartea si la noi, sunt indragostita de ea !

Anonymous said...

Niciodata nu mi-am dorit asa de mult sa citesc o carte asa cum imi doresc sa citesc Creatura . Mor de nerabdare sa o citesc ! Este o carte speciala fata de ce am citit pana acum si cum am mai zis - sper ca editura mea preferata Leda sa ne faca o surpriza . Esti norocoasa ca ai citit-o ! Imi place ce ai scris despre ea !

Ştefana Alexandra said...

E foarte interesantă recenzia voastră fetelor, ce pot să spun e mai pe larg decât oricare alta.

Nely Cab said...

andra lavander said...

abia astept sa o citesc incep sa inteleg de ce toata lumea era atat de doritoare sa se publoce in Romania

Mirela said...

e superba recenzia cartii

Unknown said...

Thanks for your info Business travelers visiting Bucharest can hire specialized Bucharest car rental with driver services offered by 4airport.
http://www.4airport.ro/bucharest-car-rental-with-driver

Unknown said...

We recommend renting your car before your arrival to Bucharest
http://www.martintravel.ro/rent-a-car-bucharest

Rent a car Bucuresti said...

Cred ca va fi o carte minunata.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori