Sunday, June 17, 2012

Concurs 4 - seria Madison Avery de Kim Harrison



O LUME MISTERIOASĂ, UN CARATER FEMININ PUTERNIC, UMOR, SUSPANS ŞI UN STROP DE ROMANCE.
Mă numesc Madison Avery şi trebuie să vă spun că acolo se află mai mult decât puteţi vedea, auzi sau atinge. Ştiu, pentru că eu mă aflu acolo. Şi văd. Aud. Ating. Trăiesc.
Balul de absolvire al lui Madison a fost mortal – la propriu. Din cine ştie ce motiv, ea a fost ţinta unui spintecător al întunericului – da, genul acela de spintecător – decis să scape de ea, cu trup şi suflet. Dar, înainte ca spintecătorul să-şi încheie treaba, Madison a reuşit să-i ia amuleta ciudată şi strălucitoare şi să scape.
Acum, e captivă pe Pământ – moartă, dar nu dispărută. Cumva, amuleta îi oferă iluzia unui corp, permiţându-i să trăiască la limita dintre viaţă şi moarte, undeva între acum şi ceea ce urmează. Nu ştie de ce, spintecătorul întunericului e pe urmele ei, dar ea n-are de gând să stea cu mâinile în sân şi să lase soarta să-şi urmeze cursul.
Cu puţină ingeniozitate şi cu ajutorul unui spintecător al luminii (unul dintre tipii buni! poate…), dar şi al băiatului de care e  îndrăgostită, precum şi al (o, da!) îngerului ei păzitor, Madison e gata să-şi ia destinul în propriile mâini o dată pentru totdeauna, înainte ca acesta să o controleze pe ea.
Asta dacă ea crede în asemenea lucruri.
„Romanul de debut pentru tineri al lui Kim Harrison e plin de stil şi original. Teribil de distractiv , cu numeroase întorsături de situaţie.” – Kelley Armstrong, autoarea bestseller New York Times a seriei Forţele răului absolut
„Când e vorba de un roman de Kim Harrison, mă aştept la acţiune, umor, construirea de noi lumi, personaje feminine puternice, prietenii adevărate şi un strop de dragoste. Le-am găsit pe toate în această carte.” – Melissa Marr, autoarea bestseller New York Times a seriei Wicked Lovely

O LUME MISTERIOASĂ, UN CARATER FEMININ PUTERNIC, UMOR, SUSPANS ŞI UN STROP DE ROMANCE
Mă numesc Madison Avery, am şaptesprezece ani şi sunt pe jumătate moartă.
Sunt în fruntea îngerilor întunecaţi din Ceruri, iar aceştia ard de nerăbdare să omoare pe cineva.
Visurile lui Madison Avery de a se adapta la noua şcoală la care învaţă au murit odată cu ea. A reuşit totuşi să-şi păstreze iluzia unui corp, are de-a face cu un înger păzitor cicălitor şi, ah, da, i-a grăbit sfârşitul spintecătorului care o omorâse. În condiţiile astea, nu prea poate să intre în nicio bisericuţă. E uimitor că tipul de care este îndrăgostită, Josh, nu o crede complet ţicnită.
Acum Madison a aflat că este cronometrorul întunericului şi se află la conducerea îngerilor care urmează regulile de nepătruns ale sorţii. Cum nu i-a plăcut niciodată să respecte regulile, hotărăşte că sistemul are nevoie de o schimbare radicală. Cu ajutorul unor aliaţi neaşteptaţi, Madison creează un grup de spintecători rebeli, care nu sunt deloc de acord cu orânduirile Cerurilor.
Dar pe măsură ce se luptă cu noile abilităţi înspăimântătoare specifice unui cronometror, Madison îşi dă seama că s-ar putea să nu fie pregătită pentru ce o aşteaptă – asta dacă nu are parte de o intervenţie divină majoră.

Pentru a va inscrie la concurs trebuie, pe langa nume si numele sub care urmariti BM, sa raspundeti la intrebarea: "Cum va inchipuiti moartea sau cum ati vrea sa fie Doamna cu coasa - o doamna, domnisoara sau domn?" Vom aprecia originalitatea (nu sunteti limitati la posibilitatile aratate de noi).
Va puteti inscrie pana la ora 19.

Succes!


 PS - In timpul vizitelor voastre puteti votati si in Cupa cartilor

31 comments:

claudia_mami said...

fb : nicoleta ciocoiu gfc: claudia_mami
Sincer nu conteaza ce va fi doamna ,domn sau domnisoara dar sa fie nesimtita - (sa nu simt ) de doar 5 luni bunica mea a murit a chinuit enorm de mult -facea crize si nu o mai recunosteam , eu sunt o fire puternica dar cand o vedeam ma pierdeam si plangeam ca un copil - erau zile cand plangeam si eu si ea -spunea mereu eu vreau sa mor ea nu ma vrea -avea 73 de ani as vrea sa nu simt moartea ,as vrea sa nu mor ,dar sa nu inbatranesc mie frica ,de fiecare an ce trece dar atat ne este sortit .

Marmo said...

,,Cum va inchipuiti moartea sau cum ati vrea sa fie Doamna cu coasa - o doamna, domnisoara sau domn?"

Cred ca moartea sau Doamna cu coasa este metamorfa. Isi schimba forma dupa cel ce trebuie sa infrunte moartea.De asemenea nu cred ca e doar o entitate, ci e la fel ca timpul , infinita. Pentru mine ar veni sub forma a doua persoane : Un domn ,sa spun asa, inalt blond, cu ochii albastri - pentru ca asa arata persoana pe care m-am bazat mereu si mi-ar da curaj si o fetita mica si bruneta - sa imi aminteasca de inocenta si sinceritate ,sa imi dea si ea curaj .

Pop Alexandra-Iulia
Urmaresc Bm cu numele Marmo.

Bonnie Ithil said...

Stavarache Simona
Ithil
Cu siguranta un domn, si daca e un domn sexy, la costum si cu replici inteligente cu atat mai bine :))... cred ca nu mi-ar parea rau ca mor :))=))
Multumim pentru concurs!

Crisstina M said...

Nume: Mara Cristina
GFC: Crisstina M

Sincer nu prea conteaza, din moment ca imi e scris sa mor asta este :)) Oricum vreau o moarte rapida, fara suferinta. Si de asemenea sper ca inainte sa mor, sa am ocazia sa imi spal toate pacatele si sa ii impac pe toti cei care sunt suparati pe mine sau pe ceea ce am facut. Si cred k mi-as dori sa mor de batranete sau intr-un accident fara urma ( adica rapid si sigur). Desi atunci cand eram mica visam ca moartea va veni sub forma unei crwaturi cu coasa acum nu mai cred in asa ceva :)). Anyway nu mi-e frica de ce se va intampla. Fiecare are scris un destin, care se indeplineste cu voia sau fara voia sa.

Cristina G. said...

Nume: Cristina Grindean
GFC: cristina
Raspuns: Nu m-am gandit niciodata la treaba asta, cum sa fie. Cel mai probabil, sa fie un domn, insa nu cu imaginea 'clasica' cu pelerina, capul acoperit, maini numai oase si coasa. Probabil ceva in genul lui Lucifer din filmul 'Constantine', cu Keanu Reeves, sa fie infricosator.

Crina|| booktwist_ said...

GFC: Addicted
Nume: Cristina Floroaica

Gandindu-ma ca Moartea apare si poate aparea cand nu ne asteptam eu o vad ca pe cineva oarecare. Poate fi un strain intalnit in autobuz sau un chip zarit pe strada in timp ce te intorci de la liceu. Nu cred ca neaparat trebuie sa fie ceva infricosator pentru ca e de ajuns ca mori, nu mai trebuie sa te si sperie gratuit. Eu personal vad Moartea ca pe un tip, poate pentru ca ei sunt mai impasibili in situatiile de genul.

monika.love96 said...

,,Cum va inchipuiti moartea sau cum ati vrea sa fie Doamna cu coasa - o doamna, domnisoara sau domn?"

Moartea mi-o inchipui ca pe ceva care aduce un pic mai multa liniste in sufletele noastre, dar care vine, totusi, cu un pret greu de suportat. Pierderea a tot ceea ce inseamna viata. Pierderea familiei, prietenilor, si a lucrurilor dragi. Moartea nu vine la o ora programata, sau intr-o zi pe care o stii dinainte. Nu. Ea te ia pe neasteptate, uneori esti prea tanar, alteori prea batran... dar asta nu conteaza niciodata pentru ca in mare parte dintre aceste momente, nici macar nu apuci sa le spui un ultim "Adio" celor dragi. Poate ca pana la urma moartea nu aduce o foarte mare liniste sufletului.
Iar cum imi imaginez eu ca arata Doamna cu coasa? Eu totusi sper ca este un Domn cu coasa. Un domn inalt, blond sau brunet, cu ochii albastrii sau verzi.

monika.love96 said...

Am uitatt sa scriu:
GFC: monika.love96
Nume: Troie Monica Alexandra

andreea9120 said...

Nici de aceasta data nu voi participa, insa sunt curioasa ce raspunsuri vor da participantii.

Cristinab said...

nume, gfc: Cristina Borcan

Domnul cu coasa sa fie sexy si bland si perfect :))
dar ma tem ca si atunci as putea pacatui si nu as vrea sa mai adaog ceva la catastif.
as vrea ca in momentul mortii mele sa apara bunicul meu. nu l-am cunoscut. a murit cu 17 ani inainte de nasterea mea, dar lumea din sat si preotul mi-au povestit despre faptele sale bune si vorbele de folos spuse oamenilor pe care-i cunostea, iar acestia isi schimbau viata in mai bine.
as vrea sa el sa ma povatuiasca pe ultima suta de metrii si... as vrea sa-l rog ca sa puna o vorba buna acolo, la Divinitate pentru mine.

jacqlineveve said...

Nume: Niculie Andreea-Daniela
GFC: jacqlineveve

Nu e tocmai placut sa-ti imaginezi cum arata Doamna cu coasa, dar cred ca cel caruia ii este menit sa curme vieti este o entitate lipsita de sentimente care se hraneste cu suflete, asemenea unui vampir care se hraneste cu sange.
O umbra care se strecoara printre oameni si actioneaza indiferent de circumstante.

Elena G said...

Cum Imi imginez moartea_)


Ca ieşirea dintr-o clădire, în care am petrecut mulţi ani studiind ceva, uitand sa mai ies afara , prin urmare, afara e o lume necunoscută. Ea are, de asemenea, unele reguli şi legi, . Pe scurt, moartea este asociata de mine cu eliberarea.

cum ati vrea sa fie Doamna cu coasa - o doamna, domnisoara sau domn?
Ca sa isi poata duce misiunea la capat si sa nu se lase pagubasa - obisnuiesc sa pun n intrebari + deh curiozitatea= ar trebui cu siguranta sa arate ca keanu reeves.As fi asa de socata ca as ramane cu gura cascata ore in sir :))

Elena G said...

AM UITAT SCUZE

nume -Axene Elena
GFC-Elena G

Michikit said...

Monica V.
GFC: Michikit

Păi în primul rând dacă tot vine, să vina repede. Nimeni nu vrea să sufere foarte mult, nu? În rest nu cred că aş vrea să văd vreo creatură sinistră cu glugă şi haine negre plus o coasă în mâna îndreptându-se spre mine. Zic eu că este de ajuns şocul prin care treci atunci când mori, nu avem nevoie de un altul. Nu încercăm să murim şi a doua oara.
Totuşi mereu mi-am imaginat că după m-ar aştepta numai singurătate, un tunel lung cu o lumină strălucitoare la capat, iar în lumină, de preferabil, linişte şi pace.

Sabryy said...

Hello Hello :)

ii :x ce ma bucur ca ati facut concurs cu cartile astea :)

pai eu as "prefera" ca moartea sa fie o domnisoara imbracata cu o rochie alba si o coasa mare, neagra. desigur, in visele mele, ar fi insotita de un fulger auriu, dar asta e partea a 2-a...:))

giddusadik said...

,,Cum va inchipuiti moartea sau cum ati vrea sa fie Doamna cu coasa - o doamna, domnisoara sau domn?"


Sincer, cred ca cel mai bine ar fi sa fie domn, ca sa ne putem indragosti de el :))
Revenind la lucruri mai serioase, nu cred ca ar conta daca e domn, doamna sau domnisoara. Mai important este caracterul respectivului. Deoarece Moartea este un suflet chinuit, el are o dorinta continua de razbunare, vrand sa ii faca si pe altii sa devina ca el, sa ii simta suferinta. Astfel, cred ca Moartea ar trebui sa fie dura, fara mila, dar in acelasi timp si putin ingaduitor cu cel dupa care a venit. Doar omul e cel care moare, pana la urma, nu? Dar Moartea are ascuns adanc inauntrul sau o inima care vrea sa iubeasca si sa fie iubita la randul ei. Sa isi gaseasca pacea sufleteasca pe care, aparent, nu reuseste sa o atinga.


Nume: Nadia Ugeily
GFC: giddusadik

Geo. said...

Hai ca asta e tare!!!
Succes! O sa aveti nevoie!

shosetzua96 said...

Nume:Iancu Maria Andreea urmaresc blogul prin mail:shosetzua96@yahoo.com.
Asta e un lucru la care nu m-am gandit niciodata dar cum este un inceput pt toate cred ca ar trebui sa fie femeie ca sa nu imi fie frica de ea.:-)

Alex said...

Nume : Mihail Ramona
Gfc: ©Ramonaa ‹з

Moartea face parte din ceva normal .Unii mor de batranete ,alti ca sufera prea mult in viata ..stiu doar ca nu prea am cuvinte sa explic moartea ,nu am trecut prin ea si nimeni nu se va mai intoarce sa povesteasca cum este.

Dac-ar fi sa mor,as vrea sa fiu acasa ,cu sufletul liber si fericit ,inconjurata de cei mai drag pe lume ,de prietenii mei,familie..si sa le spun ca am trait ca sa mor ,caci am fost de prea multe ori pusa la incercare . Nu le voi da motive de frica ,caci moartea e a doua viata ;am sa le spun ca ii voi veghea mereu si ca-mi va fi dor de ei ,iar Dumnezeu va avea mereu grija sa nu calce pe cai gresite. (desigur nu se stie cand va fi sa trec pragul ,insa sper sa fie asa cum imi doresc ) ..
Accept ca sa fie o doamna cu coasa ( de preferat calare pe-un ponei ,mi-ar face inima sa tresara cand as vedea-o),iar pe drum sper ca spre rai sa-mi povesteasca legiile si ce ar trebui sa fac si ce nu . I-as da sufletul meu sa aiba grija in functie de dorintele si temerile sale.
Mai mult de atat nu-mi pot imagina cum va fi ..daca as fi avut prilejul sa vad in viitor poate ar fi altfel.

-D- said...

Purcareata Diana
-D-
Cand spun moartea, nu imi pot inchipui un domn/doamna imbracat/a sumbru si cu o coasa, chip acoperit si prezenta infricosatoare,sau un chip pe care poate l.am mai vazut sau nu dar nu il cunosc in deajuns,mai de graba imi pot imagina ca "moartea" reprezinta unul sau mai multe persoane care deja au trecut la nefiinta, de care iti este ce.l mai dor probabil, si pe care nu le poti uita, chiar daca suna probabil putin sumbru este cel mai frumos mod de a pleca la lunga calatorie,spre infinitate.. cu ajutorul persoaneleor care au insemnat ceva pentru tine dar nu mai sunt.

Izabela said...

Nume:Grigorescu Izabela
GFC: Izabela
Hmmmm... Cred ca pentru mine doamna cu coasa ar trebui sa fie o femeie eleganta, simpatica si politicoasa. Dupa parerea mea, oricum sunt speriata de ideea ca viata mea pe acest pamant s-a sfarsit, asa ca nu am nevoie de cine stie ce demon hidos sa ma sperie de 10 ori mai rau. Moartea ar trebui sa aiba o asa infatisare incat sa te faca sa te simti mai calm, sa-ti dea un aer familiar si sa te imbarbateze.

Darkflayer said...

nume:Vircan Issabel
GFC:Darkflayer
Raspuns: Nu stiu cum ar arata ,dar tind sa cred ca este un domn.As dori sa fie rapida si in acelasi timp sa imi ofere un timp scurt incat sa imi pot lua ,,ramas-bun" de la cei dragi.Acest lucru consider ca ar fi cel mai important.Mi-l imaginez pe domn ca fiind inalt,cu parul un pic lung si drept.Ochii negri ce ar reda intunericul din interiorul sufletului sau.Fata alba ca varul si ochii marcati de cearcane mult prea evidente.Ca si imbracaminte cred ca ar purta un costum negru si o camasa neagra .In mana ar tine un baston,care in momentul in care decide sa il urmezi se va transforma automat in coasa si iti va desprinde sufletul de trup.Caci sufletul este cel care face ca trupul sa fie plin de viata.

Larisa said...

Motora Larisa
GFC: Larisa
Avand in vedere ca sunt fana anime, mi-ar placea ca moartea sa fie defapt un inger al mortii, asa cum vedem in unele animeuri...in cazul acesta nu ar mai exista coasa, ci aripile negre ar fi cele care ar lua ultima suflare a muritorilor.

LoReLy said...

domn, sexy, sadic si frumos cu replii pline de umor si indiferenta care sa ma everveze si sa uit ca am murit si ca nu ma pot intoarece la viata.
succes la toti !

LoReLy said...

GFC: LoReLy

LoReLy said...

scuze scuze (dadacesc si mi-e super greu cu unul mic langa mine sa gandesc la parametrii normali)
multumesc pt intelegere!

Anonymous said...

NUME: Paraschiv Laurentiu
GFC: Laurentzyu

EXPLICATIA MATEMATICA A MORTII:
I. Sincer, nu cred ca Doamna cu coasa e un domn. Adica, nu mi-l inchipui prea mult stand la serviciu. Mai ales acum, cu EURO 2012. Iti poti da seama ca daca are puteri supranaturale (ca sigur are), se teleporteaza in Ucraina si urmatorul om de pe lista va muri luna viitoare. Adica, ori se va grabi sa ii omoare pe toti intr-o zi (probabil cu ajutorul copiilor, ca doar nu a stat degeaba; sau singur, asta numindu-se supraefort mortal), ori ne va amana cu aproximativ o luna ( un plus in viata pentru noi).
II. Nu stiu de ce, dar nici o doamna batrana nu prea vad sa primeasca rolul de Doamna cu coasa, oricat de multe pile ar avea. Eu nu o accept din doua motive:
1. Ar fi chiar caraghios sa te trezeasca noaptea o batranica cu un baston in mana si cu coasa in cealalta. Si prin cate chinuri as trece pana pa ma taie ea (mai e si ditamai lama).
2. Nu ar mai muri atat de multi oameni pe zi. La cat de incet s-ar misca, as putea sa fug din oras din oras in fiecare zi si tot nu as muri (va dati seama? NEMURITOR!!!). Si de aici foarte probabil sa o concedieze, sa o inlocuiasca. :(
III. Eeee, partea hot: moartea = domnisoara de la magazinul de haine! :)) Moarte ca moarte, dar nimic inainte? Nimiiiic? Ma rog, in acest caz ar muri doar barbatii (cu intarziere, sau probabil deloc), dar si femeile (aici nu imi imaginez decat femei pline de ruj de fata, cu oja pe pleoape si tocuri de pantofi in gura. La barbati nu m-am gandit la modul de omorare, dar acum nici nu vreau sa ma mai gandesc.
___________________________________
Tragem bara si facem un scurt rezumat:
I. => Moarte cu intarziere;
II.1. => Moarte amuzanta;
II.2. => Concediere;
III. => Moduri scarboase (hot) de a muri.
Tragem din nou o bara, de data aceasta invizibila, si din acest amalgam de cuvinte reiese ca moartea e ANIMAL!!!
PROFESORUL (la sfarsitul lectiei): Intrebari?
ELEV A: Si daca animalul e domnisoara, se aplica tot cazul III?

Multumim pentru minunatul concurs! Sper sa va fi placut lectia de matematica! =))

Mirela said...

gfc: mirela_8923
parefer ca moartea sa fie un inger sexy si rau cu aripi negre si cu o mantie neagra lunga, cum sa va explic care ii face voia lui,mantia sa se miste precum vrea el...sau moartea sa fie preum un tip ca Joe black...care stiti filmul

Unknown said...

Deja s-a terminat? :(

Alex said...

din pacate da, pana la 19 ..

Unknown said...

DA, multumesc! Oricum nu prea cred ca aveam sanse:)) O sa incerc si la urmatoarea daca o sa mai fie sau in alte zile:D Mult succes tuturor!

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori