Sunday, May 27, 2012

CONVERSATIONS WITH A DEAD MAN by Doug Lucas


O plimbare printr-un vechi cimitir va  spune prea putin despre oamenii ingropati acolo. Pietrele lor de mormant iti vor sopti despre un tata, mama sau copil pierdut - dar nu vor spune nimic despre vietile pe care le-au avut acei barbati si femei. Chiar si eroii nationali sunt norocosi daca pe cruce le este trecuta una sau doua dintre realizarile lor de care sa se minuneze generatiile viitoare.

Cimitirele sunt pline de oameni uitati. Au fost oameni care au avut vietile pline sau lipsite de bucuriile pe care ni le aduce insasi faptul de a fi viu.

Odata ce suntem morti si ingopati, vietile noastre se pierd in mici povestioare care, pe masura ce timpul si generatiile trec, sunt usor usor uitate de familie si prieteni .

Ce ne-ar spune aceste suflete uitate daca ar putea vorbi?

"La taclale cu un mort"  raspunde la unele dintre intrebari din punctul de vedere a unui om mort. John Wesley Elder va impartasi cu tine iubirile lui, esecurile, reusitele si viata simpla care a dus-o.

Cateva ore petrecute cu el iti vor permite sa intelegi nu doar omul dar si franturi din perioada in care a trait. Vei ajunge sa intelegi ca desi este mort are inca o personalitate capricioasa si unul sau doua regrete - este la fel ca tine sau ca mine.

John Wesley Elder a fost un om obisnuit care a trait, iubit si si-a construit o viata. El va invita sa schimbati cu el una sau doua vorbe soptite; daca aveti timp va va povesti intamplari din viata sa pe care nu le gasiti pe piatra de mormant.

Va va impartasi viata lui, va incerca sa va ajute sa intelegeti vremurile in care a trait si va va prezenta catorva dintre oamenii care i-au umplut viata cu bucurii si tristeti.

Asa ca, asezat-va, sprijiniti-va fruntea de piatra rece a mormantului si ascultati.
Photobucket

5 comments:

Izabela said...

Descrierea cartii este superba si chiar te face sa vrei sa o citesti si sa afli toate povestile lui John Wesley.E pacat ca multe fapte importante dispar odata cu moartea cuiva iar aceasta carte te face sa reflectezi la multe.

Cristinab said...

aceasta e pe placul meu. o lectura perfecta.
moartea fiecarei persoane pe care o cunoastem lasa urme pe noi, vizibile pe moment, uneori ani, alteori mergem cu ele in minte/suflet toata viata, zi de zi. depinde de timpul in calitate si cantitate petrecut cu ei.

Bonnie Ithil said...

Acum cand o sa intru intr0un cimitir numai la asta o sa ma gandesc :| :)) Cartea cred ca e foarte interesanta, imi plac cartile cand aflam despre o alta perioada de timp :D...

Mirela said...

foarte misto e descrierea...e asa diferita si interesanta...trebuie sa recunosc e o carte care trebuie cititta

andra lavander said...

au dreptate, atunci cadn omul moare toti cunoscutii isi schimba parerea desore el, tot ce a facut a fost bine, si uita cine a fost cu adevarat

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori