Monday, April 23, 2012

Recenzie: Soul Screamers 01 - My Soul To Take de Rachel Vincent

Ea nu vede morţii, dar vede când cineva de lângă ea urmează să moară. Iar când acest lucru se întâmplă, o forţă incontrolabilă o împinge să ţipe de moarte. La propriu.
Kaylee nu vrea decât să se bucure de atenţia celui mai drăguţ băiat din scoală, pe care tocmai a captat-o, dar e greu să aibă o întâlnire normală când Nash pare să ştie mai multe despre ea şi ţipetele incontrolabile decât ştie ea insăşi.  Si când colegii de clasă incep să moară aparent fără motiv, numai Kaylee ştie cine va urma.








Părerea mea: Soul Screamers este una dintre primele serii paranormale pentru adolescenţi care mi-au captat interesul, iar acum, cu sprijinul librariei online Libris, cărora le mulţumesc foarte mult, reuşesc în sfârşit să o şi citesc.  Aşteptarea a meritat.
Kaylee ştie că nu e nebună, deşi nu îşi dă seama ce i se întâmplă de fapt. În orice caz, face tot posibilul pentru a nu ajunge din nou într-un spital de nebuni. Experienţa de anul trecut a marcat-o suficient. Totuşi de fiecare dată când ea ţipă, cineva moare, iar Kaylee ar prefera să fie considerată o nebună decât să păţească cineva ceva rău, mai ales că următoarea persoană vizată poate fi cineva drag.
“Dacă ea ar fi urmat să moară, deja aş fi inceput să ţip. Eu sunt o Banshee. Asta e menirea mea.”
Cu toate acestea, ea se consideră o adolescentă destul de normală pentru a se strecura într-un club - în care nu au voie tinerii sub 21 de ani – împreună cu prietena ei Emma, destul de normală cat să accepte să danseze cu Nash Hudson, cel mai sexy si popular băiat din liceu.
“Nash Hudson. La naiba! Aproape m-am uitat în jos să văd dacă nu cumva gheaţa îmi lipise picioarele de podea, pentru că sigur îngheţase Iadul. Cumva păşisem de pe ringul de dans într-o dimensiune ciudată în care irişii înotau în culori şi Nash Hudson îmi zâmbea mie, şi numai mie.”
Deşi uluită că Nash îi dă atenţie ei, Kaylee nu-şi poate scoate din cap idea ca el ştie cumva mai multe despre strigătele ei decât ea însăşi. Pe măsură ce încearcă să îşi dea seama ce înseamnă toate astea, va descoperi într-un mod dramatic câteva dintre marile secrete, bine păzite de familia ei din motive care acum parcă nu-şi mai au rostul.
Si dacă asta nu este destul, Kaylee încearcă să se opună destinului sau a aparentului destin al celor a căror moarte o anunţă. Această încercare însă va transforma totul într-o luptă în care miza va deveni însăşi viaţa ei şi a lui Nash.
Nash este băiatul cel bun, special la rândul său, care bănuie şi crede că recunoaşte ce este Kaylee şi care încet, încet începe să simtă faţă de ea şi altceva decât prietenie şi înţelegere. Relaţia începe să se întrevadă dar ajutorul căutat poate deveni pericol. De ce? Pentru că ajutorul vine de la Todd, iar el reprezintă/este pericol. Tod e un reaper care, spre deosebire de „colegii” săi nu prezintă aceeaşi aversitate faţă de banshee. Totusi el nu este decât suprafaţa calmă a unui lac abisal. Ce ascunde şi care îi sunt interesele nu se ştie cu certitudine.
“- Deci cum arată Tod? Un schelet albicios furişându-se pe-aici într-o capă neagră cu glugă? Purtând o coasă? Că-mi închipui că asta ar declanşa o panică în masă într-un spital..... 
- Cumva tu umbli după slujbe funerare într-o rochie lungă şi murdară cu părul pe spate, fluturând în vant?
I'am aruncat o privire batjocoritoare.
"Iar mă urmăreşti?”
My Soul To Take este o poveste plină de mister, suspans, răsturnări de situatie şi prezintă o abordare inedită a legendei banshee-lor. Veţi fi introdusi într-o lume cu totul deosebită. Modul de a scrie al lui Rachel este fluent, inteligent şi antrenant. Veţi fi captivaţi de povestea de iubire care se înfiripă. Personajele sunt amuzante, încântătoare şi cu un caracter puternic, ceea ce vă va menţine interesul până la ultima pagină
Citate preferate:
“nu-ţi judeca viitorul bazându-te pe greşelile altora.”
“...morţii au obiceiul de a deveni sfinţi în ochii celor ramăşi în viaţă...”
“Problema primirii în viaţă a tot ceea ce îţi doreşti este că nu eşti pregătit pentru dezamăgire, atunci când aceasta apare.”
PhotobucketMultumesc librariei online Libris pentru ocazia de a citi acest volum.


12 comments:

ioana alexandra said...

stiam de mai demult de aceasta carte, dar abia acum, datorita recenziei tale mi-am dat seama cat este de interesanta. m-ai convins sa o citesc; o sa o adaug pe lista de must-read:)

Bonnie Ithil said...

Ma uimesti :D foarte multe recenzii zilele astea si chiar imi place asa :x
De seria asta am auzit normal ca de la voi si de cand am citit descrierea chiar mi-a placut, sper sa mi-o cumpar si eu :D. Imi plac citatele si eu va multumesc pt toate recenziile astea foarte foarte bune :D

Unknown said...

Auzisem de serie, dar n-am citit descrieri; nu mi-am imaginat ca ea a tipat la propriu. Credeam ca e ceva spus doar asa de dragul efctului dramatic.
Si acum sa aflu ca atunci cadn ea tipa unii mor e..nu m-as fi asteptat.
Oare e doar imaginatia mea sau ea sa va indragosti de Todd?

Christyna_BM said...

Seria cuntinua...tare mi-e frica de volumul 5, pentru ca s-ar putea sa ai dreptate...dar mie mi-a placut foarte mult Nash

mayabijoux said...

stiam de carte, si de la inceput mi s-a parut interesanta. recenzia, ca de obicei, exceptionala! coperta imi place si ea. sper sa citesc cartea/seria, sa vad de cine se indragoste pana la urma. eeei.. nu numai pentru asta... :D

Shadowbooks said...

Si eu o am in vizor de ceva vreme, sper sa o citesc cat de curand.

lifemeanscolour said...

Eu o am in biblioteca,tot datorita Libris,dar mi-o rezerv pentru vacanta de vara :)

Unknown said...

Deci tu, Cristina, ai citit mai multe volume, corect?
Haide ca uneori baietii rai se dovedesc a fi buni :)

CCAM said...

Asta-i tot farmecul baietilor rai, nu?

andra lavander said...

cred ca farecul baietilor rai este ca atrag toate fetele bune, sincer. ok, deci am citit acum ceva timp descrierea cartii si sincer atunci nu pot spune ca m-a inpresionat, dar recenzia m-a convins ca e o carte buna. imi plac in mod special citatele de la sfarsit.

Cristinab said...

multumim pentru recenzia foarte buna! am auzit de carte si am citit si alte descrieri, merita citita, in special ca apar si alte fiinte supranaturale de care am auzit doar in serialul Lost girl :)

Maria said...

Wah,chiar vreau sa citesc cartea asta.Imi place foarte mult acest citat “nu-ţi judeca viitorul bazându-te pe greşelile altora.”

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori