Wednesday, October 5, 2011

Concurs A 16-a luna de Kami Garcia si Margaret Stohl


"Nu existau surprize în Gatlin County. Eram practic în mijlocul ţării nicăieri. Cel puţin aşa credeam. Ce tare mă înşelam! Exista un blestem. Exista o fată. Şi, în final, va exista şi un mormânt." Dragoste încă din prima clipă... Încă înainte să o fi zărit pentru prima dată, ea i-a bântuit visele: Lena, fata cea nouă de la şcoala lui Ethan. Lena, fata cu părul negru şi ochi verzi, Lena, cea care locuieşte în Ravenwood, vechea plantaţie pe care toţi cei din Gatlin o ocolesc, toţi cu excepţia lui Ethan. Lena, de care Ethan se va îndrăgosti fără scăpare. Dar Lena este urmărită de un blestem, pe care ea încearcă să îl ascundă cu orice chip. Ea este o Caster, provine dintr-o familie de vrăjitoare şi la a şaisprezecea aniversare, ea va fi chemată. Atunci se va decide dacă ea va fi o vrăjitoare a luminii sau o vrăjitoare a întunericului... Ethan ştie că nu are de ales, lui îi este scris să o iubească pe Lena pe vecie. Dar va putea ea să-i rămână alături indiferent cărei părţi îi va aparţine?

Parerea mea: Singura dorinta a lui Ethan Wate este sa plece din Gatlin imediat ce i se iveste ocazia. Este plictisit de putinele lucruri pe care i le poate oferi micul oras. Singurul element iesit din comun este visul ciudat pe care il are din ce in ce mai des.
Cand o zareste pentru prima data pe Lena Duchannes, noua lui colega, este uluit sa descopere ca este exact fata din visul lui. Desi primeste tot felul de avertismente pentru a sta departe de ea, Ethan nu doreste decat sa se apropie de fata. 
Ceea ce mi s-a parut deosebit inca din primele pagini, a fost faptul ca a 16-a Luna este scrisa la persoana I, dar din perspectiva lui Ethan. Nu am mai citit o carte povestita de un personaj masculin, si asta m-a facut foarte curioasa. Autoarele reusesc, fara a-i stirbi din masculinitate, sa-l faca pe Ethan sa ne arate ceea ce simte, sincer, fara ascunzisuri. Prin intermediul lui, esti facut partas la frustrarile, deznadejdile, cosmarurile, secretele şi sperantele celor implicati.
Autoarele reusesc nu doar sa te introduca in atmosfera oraselului sudist ci sa te faca sa-l simti ca si cand te-ai nascut acolo. Esti in mijlocul lui, doresti la fel de mult sa evadezi ca si Ethan iar razboiul de secesiune te marcheaza ca pe toti ceilalti.
Toate acestea le regasiti intr-o intriga frumos condusă. Deşi la un moment dat liniară, povestirea are suficiente elemente pentru a nu te lasa sa te plictisesti. 
Pentru a fi impreuna, Ethan si Lena trebuie sa lupte in primul rand cu familiile lor, chiar daca nu isi explica de ce. Aflati in cautarea raspunsului, cei doi descopera ritualuri magice, iubiri interzise si un blestem stravechi, care le tulbura vietile si astazi. 
A 16-a lună (Beautiful Creatures) este o poveste de dragoste spusă cu delicateţe, brodată cu mister, paranormal şi sacrifiu.

Personajele principale şi secundare sunt deopotrivă bine conturate şi ajungi să plângi cu ele, după ele şi să-ţi doreşti să trăieşti alături de ele.
Secrete vechi şi mistice sunt dezvăluite fiind înlocuite cu altele pe măsură. Binele şi răul au aceleaşi origini, sunt ramuri ale aceleaşi tulpini şi te marchează. Liberul arbitru şi soarta sunt puse sub lupă; poţi fi doar ce ai fost predestinat să fii sau ai un cuvânt de spus, o şansă să i te opui soartei. Cine eşti de fapt şi ce poţi fi?
Ce te face să treci din lumină în întuneric, din partea binelui în cea a răului. Ce poţi face şi ce eşti dispus să faci ca să-ţi aperi credinţa, bunătatea, dragostea?
Puterea dragostei dintre Ethan şi Lena răzbate paginile, o simţi reală în fiecare moment. Este însă dragostea lor sau a altora dinaintea lor? Oricum, pentru ca ea să aibă un viitor, trebuie să lupte în fiecare moment din prezent şi trecut.

Cu ajutorul librariei online Libris, aceasta superba carte este oferita unui fericit castigator.
Ca de obicei, completati formularul de mai jos. Ultima data de inscriere, 14 octombrie. Castigatorul va fi anuntat pe 15 octombrie aici pe blog. Principala conditie este sa urmariti blogul Bibliophile Mystery prin GFC sau Yahoo





16 comments:

andra lavander said...

ma inscriu

Ithil said...

Super :D. Am auzit ca e foarte buna cartea :D

Only Books said...

Super concurs!:)
Felicitări pentru sponsorizarea primită! O meriţi cu adevărat!:)

Dee.

Christyna_BM said...

Multumesc foarte mult

Alexandra said...

Awesome! M-am inscris si eu

Deea said...

Tare!!!!si eu m-am inscris :X

ioana alexandra said...

m-am inscris!
succes tuturor participantilor:)

Dana said...

Bestial!
Multumim!

monika.love96 said...
This comment has been removed by the author.
Gabriela said...

Am trimis formularul de vreo 3 ori , sper sa se fi trimis macar o data ca nu-mi aparea k s-a trimis. Pup

Christyna_BM said...

Adina, nici mie nu imi apare ca l-ai trimis. inchide si deschide pagina si incearca iar, sau maine dimineata.

Palmaciu Elena said...

Este foarte interesanta cartea pacat ca nu am citit-o pana acum

Larisa said...

M-am inscris, dar de data asta nu am avut noroc :( poate data viitoare.

Rossana said...

Ok. Stiu ca o sa ti se para ciudat ca m-am inscris la un concurs care s-a terminat de o luna. Sper ca nu te-am incurcat dar am primit pedeapsa la carti pentru ca am pierdut :((

Christyna_BM said...

:)) e chiar amuzant. dar ai putea sa te inscrii si la cele noi

Gheorghiev Alexandra said...

succes tuturor,am auzit multe despre ea:D

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori