Thursday, September 15, 2011

Recenzie Vampirii din Morganville 02 - Balul Fetelor Moarte da Rachel Caine

Claire Danvers nu duce lipsa de provocari… cum ar fi viata printre creaturile noptii. Partea buna este ca are un strasnic vecin de camera (care are obiceiul sa dispara odata cu rasaritul soarelui) si un nou iubit (care are talentul de a da vesnic de necazuri).
Între timp, o fratie isi organizeaza anualul Bal al Fetelor Moarte si – surpriza! – Claire si prietena ei Eve, proscrisa ca si ea, sunt invitate. Fetele se duc la petrecere, sperand sa gaseasca acolo ajutorul de care au nevoie pentru salvarea lui Shane. Dar cand afla adevaratul motiv al invitatiei, intregul iad se dezlantuie, fiindca de data aceasta viii si mortii deopotriva sunt gata sa sfasie cortina noptii.


Părerea mea: În volumul 2, aventura este reluată exact din momentul încheierii primei cărti. Şi asta mi-a plăcut, luând în considerare mainera în care s-a terminat Casa de Sticlă!
Îi regăsim pe prietenii noştri, rămaşi doar trei, Claire, Eve şi Shane, singuri impotriva tuturor, oameni şi vampiri deopotrivă. Claire are un nou iubit, care are obiceiul de a intra mereu în necazuri. Tatăl - ucigaş de vampiri - al lui Shane pare să le creeze mai multe probleme decât îi ajută, punând stăpânire pe casa familiei Glass înpreună cu echipa lui. Curand, cei trei vor fi puşi în situaţia de a alege între familie – sau ce-a mai ramas din ea - binele personal şi prieteni. Decizia nu e atât de uşor de luat având în vedere consecinţele imediate sau viitoare.
În Morganville nu ştii niciodată unde încep sau se sfârşesc binele şi răul. Ele coexistă, se întrepătrund, diferă numai unghiul din care priveşti lucrurile.
Volumul  are de toate: secrete vechi înlocuite cu unele noi, secrete ce pun la încercare prietenii şi relaţii, crime şi pedepse meritate sau nu, poveşti de dragoste, schimb de tactici, schimb de tabere, decizii majore, maturizări şi pierderi. „Totul se transformă nimic nu se pierde”.
Balul Fetelor Moarte mi-a placut mai mult decat prima carte din serie. A fost o lectură plapitantă, plină de acţiune şi surprize. Finalul vă va lăsa nerăbdători să începeţi volumul trei. V-o recomand tuturor, după ce terminaţi volumul unu, desigur.

Citat preferat:

Lucrurile se schimbă.Si noi trebuie să ne adaptăm.”


3 comments:

Deea said...

Foarte frumoasa recenzia!:) Ma bucur ca ti-a placut cartea, o sa vezi ca seria devine din ce in ce mai buna! A, si bine ca ma tii si pe mine la curent cu ce se mai intampla, ca trebuie sa citesc si eu de unde am ramas si am mai uitat din actiune!:))

Larisa said...

Foarte bine realizata recenzia, seria aceasta este una foarte buna, plina de actine.

andra lavander said...

seria chiar merita cititta, la noi au parut 6 volume si sunt 12 cred in total, a aprut volumul 11 in strinatate

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori