Friday, July 22, 2011

Recenzie: Academia Vampirilor vol. 1 de Richelle Mead



Am fost extrem de fericita cand libraria online Libris mi-a comunicat ca imi pot alege prima carte. A doua bucurie a venit in cursul zilei urmatoare, pentru ca am si primit-o!(da, da, ati citit bine! A doua zi curierul era la usa mea :D.)
De ce am alea Academia Vampirilor? Pentru ca spre rusinea mea, desi am citit o multime, aceasta serie “mi-a scapat”. Am auzit foarte multe lucruri bune despre ea, toate prietenele au citit-o si ma tot tachinau:”Cum? Tu nu? Nu se poate!”
Pot sa spun ca “m-a prins” de la primele pagini si nu printr-o scena de actiune extraordinara, ci prin modul de prezentare a personajelor. Rose si Lissa au o prietenie foarte stransa, care dureaza inca din copilarie. Cele doua au incercat sa se ascunda printre oameni dupa ce, cu doi ani in urma, au fugit de la Academia Sf. Vladimir.Aici moroii – vampirii vii – sunt instruiti si protejati, iar dhampirii – gardieni ai moroilor, pe jumatate vampiri – sunt educati si antrenati pentru a-i apara de strigoi – vampire nemuritori care se hranesc cu sangele moroilor si dhampirilor.
Fetele sunt descoperite si escortate inapoi de gardianul Dimitri Belikov, renumit pentru profesionalismul si stilul impecabil de lupta de care da dovada. Intoarse la academie, ele trebuie sa infrunte pedeapsa pentru evadare, comentariile rautacioase ale colegilor si o multime de intamplari ciudate care incep imediat dupa reintoarcerea lor.
Desi cartea este povestita de Rose, ea si Lissa par a fi jumatati ale aceluiasi intreg, contribuind in egala masura la dezvoltarea actiunii. Amandoua se confrunta cu iubiri interzise si descopera o legatura intre intamplarile din viata lor si o veche legenda a moroilor.
Mi-a facut o deosebita placere sa citesc aceast roman in romana, in parte datorita termenilor folositi care, in opinia mea, se preteaza mult mai bine limbii noastre decat celei originale.
Sunt foarte curioasa ce imi vor rezerva restul volumelor si multumesc din suflet librariei online Libris pentru posibilitatea oferita.

Citat preferat:

"Daca imi ingadui sa te iubesc, n-o sa ma arunc in fata ei. O sa ma arunc in fata ta" - Dimitri Belikov





16 comments:

Anonymous said...

Mi-a placut atat de mult acest volum incat l-am citit intr-o zi.
Acum sunt la cel de-al saselea si parca imi pare rau ca e ultimul.:(

IRLover said...

da e o seria superba
eu am citit toate volumele si pot sa spun ca este una dintre serile mele preferate:X

CCAM said...

Ma bucur si-mi place ca-ti place caci mie imi place ce ti-a placut sa-mi recomanzi ca ti-a placut desi nu-mi place ca nu-ti place si nu vrei sa-mi spui daca finalul seriei imi va place!
Sper sa-ti placa Dimitri si sa intri in team Dimitri!!!!!

CCAM said...

PS placeA

Christyna_BM said...

hmm...inca nu l-am cunoscut pe Adrian dar cu siguranta imi place Dimitri...seamana un pic cu Barrons

anuska said...

ma bucur ca in sfarsit ai avut placerea sa citesti una din seriile mele preferatele. crede-ma nu vei fi dezamagita ci din contra cand vei ajunge la final vei dori sa mai existe macar cateva pagini de citi. eu am ajuns aproape de final adica sunt la vol 6 si regret de pe acum ca imi va fi dor de Dimitri, personajul meu preferat.

CCAM said...

Acum am vazut! I-ai doar 4 stele! Sper sa te convingi ca merita un pic mai mult! Te astept!

Christyna_BM said...

4 stele dupa ratingul meu inseamna foarte buna. ca nu mi s-a parut perfecta? dupa fever...nu stiu daca mai e ceva perfect :D. oricum e abia prima din serie si sfarsitul chiar mi-a placut. off...Dimitri

CCAM said...

Sper ca urmatoarele volume sa te convinga sa-i dai (macar) un GREAT!

mirela said...

sper se castig si eu concursul...abia ma pot apuca de citit seria

andra lavander said...

seria trebuie citita de toti iubitorii genului si nu numai, e fantasctica, o prietenie veche, o poveste de dragoste interzisa, prejudecati, loialitate, actiune

Larisa said...

So yes... Nu mai am acum niciun dubiu despre serie, este prima pe lista de viitoare achizitii.

Palmaciu Elena said...

Am citit primul volum acum 2 zile si imi place la nebunie.

Unknown said...

Academia vampirilor este cea mai buna serie cu vampiri pe care am citit-o in viata mea si probabil va fi si de acum incolo. Abia astept sa vad ce se intampla cu Rose, Lissa, Dimitri si Christian in Bloodlines.

Unknown said...

Am citit în câteva zile toata seria. E preferata mea. O ador. <3

Georgiana said...

Cred ca eu sunt singura care a citit primul volum si a abandonat seria.
Da..s-a intamplat vara trecuta cand am imprumutat cartea de la o verisoara(ea citise toata seria dar doar acest volum il avea in biblioteca).Nu pot sa spun ca mi-a displacut in totalitate,dar nica cal-am adorat.Nu stiu ce nu a fost in regula caci deobicei ma prind seriile astea.Poate ca o voi continua candva,dar momentan am alte carti mai importante pentru mine,pe lista.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori