Monday, February 13, 2017

10 RECOMANDARI DE LECTURA PENTRU VALENTINE'S DAY si DRAGOBETE!

Pentru ca urmatoarele zece zile din luna vor fi dedicate iubirii, astazi va propunem o lista cu zece povesti frumoase de dragoste pe care sa le cititi in aceasta perioada. Asteptam in comentarii sugestiile voastre.

1. E usor sa te iubesc de Tammara Webber (Epica Publishing House)


"E usor sa te iubesc, de Tammara Webber, ne arată că a renunța la tot pentru persoana iubită nu e o alegere bună. Dragostea adevărată nu cere şi pierderea identității… " - Cristina, admin Bibliophile Mystery.  (Recenzia)

 "Dragostea nu este absenta logicii,ci logica examinata si recalculata,incalzita si curbata astfel incat sa se potriveasca  in interiorul conturului inimii."

Sinopsis:
SALVATĂ DE UN STRĂIN. BÂNTUITĂ DE UN SECRET.

CÂTEODATĂ, DRAGOSTEA NU-I UN LUCRU SIMPLU…

El o urmăreşte, dar nu face cunoştinţă cu ea până când, odată, într-o întâlnire neaşteptată, el devine salvatorul ei.

Atracţia dintre ei e incontestabilă. Totuşi trecutul, pe care el s-a străduit atât de mult să-l depăşească, şi viitorul, în care ea-şi pune atât de mari speranţe, ameninţă să-i despartă.

Numai împreună ar putea să lupte cu durerea şi vinovăţia, să înfrunte adevărul şi să găsească neașteptata putere a dragostei.

Jackie este o fată frumoasă, este la colegiu, de trei ani are un iubit admirabil şi i se pare că viaţa e uşoară şi viitorul îi zâmbeşte. Fără veste, iubitul o părăseşte pentru că vrea să încerce ceva nou, iar durerea despărţirii o face să nu mai ajungă la cursuri şi să fie la un pas să piardă examenul şi anul. Scapă ca prin urechile acului dintr-o tentativă de viol, părinţii îi spun că se duc la schi atunci când hotărăște să vină şi ea acasă în vacanţă… De unde să înceapă să se refacă?

De n-ar fi prietenii, s-ar prăbuși. Pas cu pas, ei o ajută să meargă mai departe. E ca într-un joc, îi vor spune ei şi o vor învăţa că este destul de puternică pentru a supravieţui.

Tammara Webber scrie o carte despre obsesie, punând-o sub lupă şi cântărindu-i bunele şi relele. Fiecare dintre personajele sale, atât de vii şi de colorate, are nişte demoni personali pe care trebuie să-i învingă, principalii vinovaţi pentru „greşeli” fiind: obişnuinţa care te face orb la realitate, dorinţa de a avea succes cu orice preţ, rivalitatea care calcă totul în picioare, ruşinea care te amuţeşte când ar trebui să strigi, neîncrederea că „de data asta” va fi altfel, va fi bine.

Cum iei cea mai bună decizie? E foarte uşor când iubeşti!



2. Absolut tot de Nicola Yoon (Editura Youngart)


 "O lectura scurta, care trezeste emotii puternice, in care drama si povestea de iubire se impletesc in cel mai dulce mod. Cu alte cuvinte mi-a placut absolut tot la "Absolut tot" de Nicola Yoon. - Simona, admin Bibliophile Mystery
„Am citit mai multe cărți decât tine. Nu contează câte ai citit. Eu am citit mai multe. Crede-mă. Am avut tot timpul din lume”
Sinopsis:
Boala lui Maddy, protagonista cărții, este pe cât de rară, pe atât de faimoasă. Pe scurt, e alergică la lume. Nu are voie să iasă din casă, n-a mai ieșit de șaptesprezece ani. Singurii oameni pe care-i vede în carne și oase sunt mama ei și Carla, sora medicală care o îngrijește.

Dar apoi, într-o bună zi, vine la casa de alături o camionetă. Maddy se uită pe fereastră și îl vede pe el. E înalt, suplu, îmbrăcat tot în negru – tricou negru, blugi negri, teniși negri și un fes negru care-i acoperă părul în întregime. O surprinde privindu-l și se uită fix la ea. Maddy îi răspunde la fel. Numele lui e Olly.

Poate că nu putem prezice viitorul, dar putem prezice câte ceva. De exemplu, Maddy e sigură că se va îndrăgosti de Olly. Aproape sigur va fi un dezastru.



3. Inainte sa te cunosc de Jojo Moyes (Editura Litera)


" [...] deși nu m-a făcut neapărat să râd, Înainte să te cunosc nu mi-a provocat acel sentiment de tragedie. Nu mi s-a părut o poveste fantezistă, pentru că exact așa este și realitatea." - Andra, admin Bibliophile Mystery (Recenzia)

" Tu, Clark, spuse el, privindu-si palmele, esti singura persoana cu care am simtit ca pot discuta de cand am ajuns in nenorocitul asta de scaun"

Sinopsis:
Lou Clark știe o mulțime de lucruri. Știe câți pași sunt de la stația de autobuz până acasă. Știe că îi place să lucreze la ceainăria The Buttered Bun și că s-ar putea să nu fie îndrăgostită de iubitul ei, Patrick. Ceea ce Lou nu știe este că e pe cale să-și piardă locul de muncă și că viața ei rămâne normală doar pentru că e, în esență, previzibilă.

Will Traynor știe că accidentul de motocicletă pe care l-a suferit l-a făcut să-și piardă dorința de a trăi. Știe că totul i se pare acum insignifiant și lipsit de bucurie și știe totodată și cum să pună capăt acestei stări de lucruri. Ceea ce Will nu știe este că Lou e pe cale să-și facă apariția în lumea lui într-o explozie de culoare. Și nici unul dintre ei nu știe că urmează să schimbe destinul celuilalt pentru totdeauna.

Înainte să te cunosc e o poveste de dragoste pentru generația de azi, despre o iubire neașteptată între doi oameni care nu au nimic în comun. O carte romantică și imprevizibilă, care îi va provoca pe cititori să se întrebe ce e de făcut atunci când, de dragul celui pe care îl iubești, trebuie să-ți sacrifici propria fericire.



4. Daca as ramane de Gayle Forman (Editura Rao)


"Relația dintre Mia și Adam este emoționanta, de o sensibilitate nemaipomenită și, chiar dacă nu este totul perfect și amândoi au îndoieli, iubirea lor depășește barierele fizicului. Deși toți cei rămași în jurul ei o susțin, numai Adam are puterea de a-i influența deciziile și o face într-o manieră impresionantă." - Simona, admin Bibliophile Mystery (Recenzia)

„Dacă rămâi, voi face tot ce vrei. Voi renunța la trupă,voi merge cu tine la New York. Dar, dacă vrei să plec, voi face și asta. Vorbeam cu Liz și ea mi-a spus că, poate, să revii la vechea ta viață ar putea fi prea dureros, că poate ar fi mai simplu să renunți la noi. Asta ar fi cumplit, dar aș accepta. Aș putea să te pierd în felul acela dacă nu te-aș pierde azi. Te-aș lăsa să pleci. Dacă rămâi.”

Sinopsis:
Mia este o violoncelistă talentată în vârstă de 17 ani, cu o familie iubitoare şi un prieten minunat, Adam. Ea nu trebuie decât să aleagă dacă va merge la New York pentru a studia la Julliard sau dacă va rămâne în Oregon cu cei dragi. Însă într-o dimineaţă cu ninsoare, totul se schimbă, iar decizia pe care brusc trebuie să o ia este dramatică şi dureroasă. Mia îşi pierde părinţii şi fratele mai mic într-un accident rutier, şi, cu toate că nu îşi aminteşte momentul impactului, ea îi poate vedea pe cei din jur şi pe sine. Romanul este scris la persoana întâi, Mia evocă evenimente din viaţa sa, descrie ceea ce vede şi aude în spital, deşi nu poate simţi nimic şi este din ce în ce mai slăbită. Dragostea pentru cei rămaşi în viaţă şi pentru Adam şi pasiunea pentru muzica clasică vor determina alegerea pe care tânara o face la final. 
"Dacă aş rămâne" atinge teme importante, despre viaţă, moarte şi despre cum totul se poate schimba iremediabil într-o secundă.
Cartea este inspirată de o tragedie reală.



5. Delirium de Lauren Oliver (Editura Nemira)


"Mi-a placut "Delirium" inca de la inceput. Eu una nu imi pot imagina o lume fara iubire, deoarece iubirea este singurul lucru care conteaza cu adevarat in viata, dar se pare ca Lauren Oliver a putut si, cu ajutorul acestor sentimente a adus lumea Delirium la viata."  - Simona, admin Bibliophile Mystery.
„Dragoste: un singur cuvânt, nici mai mare, nici mai lung decât tăișul unui cuțit. Căci asta și este, o lamă, un tăiș ascuțit ca briciul. Îți spintecă în două centrul universului, înainte și după. Iar restul lumii se prăbușește de-o parte și de alta. Înainte și după și în răstimpul, un moment nici mai mare, nici mai lung decât tăișul uni cuțit.”
Sinopsis:
Se spune ca leacul iubirii ma va face fericita pe veci.
Si intotdeauna am crezut asta.
Pana acum.
Acum totul s-a schimbat.
Acum as prefera sa ma infectez cu iubire fie si numai o fractiune de secunda decat sa traiesc o suta de ani in minciuna.



6. Anna si sarutul frantuzesc de Stephanie Perkins (Epica Publishing House)


"Anna şi sărutul franţuzesc împleteşte un cadru frumos cu umor şi cu o frumoasă poveste de dragoste, adaugă cantitatea necesară de complicaţii şi rezultatul este un roman care te poartă pe aripi de basm contemporan. Este cu siguranţa volumul meu preferat al seriei. " -  Andra, admin Bibliophile Mystery (Recenzie)

„ Pentru că am avut dreptate. Pentru noi doi, casa nu e un loc. Este o persoană. Și suntem în sfârșit acasă. ”

Sinopsis:
De la primul la ultimul rând, cartea este pur şi simplu cuceritoare. E amuzantă, plină de suspans, de neprevăzut şi, bineînţeles – în Paris, cel mai romantic oraş al lumii – de dragoste.
Anna abia aşteaptă ultimul an de liceu în Atlanta, unde are o slujbă ideală, o prietenă credincioasă şi un băiat de care-i place şi de care e pe cale să se îndrăgostească. Se înţelege de ce nu e deloc încântată când e expediată la un internat în Paris – asta până-l întâlneşte pe Étienne St. Clair. Inteligent, cuceritor, frumos, Étienne le are pe toate… inclusiv o relaţie serioasă cu o fată. Dar, în Oraşul Luminilor, dorinţele obişnuiesc să se împlinească. Oare un an de apropiere sentimentală, cu suişurile şi coborâşurile ei, va sfârşi cu mult aşteptatul sărut franţuzesc? Stephanie Perkins ţine tensiunea romantică şi atracţia la intensitate maximă, într-un roman care cu siguranţă o să topească inimi.



7. Pe strada Dublin de  Samantha Young (Editura TREI)


"Ceea ce începe ca o relație de prieteni cu beneficii se transformă repede într-o dependență de prezenţa celuilalt care devine cel mai bun prieten, iubit și confident. Iar de data asta nici măcar Joss nu poate nega că, pentru prima dată după mulți ani, cu sau fără voia ei, a câștgat mai mult decât un om pe care îl va iubi pentru tot restul vieții." - Andra, admin Bibliophile Mystery (Recenzia)

"Uneori, nu e nevoie de cuvinte pentru a-ți da seama că s-a transformat ceva în tine. Poți să schimbi cu un prieten o privire care să consolideze o înțelegere mai adâncă între voi, și astfel, o legătură mai puternică. Când ești lângă o soră, un frate sau un părinte, poți să-l atingi în așa fel încât sa-I tansmiți: “Sunt aici, orice s-ar întâmpla… .”

Sinopsis:
Tot ce vrea ea este prezentul.
Însă viitorul îi rezervă o surpriză...

New York Times bestseller

Jocelyn Butler a fugit ani întregi de trecutul său. Însă bărbatul seducător pe care îl cunoaşte o va dezbrăca de toate... secretele.
Acum patru ani, Jocelyn Butler şi-a lăsat în urmă trecutul dureros şi a plecat din Statele Unite în Scoţia, pentru a lua totul de la capăt.
S-a hotărât să-şi îngroape suferinţa şi să meargă înainte fără a se mai implica în nicio relaţie.
Pare mulţumită să ducă o viaţă retrasă până în clipa în care se mută într-un apartament superb pe Dublin Street. Acolo cunoaşte un bărbat care zguduie din temelii lumea ei păzită cu grijă.
Braden Carmichael obţine întotdeauna ce vrea. Ştiind cât de sceptică este Joss privind orice fel de relaţie, Braden îi propune un aranjament sexual care să satisfacă atracţia intensă dintre ei şi care să le ofere în acelaşi timp libertate totală.

EROTISM.
SENZUALITATE.
ROMANTISM.



8.  Inimi chimice de Krystal Sutherland (StoriaBooks)

"Frumoasa, unica si sfasietoare. "Inimi Chimice" de Krystal Sutherland, cu siguranta nu este povestea tipica de dragoste cu inimioare roz si floricele. Dar este o poveste de dragoste foarte reala, este iubirea intalnita in viata de zi cu zi, in care intalnim nori negri plini de ploaie dar si curcubee." - Simona, admin Bibliophile Mystery.
"Te tot otrăvesc cu balivernele astea cu „dragostea e blândă și răbdătoare“ de când erai mic. Însă dragostea e științifică, frate. Adică e vorba doar de o reacție chimică în creier. Uneori, reacția asta ține o viață întreagă, se repetă iar și iar. Alteori nu."
Sinopsis:
Henry Page nu a fost niciodata indragostit. Se considera un spirit romantic fara speranta, caruia nu i-a fost dat sa intalneasca iubirea la care spera - una de tipul celor din filme, care faca inima sa tresara si sa nu-I lase sa doarma si sa manance. In schimb, s-a multumit sa invete ca sa ia note mari si sa intre la o facultate buna; dar si sa devina in sfarsit redactor-sef al ziarului de liceu. In clasa a XII-a, intr-o zi de joi, la prima ora, isi face aparitia Grace Town, iar Henry isi da seama ca totul se va schimba.
Grace nu seamana cu fata din visurile lui - merge in baston, poarta haine baietesti care-i sunt prea mari si pare sa faca dus cam rar. E limpede ca ceva e defect in fiinta lui Grace, dar lui Henry i se pare cu atat mai frumoasa si isi doreste mai mult ca orice s-o ajute sa-si lipeasca bucatile pierdute din suflet.



9.  Poate într-o altă viață de Taylor Jenkins Reid (Editura Leda Edge)

"Uimitoare, m-a tinut lipita de ea pana la ultima pagina.  Totul la aceasta carte este neconventional,  cu o noua perspectiva fata de gasirea iubirii adevarate sau chiar a sufletului pereche." - Simona, admin Bibliophile Mystery
" Stiu prea bine ca exista universuri in care am luat alte decizii, care m-au condus in alta parte, spre altcineva. Si mi se rupe inima pentru fiecare versiune a mea care nu te-a avut alaturi pana la urma"
Sinopsis:
La douăzeci și nouă de ani, Hannah Martin încă nu știe ce vrea să facă în viață. De când a terminat colegiul, a locuit în șase orașe diferite și a avut nenumărate slujbe banale, dar, după o relație dezastruoasă, decide să se întoarcă în Los Angeles, orașul ei natal.

Pentru a sărbători prima seară în L.A., cea mai bună prietenă a ei, Gabby, o duce la un bar – unde Hannah se întâlnește cu iubitul ei din liceu, Ethan. La miezul nopții, Gabby o întreabă pe Hannah dacă e gata să plece. Ethan se oferă să o ducă el acasă dacă vrea să mai rămână. Hannah ezita.

Ce se întâmplă dacă pleacă cu Gabby?
Ce se întâmplă dacă pleacă cu Ethan?

Și astfel, Hannah trăiește efectele fiecărei decizii, în două universuri paralele, în două povești succesive, surprinzător de diferite și cu consecințe importante pentru Hannah și oamenii de lânga ea.

Așadar, totul e sortit să se întâmple? Cât de mult din viața noastră este determinat de șansă? Și, lucrul cel mai important: există suflete-pereche?

Hannah crede că da. Și, în ambele lumi, e convinsă că l-a găsit pe al ei.



10.  Fericirea mea esti tu de Jamie McGuire (Editura Trei)


"Povestea te prinde imediat. Este emoționantă și amuzantă și o recomand cu drag tuturor celor care încă se mai bucură de poveștile de dragoste din liceu, care țin toată viața." - Andra,  admin Bibliophile Mystery (Recenzia)


“–  Am stiut din prima clipa in care ne-am intalnit ca era ceva in tine, ceva de care aveam nevoie. Se dovedeste ca nu era nimic in tine. Erai tu.“

Sinopsis:
Află ce este în mintea bărbaţilor!
Travis Maddox a învăţat două lucruri de la mama sa înainte ca aceasta să moară: Iubeşte mult. Luptă şi mai mult pentru iubirea ta.
În Fericirea mea eşti tu, viaţa lui Travis e plină de femei care vin şi pleacă, de jocuri de noroc ilicite şi de violenţă. Însă tocmai când Travis se consideră invincibil, Abby Abernathy îl pune la pământ.
Fiecare poveste are două versiuni. În Fericirea începe azi, Abby vorbeşte în numele ei. Acum e timpul să citim povestea prin ochii lui Travis.

„Travis e un tip impulsiv. Încercând să scriu din punctul lui de vedere, am ştiut că nu puteam să spun povestea din nou, pur şi simplu. Mi-am îndreptat atenţia asupra perioadei când Abby şi Travis nu erau împreună, pentru ca romanul să aducă lucruri noi şi am sentimentul că am reuşit să fac ce mi am propus." -- Jamie Mcguire


Lectura placuta! 

Follow on Bloglovin


2 comments:

Clara G. said...

Am citit 7 din 10. Acum o sa imi fac timp si pentru restul. Multumim!

Ileana D said...

Doar trei din zece... trebuie sa le trec pe lista de citit in 2017 pe restul de 7.

Si soarele e o stea

Bloguri, Bloggeri si Cititori